Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musiałam ją uśpić

Musiałam uśpić swoją sunię z powodów sąsiada :( Płaczę cały dzień :(

Polecane posty

Gość musiałam ją uśpić

Hej, sąsiad ma synka który ma 6 lat jest krnąbrny i niegrzeczny. Rzucał kamieniami w moją sunię, drażnił ją, itd...prosiłam sąsiada o reakcję ale jej nie było. W czwartek jak biegała sobie, to zaczął rzucać znowu w nią kamieniami, ja jej nie odwołałam a ona skoczyła i ugryzła go w łapkę. Wtedy dopiero odwołałam. Sąsiad przyszedł następnego dnia i powiedział że mam wybór - albo uśpie na własną rękę albo doniesie na mnie do prokuratota. A że ma możliwości to mogą mi zrobić coś gorszego. Nie miałam wyboru. Teraz tęsknię za nią strasznie.

Gość friQ
Moja zmarła 3 miesiące temu. Też nie moge się pozbieać

Gość jkijjuhf
albo to wszystko kłamstwo, albo jesteś durna

Gość musiałam ją uśpić
Tak bardzo bym chciałą aby było onaczej

Gość asdfghjkhgjhg
glupia jestes i tyle. w zyciu bym nie uspila swojego psa z takiego powodu. do prokuratury? prosze bardzo. niezalezni behawiorysci zbadali by sunie. psychologowie dziecko. swiadkowie jesli byli. wszystko da sie zalatwic. z reszta wierzyc mi sie nie chce ktory wet tak od reki uspilby zdrowe zwierze? chyba dalas mu w lape :O

Mam nadzieje ze to idiotyczny zart. Jesli nie, powinnas byla zglosic sprawe do tow. ochrony praw zwierzat i podrobic zaswiadczenie od weta.

Gość musiałam ją uśpić
Przestań proszę, chciałam aby ktoś mnie pocieszył, cały czas leja się ze mnie łzy

Trzeba było uśpić sąsiada lepiej. W życiu bym psa nie uśpiła. Źle zrobiłaś. Nie będę Ci współczuła, bo pozbawiłaś zwierzaka życia, żeby chronić własną dupę.

Gość asdfghjkhgjhg
bardzo dobrze ze sie leja lzy. zabilas swoje kochane zwierze i nie zaslugujesz na to aby miec kolejne. gdyby twoje dziecko dotkliwie pobilo inne tez bys je zabila?:O idiotka.

Pocieszyc? Bo z powodu Twojej glupoty zabilas psa, a moglas go uratowac? Mam jednak nadzieje, ze to debilne prowo.

Gość emiljana f
jak mozna wierzyć w takie poyebane prowo durni ludzie :O który weterynarz uśpi zdrowe zwierze dla widzimi sie własciciela ? chce dyskusje wywołać fujara na swoim topiku

prowokacja ludzie kurwa nie widzicie?:D ten motyw z kamieniami w kontrascie do uśpienia psa. celowy mający sprowokowac psiary z kafe do bulwersa topik... zestawienie dzieck z kamieniami znęcającego się nad piekiem i uśpienie tegoż psa z powodu tego dziecka... nie widzicie tego?:D

Gość musiałam ją uśpić
Wszystko bym oddała aby to był żart...ale nie jest...ten sąsiad zawiózł mnie do weterynarza który bez słów wziął i wstrzyknał mojej suniu usypiacz.

Gość musiałam ją uśpić
jem kupe psa

Gość Konfabulujesz dziołcha
Nie tak wygląda uśpienie psa, najpierw trzeba podpisać zgodę, później pies dostaje środek uspokajaący po którym zasypia, a dopiero później właściwy środek po którym umiera. Żaden weterynarz nie "wstrzykuje usypiacza" tak po prostu, chyba że w szczególnych przypadkach, tzn jak wiadać ze zwierze i tak umiera i żeby się nie męczyło. Nie masz pojęcia o czym piszesz, jestes durna jak but, ile masz lat?

