Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maduuuuula

List prirytetowy PILNE

Polecane posty

Gość Maduuuuula

Czy jeżeli list priorytetowy włożę do zwykłej skrzynki a nie nadam na poczcie, to czy dojdzie on choć troche szybciej od takie zwykłego? Pytam bo nie mam czasu iść poczte w godzinach otwarcia.

Gość nmtymtrs
Jasne.

Gość nie ma co oglądać
Jeżeli wrzucisz go do południa, to tak. List nadany do godziny 15 będzie dostarczony następnego dnia adresatowi. Priorytetowy oczywiście, i nie wlicza się w to piątku, bo w soboty się nie doręcza. no i napisz dobry kod, nie ściemniaj jak większość, co myśli, że jak bzdurę wpisze, to list dojdzie.

Gość niech no sie zastanowie
przeciez za priorytet trzeba zaplacic, a kto zaplaci skoro ona wrzuci go do zwyklej skrzynki na listy??

Gość hgfhgfhONA
musi wziac nalepke priorytet z poczty, nakleic znaczek 1,95 i wrzucic do 15 do skrzynki, jednak najlepiej zrobic to do 13 bo czasami wczensiej wybieraja

ale nie masz potwierdzenia ze został nadany czyli mogą ci taki list zagubić a ty nie masz potwierdzenia nadania...

Gość hgfhgfhONA
jakiego potwierdzenia zeby bylo potwierdzenie musi nadac polecony priorytet, a ona mowi TYLKO o priorytecie.

Gość hgfhgfhONA
hehe no, sory ale robie na poczcie mnie nie oszukasz:P

Gość ojojku
na stronie poczty polskij jest napisane: Przesyłka priorytetowa, aby została doręczona adresatowi w dniu następnym po dniu nadania powinna być nadana w placówce pocztowej do godziny 15:00. Piszą, że w placówce czyli jednak wrzucony do skrzynki moze isc dłuzej. Jak nada list priorytetowy na poczcie to tez nie dostanie potwirdzenia nadania.. takie potwierdznie jest wyłacznie przy listach poleconych.

Gość hgfhgfhONA
moze isc dluzej ale nie musi, tak naprawde priorytet nie daje zadnej gwarancji. czasem zwykly idzie krocej niz priorytet, ale probowac mozna:).

kiedyś wysłałam taki list i szedł 2 tygodnie!! a zwykły wysłany tego samego dnia doszedł w 4 dni....ten co szedł 2 tygodnie był do Wieliczki a ten 4 dniowy do Dziury zabitej dechami...

Gość manio ciekawski=)
ale próbować można :D A powiedz mi, specjalistko, jak długo idzie priorytet do Niemiec?