Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andrzej z uk

w srode operacja o 12:(

Polecane posty

Gość mloda mama 1985.
a na co operacja..?

Gość cospodobnego
To Ty Andrzeju z Biłgoraja?:)

Gość Anetka kokietka
Andrzej kiedys pisal , ze chce powiekszyc piersi

nie nie chce powiekszac piersi nie wazne jaka operacja chodzi mi o to czy po znieczukleniu calkowitym faktycznie jest szansa ze o 20 bede najpozniej w domu

Gość aj tammmmmmmmmmmmmmmmmm
chyba raczej przy znieczukleniu ogólnym nie wypuszczą w tą samą dobę, choć w dzisiejszym podejściu do pacjenta wcale bym się nie ździwiła!!!

tam w UK po prostu chcą załatwić pacjenta jak najtaniej i wypisują półprzytomnego nasza służba zdrowia jaka jest, taka jest, ale przynajmniej 1 dobę po znieczuleniu cię trzyma, żeby zobaczyć, czy wszystko w porządknawet, jakbyś operację miał o 8,00 rano, to wstałbyś z łóżka dopiero na następny dzień każdy narzeka na to polskie leczenie, ale przynajmniej nie wywalają z łózka operacyjnego na ulicę tego samego dnia

Gość cyrkoplit
to nie operacja tylko zabieg po operacji lezałbys kilka dni w szpitalu

to zależy, jaka operacja i gdzie miałam 4 operacje i czekałam 1-2 m-ce, bez żadnego smarowania chociaz w końcu zdrowie najważniejsze, nie kasa a wypuszczanie pacjenta na ulice po kilku godzinach od wybudzenia zdrowe dla niego na pewno nie jest

Gość Arkadiusz .. A
miałem operacje na przepuklinę w kręgosłupie czekałem miesiąc czasu na operacje i jeszcze 12 dni w szpitalu leżałem bez żadnego smarowania nie do pomyślenia by tego samego dnia do domu wypuszczać ty będziesz miał zabieg a nie operacje skoro tego samego dnia do domu to zależy na co ten zabieg będzie ?

nie mam porównania, ale nie wyobrażam sobie wstawać ze stołu operacyjnego do domu ... przecież to zwykle jest się pod tlenem, często zacewnikowanym, z drenami itp. nie wiem, jaka to operacja, ale jakaś rana przeciez będzie... to ja juz chyba wolę poleżeć sobie w poslim sufku pod okiem lekarzy i pielęgniarek z oiomem za ścianą, niż wstawać półprzytomna i wlec sie do domu ...

no, jak nie będzie komplikacji, to będziesz sobie tylko leżeć jak będą, to sobie będziesz dogorywać... ale oczywiście, życzę operacji udanej, tylko nie tak, że "operacja się udała, tylko pacjent zmarł"

jak cos to pielegniarkka mnie bedzie odwiedzac:) i oczywiscie bede mogl łykac paracetamol. W uk paracetamol lekiem na cale zło

Gość Arkadiusz .. A
oj bałbym sie bo razie komplikacji klops w domu kto ci pomoze

a drugi plus tego ze robie to w uk a nie w pl jest taki ze juz jestem 3 mce na zwolnieniu i bede jeszcze jakis czas i nie musze sie martwic ze zus mnie wezwie na komisje i po 30 dniach kaze wrocic do pracy - czytalem ostatnio przypadel ze chlopak tez mial jakies komplikacje i zus mu nakazal powrot do pracy- to jest chore

Gość Fauxnews
tak wychwalasz te uk to siedz i zyj sobie ale tam tez nie jest tak rózowo

jak beda komplikacje to mam dzwonic na specjalny numer telefonu rana jest podobno zaopatrzona tak ze sie zdejmuje po 48 godzinach opatrunek wszystkie leki sie dostaje do domu po operacji za free znieczulacze i antybiotyk zeby ewentualne zakazenia nie bylo a opiekowac sie mna ma kto w tych pierwszych dniach a potem to juz bede chodzil tyle ze nic dzwigac nie mozna absolutnie nic bo rany nie szyja tylko na super glue

Gość whuu4ii
mozliwe.Moj syn mial kolo poludnia zabieg z narkoza(przepuklina)a za kilka godzin do domu pojechalismy.

nie wychwalam bo tez mnie wiele rzeczy tu denerwuje ale jest niestety znacznie latwiej. wszystko prosciej i dla ludzi.Mi sie tu zyje nieporownywalnie prosciej ja wiem ze niektorzy narzekaj na uk ale w ktoryms poscie z paitku chyba wyjasnilismy sobie na poczym polega zycie a przezycie w uk

no ja mam o 12 byc i jesli bede 1 wszy < bo sa 3 operacje zaplanowane> i jak mnie wezma 1wszego to okolo 6 a jak ostatni to maksymalnie o 20 do domu obudza kaza cos zjesc siku ubrac sie dadza leki wypis i papap

Gość whuu4ii
no my mielismy kolo 7mej rano byc,nie pamietam dokladnie o ktorej operacja byla ale o 5tej do domu juz wyszlismy. ja zreszta tez mialam operacje ale mnie trzymali dobe po.

Gość whuu4ii
bedziesz w stanie,nie bedzie tak zle :)