Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnikkkkk

do hodowców kotów/psów

Polecane posty

Gość pytajnikkkkk

Chciałbym sie dowiedzieć jakie są orientacyjne koszty miesięczne/roczne utrzymania zwykłego kota a jakie psa.

Gość musiałam ją uśpić
Miesięczne kota do jakieś 300 zł. Psa 500.

Gość łapacz kotów
Ogólnie tuczenie kota na mięso nie jest opłacalne

Gość Gość
musiałam ją uśpić Miesięczne kota do jakieś 300 zł. Psa 500. Czym Ty je karmisz ? Polędwica za 30 zł/kg ?

mam 3 koty, miesięcznie zużywają 3 worki żwirku, max 4 (dwa sikaja na dworze i w domu, jeden nie wychodzi, więc tylko w domu). Do tego 4 torebki Whiskas Sterile. Do tego resztki mięsa, które zostają po przyrządzeniu potrawy. Np zyłki z mięsa, z piersi z kurczaka, ze schabu. Żwir to ok 13zł za worek, karma ok 19zł za torebkę. Wiem wiem, Whiskas to szit :D

Gość Gość
Mając 6 wielkich psów i 2 koty musiałbym miesięcznie wydać 3400 zł :D Za te pieniądze wyżywiłbym 4 razy tyle zwierzaków:P

Gość pytajnikkkkk
no to wychodzi jakieś 40-50zł od kota a nie 300

na początek trochę wydasz na pierdołki dla kota: kuweta 20-400zł. 20to taka zwykła bez "domku", 400 to taka z domkiem i "wywiewem smrodu" :P drapak byle jaki ok 30zł, fajny duży nawet kilkaset zł Miseczki sa tanie Lekarz: wścieklizna chyba 30zł, do tego szczepionki na choroby kocie np koci katar, odrobaczenie itp.

Gość uwielbiam koty
Ja karmię mojego kota karmą ORIJEN, chyba najlepszą karmą na rynku. W dodatku jest w 2 smakach. Na allegro możesz kupić paczkę 7kg za 180zł i starcza na więcej niż miesiąc. Jak kochacie swoje koty to nie karmcie ich whiskasami, kitekatami które zawierają do 4% mięsa, a reszta to jakieś odpady. Orijen to 100% mięsa, royal canin też jest świetna. U mnie na osiedlu do weta przychodzi pan który karmi swojego kota tylko suchą karmą royal canin. Kocur jest piękny i zdrowy a waży ponad 6 kg :). Do weta przychodzi tylko, żeby karmę kupić :) Z puszek mogę polecić Animonda Carny. Skład to 100% mięsa i kosztuje tylko ok, 5zł za puszkę 400g. Nie wiele więcej od śmieciowego whiskasa a różnica jest kolosalna

Gość ===================--
ja to jak oglądam reklame wiskasa to sam mam ochote opędzlować takie mięne kawałki z puszki :classic_cool:

Gość uwielbiam koty
mój kot mógłby wystąpić w reklamie whiskasa. Na początku jak mu dałam to powąchał i próbował zakopać miskę :D:D Źałuję, że tego nie nagrałam. Odrazu wrzuciłabym na YT :D

Gość ===================--
chciał zakopać miske z wiskasem bo myslał że to gówno?

Gość uwielbiam koty
no a co koty zakopują? :)

Gość koty nie są drogie w utrzyman
kuweta ok, rozumiem, żwirek ale drapaki i inne bzdety są zbędne mój kot karmiony był tylko kitekatem, najtańszą karmą a żyje 16 lat nie ma co się nakręcać na jakieś niesamowite drogie karmy poprzednik jadł resztki z obiadu a żył 14 lat (wtedy jeszcze karmy dla kotów nie były popularne)

Gość kokospoko123
wszystko zależy też od tego jak duży psiak no i jak planujesz go karmić. ja mojego jack russela karmię tylko suchym - raz na kilka miesięcy pakę taką za niecałe dwie stówy kupuję w krakvecie i mam z głowy. orientacyjnie samo jedzonko to jakieś 60 zł na miesiąc, do tego oczywiście dochodzi weterynarz raz na jakiś czas, ewentualna zabawka czy nowa smycz/szelki, ale to nie co miesiąc się kupuje. także 100zł na miesiąc to bardzo naciągnięta i zawyżona kwota.