Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3wka

Bieganko :)

Polecane posty

Gość 3wka

Mam dość patrzenia na siebie i dołowania się. Pora się zabrać za te wszystkie wałeczki i wielkie uda. Postanowiłam zacząć biegać. Mam 17 lat i od zawsze byłam bardziej krągła niż inne dziewczyny. Ostatnimi czasy bardzo przybrałam na wadze i chcę to teraz zmienić. Biegam od wczoraj. Ten cały tydzień 5 minut a potem szybkim marszem do domu. W następnym tygodniu chcę zwiększyć czas do 7-8 minut. Staram się jeść normalnie od jakiegoś czasu, ciemne pieczywo, stała pora, kolacja do 18. Tylko jeszcze potrzeba mi jakiegoś wsparcia :) Kto się dołącza ? :) Z góry bardzo dziękuję za przeczytanie tego. Rady mile widziane :)

Gość 3wka
patrzyłam na ten plan. Korzystam z tej strony :) Trochę postanowiłam inaczej, będę z tygodnia na tydzień zwiększać czas biegu. Moja wytrzymałość jest bardzo słaba bo tyłem przyrósł mi do krzesła przed komputerem, więc ważne że od czegoś zaczynam :)

Gość *liliann
No fakt, u mnie ostatnio z kondycją też ciężko i pewnie nawet po tych 5 minutach bym padła :) Powodzenia

jestes mloda i biegasz piec minut? no sorry ja mam 3o lat i skacze na skakance godzine dziennie tyle samo cwicze na stepperze no chyba ze wazysz ok 1oo kg ile wazysz? nie dla wszystkich bieganie jest dobre-obciaza stawy

ej no bo teraz az lacham a oplaca ci sie przebierac na pieciominutowe bieganie? szkoda wody na ten prysznic po twoim treningu jakbym poszla biegac i wrocila za piec minut to maz by pomyslal ze sie rozmyslilam

Gość asikaja
nie wymadrzaj sie tak

Gość biegacz od zawsze
Dieto Slim- widac ze nie masz zielonego pojęcia o bieganiu....to może się nie wypowiadaj..ok??? jak ktoś zaczyna od zera i ma nadbagaż to gdyby zaczął od 1 h czy nawet 30 min to byłby pierwszi i ostatni beg a takich biegaczay jedniodniowych to jest całe mnóstwo:)) Młoda biegaczko trzyma się swojego planu a za miesiąc bedziesz całkim przyzwoitym biegaczem:D w każdym razie trzymam kciuki:D ja zaczęłam kilka lat temu bieganie i też zaczynałam od 7 min a dzisiaj biegam 3 x w tyg. po 10 km :)) i polecam wszytskim!!! bieg jest dobry na wszystko:)

Gość ale autorka biega
zeby schudnac nie zeby miec kondycje za 3 lata gowno schudnie a ty pisz glupoty po ilu min aerobow zaczyna sie spalanie tkanki tluszczowej? no ale jak nie ma samozaparcie to pobiega piec minut i zje pozniej piec kilo ciastek wiec lepiej niech dalej siedzi na kompie jeszcze zacznijcie jej bronic ze sie spasla w takim mlodym wieku i nie jej wina ze ma komputer bo ona go nie kupila-pewnie wina producenta rodzicow to niech rodzice biegaja jak zacznie cwiczyc brzuszki to po 2 dziennie a po tygodniu 3 super po co sie przemeczac niech zobaczy ze bieganie nic jej nie daje i popadnie w bulimie albo jakies smieszne diety nawadniajace albo jablkowe kilka jablek i herbatki hehe przytyc umiala ale biegac to po kilka minutek :P wszyscy tu sa posrani i siedza na tym forum latami wracajac do wagi sprzed odchudzania ale dodatkowo ze zmarszczkami dziewczyny powyzej dobrze pisaly

Gość ale autorka biega
jezeli po polgodzinie biegania ktos sie zniecheca hehe no to nie wiem o czym my tu rozmawiamy

Gość do biegaczka
bieg dobry ale nie dla otylych o ja cie... a stawy? pewnie dobry dla niej jest bieg co? moze przez plotki ja naucz

Gość autorko
a ile przytylas?

