Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTAJNICZKAAA??!!!!!!

JAK TO JEST Z TĄ CESARKĄW UK?!

Polecane posty

No i zapomniałam dodać o wykrwawianiu się po porodzie i podwójnej transfuzji krwi.. eh..

Gość ja mialam emergency cs
ale kiedy przyjechalam do szpitala to rozwacie bylo juz 6 cm i mimo wielkiego "wyluzowania" poloznych w koncu zawolaly lekarke i po zbadaniu probki krwi z glowy dziecka natychmiast kazala mi podpisac zgode na cesarke bo parlam juz mocno. Ja bede rozmawiac z polozna na pewno bo dziecko bylo owiniete pepowina 5 razy wokol szyi, 4 punkty Apgar w 1 minucie. Nie ukrywam ze mam traume zarowno ze wzgledu na dziecko jak i na siebie bo bol byl potworny, gas&air w ogle na mnie nie dzialal i rzucilam nim w polozna :D, zastrzyk z pethidin nic nie dal a na epidural nie bylo szans przy takim duzym rozwarciu. U mnie regularne 60-sek skurcze zaczely sie moze ok.14-15.00, w szpitalu bylam ok 16.00, po jakims czasie przebili wody i sprawdzili rozwarcie 6 cm, za pozno na epidural bo akcja porodowa postepuje, narkoza,sala operacyjna i o 18.00 bylo juz po wszystkim. Dzieki Bogu :) Ja nie mam problemu z angielskim, zwlaszcza medycznym bo mam tutejszy dyplom sekretarki medycznej wiec zaden specjalista mnie nie przegada w kwestii bezpieczenstwa mojego dziecka, szczegolnie po poprzednich komplikacjach

Gość ja mialam emergency cs
Sprostuje tylko ze gdybym moze powiedzialam o epiduralu od razu jak przyjechalam do szpitala to jeszcze udaloby sie go zaaplikowac,ale najpierw poprosilam o zastrzyk bo myslalam ze to wystarczy. Nie mialam pojecia ze porod bedzie tak szybko postepowal.

Gość PYTAJNICZKAAAA
Hej plenerowa.No ja już sama nie wiem czy mieli w planach czy nie mieli.W każdym razie do soboty jadłam normalnie ile i kiedy chcuałam a w sobotę rano kazali zjeść tylko śniadanie i dostałam bezwzględny zakaz już jedzenie potem.Może jakbym w poniedziałek wtedy rano nie urodziła to by mi zrobili.Mam nadzieję że przy 2 dziecku się uda wywalczyć cesarkę.