Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka Miki***

POLSKA GOŚCINNOŚĆ-CO JEDZĄ IRLANDCZYCY???????

Polecane posty

Gość Myszka Miki***

Przez przypadek mam w domu 4 Irlandczyków. Co oni jedzą?

Gość Myszka Miki***
Na śniadanie postawiłam bułki, kilka rodzai wędlin i jajecznicę :-) Wędliny to chyba nie bardzo jedzą... Ale co na obiad ?????????

Gość studentkA,,,,,i
kiełbase bo w gaciach mają wiszące parówki

Gość Myszka Miki***
ej ty kupe... Ja tu się dwoję i troję, aby o Polsce mówiono w samych superlatywach, a ty sobie jaja robisz:-(

Gość dfsfdfdsfsdfd
Z moich obserwacji wynika, że Irlandczycy nie jedzą tylko piją piwo :classic_cool:

Gość irolka
Na śniadanie jedzą tosty z masłem i herbatą z mlekiem. Na lunch różnie to bywa, ale może być jajko sadzone z bekonem i tostami. NA obiad ryba z frytkami. Ryba skropiona cytryną, a fryty octem polewają takim winnym. Ogólnie to z żarciem u nich nieciekawie. Pamiętaj też aby nie doprawiać im jedzenia, Tylko postaw sól, pieprz, cytryne i ocet na stole. BO u nich każdy sam se doprawia.

Gość Myszka Miki***
Tyskie kupiłam, ale kurcze piwo mam im stawiać. To są obcy ludzie. Przyjechali na mecz, zepsuł im się samochód i szukali pomocy w nocy . No to pomogłam.Nocleg dałam, jeść dałam, ale chlanie to raczej niech sobie sami kupią

Gość irolka
A poza tym, to daj im co masz. Niech próbują nowych smaków, bo o żarciu to rzeczywiście oni pojęcia nie mają. Tylko te tłuste fryty by jedli.

Gość Myszka Miki***
irolka Dzięki. Hmm...a ja chciałam im pokazać polską kuchnię:-) Golonki, schaby itp

Gość dsfddfssdf
A tego... pukali cię w nocy na cztery baty? :D

Gość irolka
No i poakż im, bo oni w swoim irladzkim menu maja tylko kilka potraw i robią zawsze zgodnie z przepisem. Jak ktoś zrobi inaczej to nie wiedzą o co chodzi. Poczęstuj ich polskim żarciem :)

Gość Myszka Miki***
Nikt mnie nie pukał :-). Ja mieszkam na parterze, a oni spali na piętrze.

zrob im cos polskiego- jak sa u nas to niech maja okazje sprobowac naszej kuchni, a nie jesc to, co zawsze zrob zurek z jajkiem i kielbasa albo pierogi z barszczem czerwonym

To co im podasz :) zresztą nie wiem jak inni, ale nie ucieszyłabym sie gdybym pojechała np do Hiszpanii, a tam na obiad jak nie pierogi to bigos, żeby mi było przyjemnie i żebym czuła sie jak w Polsce :p po co w takim razie podróżować??????????

Gość vijcia12
jak sie jedzie za granice to jada sie to co tam podaja. A jak to sie stalo, ze oni nocuja u ciebie?

Gość teraz są wspaniałe świeże
warzywa możesz zrobic młodą kapustę z koperkiem, kalafiora z bułką tartą mizerię z ogórków gruntowych, albo z kapusty i marchewki ziemniaki młode z sosem jogurtowym. do tego mięso pieczone albo smażone - może być karczek upieczony z pieczarkami na deser truskawki

Gość Myszka Miki***
vijcia12 Przyjechali na mecz.Samochód im się zepsuł koło mojego domu. Późny wieczór, miejsc w hotelach brak.No to przygarnęłam do czasu,aż naprawią auto.

Gość koooloooorooowaaaaa
przecież jakbyś była np. we włoszech to chyba wolałabyś zjeść pizzę czy spagetti niż schabowego z kapustą :-) (nie znam kuchni irlandzkiej, ale pewnie pokrewna jest angielskiej, która jest najmniej smaczna :-) )

Gość Polska bez szans
Kurczaka i frytki powinny wystarczyć. Jakaś sałatka typu "Coleslaw" (Kolesław). Czym ty się chcesz niby wykazać? Jakąś oryginalnością kultury polskiej? Jaka to kultura? Bo nie znam. Bigos to za dużo roboty a pierołgi z borszczem to też za dużo roboty. Zadzwońcie do KFC skoro już jesteście tacy THE BEST i zamówcie 3 kubełki panierowanych skrzydełek z frytkami i Fantą lub Coca Colą. Albo jak już chcecie być tacy mega polscy, to kupcie chleb w polskim sklepie i smalec i dajcie by jedli. Do tego jakąś tanią herbatę.