Nie ma nic gorszego od skrajnosci!!! Byla juz tu jedna ktora cwiczyla po 8 godzin (watek 35 kg w 7 tyg) a ta chce biegac 5 minut by schudnac Biegaczko od zawsze -znam sie na odchudzaniu a ona chce schudnac a nie dojsc w kilka lat do dystansu 10 km Lepiej wiem na czym sie znam ty tego nie wiesz :P

A wypowiadac sie bede na te tematy ktore chce :) I bede pisac co mi sie podoba Rozbawil mnie ten topik to napisalam co mysle :) tego tez mi zabronisz?

Gość Agusia2402
Ale autorka napisała że zacznie od 5 min i będzie ten czas stopniowo zwiększać, więc o co wam chodzi? Według mnie autorko dobrze robisz :) Gdybyś odrazu pobiegała 20 min albo więcej to następnego dnia już by ci się nie chciało. Też bym robiła tak jak Ty ale niestety nie mam z kim dziecka zostawiać :( Powodzenia :)

bardzo dobrze -madrze autorko , ze postawilas na rozsadna diete i ruch co do ruchu-na necie jest mnostwo filmikow jak cwiczyc np. nie wiedzialam wczesniej ze zwykla ''swieca'' ktora robilo sie w podstawowce jest swietna na cellulit polecam cwiczenia przed lustrem-wzrasta samookceptacja wlaczasz muzyke i krecisz biodrami po prostu tanczysz i obserwujesz swoje cialo podczas ruchu nasz cialo wyglada korzystniej-mimo tluszczyku , cellulitu dostrzegamy jednak miesnie i sciegna przy wykonywaniu cwiczen nie tylko czujemy ale rowniez obserwujemy jak dane cwiczenie wplywa na nasze cialo-ktore miesnie pracuja skretosklony sa idealne na boczki , brzuch np.siadamy na podlodze i przenosimy ciezki przedmiot z jednej strony ciala na drugi , osmiominutowe cwiczenia na brzuch-ale nie brzuszki ktore obciazaja kregoslup miesiac temu mialam boczki, wystajacy brzuch nie potrafilam dopiac spodni te proste cwiczenia pomogly mi odzyskac talie-cwiczenia i skakanka motywuje mnie licznik jakikolwiek w czymkolwiek - do biegania mam buty nike do ktorych wklada sie ''mikroczipa''nie znam polskiej nazwy i na iphonie widze ile przebieglam km ile spalilam kcl w skakance mam licznik ustawiam sobie na liczbe skokow i wymyslilam sobie ze ma byc szesc tysiecy - skakalam w deszczu jesli padalo :P teraz mam stepper-dziennie musze spalic 1ooo kcl czasami zajmuje mi to godzine , czasem 4o minut w zaleznosci od obciazenia ale mam cel , ktory sobie wyznaczam i to mnie motywuje jesli biegasz krotko to mozesz biegac interwalowo-przed biegiem rozgrzewka po biegu cwiczenia -w polaczeniu z dieta uda Ci sie schudnac warto cwiczyc silowo--po kilku minutach biegu nie bedziesz miala lydki jak rzymski piechur-nie od razu, ale miesnie potrzebuja wiecej energii-spalamy wiecej kalorii!!! aeroby przy odchudzaniu jak najbardziej ale w polaczeniu z cwiczeniami silowymi gdy spalisz tluszczyk bedziesz miala juz piekne miesnie ty jestes mloda-u kobiet miesnie zanikaja ok 3or.z i wtedy nie chudniemy tak szybko .Ograniczysz jedzenie dolozysz ruch i po tygodniu bedziesz miala piekne efekty pisalas o udach- wyszczupla ci sie ale co z posladkami ktore moga obwisnac?-cwiczenia w necie jest mnostwo przykladowych cwiczen na poszczegolne partie ciala wierze ze Cie to wciagnie i Ci sie spodoba proponuje Ci sie rowniez zmierzyc w obwodach-czasem cm szybciej spadaja niz waga dobowe wahania masy ciala to nawet 2 kilo!!! czasem zatrzymuje nam sie woda, czasem dochodzi problem z wyproznianiem-na diecie niskoweglowodanowej jesli powiedzialas sobie ''start'' to powiedz sobie ''stop'' dopiero na mecie powodzenia

buty!!! bardzo wazne sa odpowiednie buty i nawierzchnia na ktorej biegasz - nie pisalas nic na ten temat nie wiem jakie masz warunki-ale trawa w parku lepsza od chodnika zdecydowanie nie pisalas ile wazysz-bieganie nie jest odpowiednie dla wszystkich ja mam wilekie parki-zielone tereny na dzielnicy i odpowidnie buty ale wybralam jednak cwiczenia mniej obciazajace -kolana mamy na cale zycie :P