Gość musiałam ją uśpić
27

Gość nie lepieej
było oddać ją komuś innemu? Do innego miasta/poza miasto?

Gość lamka 2
Tez mi sie w to nie chce wierzyc. Nawet jakby do Sadu najwyzszego mnie mial podac, to co z tego wynika? przeciez by mnie nie aresztowali, grzywne by zasadzili. Bezsensu.

Gość lamka 2
A swoja droga jaki ten sasiad musi byc dumny, ze ma taka moc. No po stokroc bezsensu.

Gość lamka 2
A jeszcze jedno, sorry, ze tak w ratach. Gdyby znalezli sie swiadkowie, ze chlopak rzucal w psa kamieniami, to moze i ta grzywne by sasiadowi zasadzili.

Gość mirabellka_
AUTORKO! Nie sluchaj tych nic nie wiedzących sierot! Pracuję w gabinecie weterynaryjnym i wiem,że można uśpić psa na życzenie właściciela - trzeba tylko podać powód. A to,że pies gryzie ludzi jest dobrym powodem. Mało kto wie, ale autorka zapłaciłaby grzywnę za to,że jej pies pogryzł dziecko (bo kagańca nie miał i nie był na swoim podwórku). Był by sąd i kara. Nie sądzę jednak by sąd KAZAŁ uśpić psa jeśli jest zdrowy. To był Twój wybór - skończyłoby się tylko na karze.

Gość lamka 2
Gdyby on mi cos takiego zaproponowal, to bym mu sie rozesmiala w twarz. Ty Autorko zawsze w kazdej sprawie chodzisz jak owieczka na rzeź?

Gość mirabellka_
Nie jest ważne że dziecko rzucało kamieniami - pies nie miał kagańca - poza tym mogł sąsiad powiedziec,że pies byłagresywny a dziecko chciało go odgonić - niestety jeśli podałby do prokuratury to by wygrał prawie na 100%. Ale jestem pewna,że psa nie trzeba by było usypiać. Nie mniej jednak współczuję Ci autorko bo to była trudna decyzja.

Gość farona blond
mirabellka_ - nie ekscytuj sie tak bo ci odbyt wyleci z napięcia

Gość do mirabellki
W jakim gabinecie pracujesz ze nie podpisuje sie u was nawet zgody na eutanazje? Wg relacji autorki przyszla, dala psa, uśpili go i po sprawie, nawet nic nie tłumaczyła. No heloooł, akurat wiem jak to działa i owszem, mozna uśpić psa ale na pewno nie na zasadzie "dzien dobry, uspiamy" "prosze bardzo! służe uprzejmie" :D

Gość mirabellka_
Oczywiście,że się podpisuje zgodę - nikt przecież nie uśpi wbrew woli właściciela:D Heloł:P Dla niektórych trzeba rozkładać na czynniki pierwsze by zakumać?:D

Gość opłaca się nową
Ja bym prędzej sasiada albo jego dzieciaka uspiła...

Gość lamka 2
Mirabelka faktycznie, nie czuj sie tak jakbys zjadla wszystkie rozumy. Nie chodzi tu juz o samego weterynarza ale o decyzje autorki, a w zasadzie jej brak, bo to co Autorka zrobila, to raczej tylko nieprzemyslana zgoda na jakas chora propozycje sasiada.

Gość mirabellka_
A gdzie ja napisałam że chodzi o weterynarza? ktoś napisał,że nie tak łatwo uśpić więc piszę,że i nie tak trudno - wystarczy powód i podpis i zwierzak jest usypiany. Pisałam,że decyzja była zła bo nawet gdyby facet podał do sądu to nikt jej by nie kazał usypiać tego psa.

Gość gumka wielofunkcyjna
I bardzo dobrze-pies powinien mieć kaganiec-a co gdyby pogryzł np. roczne dziecko bo złapało go za ogon/ucho? Bardzo dobrze sie stało