Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bolacy wezel chlonny pod lewa pacha! potrzebuje porady!

Polecane posty

mam problemy z zatokami, osttanim razem gdy mnie zaatakowaly to bolal mnie lekko wezel chlonny pod pacha ale tak na wysokosci piersi, nie byl powiekszony, tylko bolal. gdy zatoki puscily, bol wezla minal. teraz znowu zatoki mnie scisnely. tym razemn na poczatku wezel chlonny mnie leciutko pobolewal, a teraz to juz boli mnie troche wyzej, bo pod sama pacha, i troszke mocniej. w miedzy czasie jeszcze mialam zapalenie pochwy. bylam pewna ze ten bolacy wezel to wlasnie w zwiazku z zatokami, ale teraz czytam w necie, ze jak boli wezel chlonny pod pacha, to oznacza ze cos z piersia nie tak:( strasznie sie boje:( badalam peirsi i niby nic nie wyczuwam, ale roznie moze byc:( moze wiecie cos na ten temat? che porad prawdziwych kobiet ktore tez tak mialy, a nie glupot z wikipedii itd:(

Gość esfdsf
Nie wiem, ale mnie tez czesto boli i mam powiekszony, wmawiam sobie, ze to od zaburzonej gospodarki hormonalnej, też się boje.

a badalas piersi? nie bylas z tym u lekarza?

Gość esfdsf
Kiedys cos wspomnialam na wizycie u ginekologa, powiedziała, że to nie czas żeby się badać, bo mam zaburzenia hormonalne i temat ucichł, chociaż w sumie hormony się wyrownaly a mnie czasem nadal pobolewa. Boje się iść do lekarza, ale chyba czas sie wybrać.

ja bym poszla jeszcze dzisiaj, ale jestem za granica i czekam na moja karte z ubezpieczalni:/ nie wiem ile to jeszcze potrwa

zadna nie miala takiego problemu?

Nie jestem lekarzem ale uważam ze Twoje problemy są ściśle związane z zatokami. Bolący węzeł chłonny informuje cie o stanie zapalnym w organizmie. Masz niedoleczone zatoki. Może to być na tle wirusowym lub bakteryjnym. Powinnaś zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu, opisać wszystkie objawy. Możesz potrzebować silnego antybiotyku lub jakiegoś bardziej skomplikowanego leczenia zatok. Badanie piersi jest oczywiście ważne ale powiększone węzły chłonne w pierwszej kolejności informują że z organizmem jest coś nie tak. Najczęściej jest tak gdy ma sie w ciele zapalne stany ropne (np. w zębie, zatokach, itp) ale także przy wielu zakażeniach wirusowych. Dlatego zatoki trzeba doleczyć.

mam nadzieje ze to od zatok, niby to nic fajnego, ale lepsze to niz nie daj Boze jakis guzek piersi. jutro pojde do rodzinnego niech mi cos od zatok przypisze , a jak juz mi przejdzie to do ginekologa na ogledziny.