Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłuuu

co jedzą wasze 10-11 msc niemowlaki

Polecane posty

Gość mknknk
bajka ciekawe czy w zyciu codziennym tez tak przestzegasz tego.. ciekawe czy towje dziecko je tylko same zdrowe rzeczy jesli tak to opisz co je??

Dokładnie proszę napisać co Twoje dziecko je???? co złego jest w tostach??? można je zrobić ze zwykłego pieczywa a nie z tostowego,albo dlaczego kisiel taki zły??? nie powiem schaboszczak na obiad ,ale takie rzeczy,ludzie bez przesady dawniej myslicie że co jedli dzieci małe,a dzisiaj dozywają ludzie do poznej starości,jakoś cukier im nie zaszkodził,tak samo jak wszędzie trabią że mleko krowie od 3 roku zycia,to tylko wymysł producentów mieszanek modyfikowanych nic innego.Ja sama marazie daję jeszcze mleko modyfikowane,ale jak skończy rok to będę powoli wprowadzać zwykłe mleko.Nie dajmy się zwariować.

Gość mama mająca 2
mój ma ponad rok i jemy: mleko rano z kaszką póżniej kanapka, bądż jajecznica, bądż jajko na miekko lub twardo, pózniej zupa moja pózniej jak ja wracam z pracy to je trochu drugiego dania, póżnij gotuję mu sama kisle na soku jak mam owoce to sama wyciskam a jak nie to kupuje jakiś bez cukru i oólnie jakis najmniej nafaszerowany barwnikami itp, do tego kisielku daje owoce pózniej kolacja czyli mleko z kaszką mój strszy ma 3,5 roku i nadal je mleko rano i na wieczór, bo tak lubi z kaszką:) rano jak zje to jak idzie do przedszkola to tam zje jezcze śńiadanie, a jak jest weekend to zaraz po mleku je jeszcze kanapke z powidłem lub dżemem

Gość nie mam pomysłuuu
o fajnie że jeszcze pisałyście :) ale może ktoś jeszcze się wypowie ? i powiedzcie ci z tą "normalną" kolacją dajecie już czy jeszcze mleko ? moja dziś jadła tak 7 mleko 10 II śniadanie - jajecznica na maśle 13 obiad - ziemniaki schab pieczony koperek i masło 16 jabłko 17 mleko i za chwilkę dam jej mleko

Gość no ja tez nie
jak ja wam zazdroszcze.....moja nic nie chce jesc....zadnych kanapek ani z maslem tylko suchy chleb alb blki i to w b.malych ilosciach jajecznice pociamka i dalej nie chce moze to dlatego ze ma tylko 2 zeby na dole i nie moze sobie poradzic?

Gość LOLITKA0712
moj wlasnie tez ludzie brak slow a to dzisiaj łososia mu przyrzadzilam jeden kes i wypluwa wszystko, borowki maliny to samo juz nie wiem co mam kupowac i gotowac.. niczego.. kasza i tyle a wczesniej jadl ladnie wszystko.. moj ma prawie roczek ma juz 10 zebow i chyba znow mu ida moze przez to nie je..

Gość 12345678901234567890
Nie wiem co wy dajecie jeść ale to niej dieta malucha co dzień jajka czy szynka dzieci w tym wieku powiny tylko raz dziennie dostawać proteiny

Gość Ktosia Skądś
Takie małe dzieci i już takie dorosłe jedzenie???? Zaraz któraś napisze że roczniak zjada schabowego z kapustą nożem i widelcem:O Moja córa (10mc) je mleko na śniadanie i kolację, a poza tym kaszkę owocową (na mleku), obiadki i zupki ze słoiczka i deserki robione przeze mnie, ale i tak najbardzoej lubi mleko i wcina je jeszcze po każdym posiłku (karmię ją piersią nadal). Generalnie mleko dominuje:) a brykacz z niej taki że hej;)

Marleno, kiedyś nie było cukru, pierwsze cukrownie powstały lekko ponad 100 lat temu, a cukier był wtedy luksusem i ludzi nie było na niego stać. Rozmawiałam o tym z moim dziadkami, oni do ok. 20 roku życia nie jedli cukru, tylko od święta. To pokolenie jeszcze dożywa sędziwego weku. Moi wszyscy pradziadkowie dożyli 87 - 96 lat. Z naszymi rodzicami jest już gorzej. Wśród moich sąsiadów w ostatnim czasie zmarło 4 osoby, wszyscy przed 60-tką. Obecnie 30% społeczeństwa w Polsce nie dożywa emerytury. Kiedy my będziemy przechodzić na emeryturę to już 50% społeczeństwa nie dożyje emerytury, więc pomyśl jakiego wielu dożyją nasze dzieci.

Co jest złego w tostach, w białym chlebie? A no to, że nie ma on żadnych wartości odżywczych, tylko same kalorie, cukry proste, które gwałtownie podnoszą poziom cukru we krwi. Obecnie już kilkumiesięczne dzieci chorują na cukrzycę. Dziecko karmię jeszcze piersią, do tego je jabłuszko, truskawki, banana. zupka brokułowa, jarzynowa, pomidorowa, wszystkie z dodatkiem kaszy jaglanej. Makaronu nie je, gdyż jest on bezwartościowy, biały makaron oczyszczony z wszystkich witamin, mikro i makroelementów. Z drugich dań je: rybę pieczoną, do tego marchew z groszkiem, kasza jaglana z pieczonym jabłkiem bez żadnego cukru. Moje dziecko nie je mięsa, dlatego też nigdy nie było karmione daniami ze słoiczka, gdyż we wszystkich obiadkach, nawet w pomidorówce jest mięso. Dostaje też jogurt naturalny, żadnych smakowych ani słodkich serków.

Gość cccccdd
doradcy.pl-- ale masz rozpiskę ile ty pchasz tego zarcia w to dziecko masakra.

Gość cccccdd
bajka akurat dpobrze pisze. chociaż z tym niepodawaniem miesa się nie zgadzam.

Gość mknknk
bajka nie podajesz miesa bo sama go nie jadasz??