Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarosa

tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość bellarosa

mam takie pytanie,nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych,ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tym.Czy ginekolog musi przeprowadzić pełne badania aby wypisać receptę,czy po prostu na oko,na wagę kobiety ją wypisuje? I drugie pytanie czy jesteście za czy przeciw takim tabletkom? Jakie są plusy,a jakie minusy jej brania?To bezpieczne?

z badaniem to zalezy. Trwa ono doslownie chwile i niczego strasznego w nim nie ma. W PL chyba zawsze badaja, i sie spuszczaja nad tym nad czym nie powinni. Mi lekarz wypisal takie tabletki jakie ja chcialam bo je bralam kiedys i byly ok. I biore i jest git. Plusy i minusy to kwestia indywidualna. Bo samopoczucie i wszyyyyyyyyystko inne zalezy od kazdej z osobna. Nie ma tak ze jedne tabletki sa dobre a inne zle. Kazda czuje inaczej. Kiedys tabletki mialy duza dawke hormonow i wogole byly gorszej jakosci ale mamy XXI wiek, czasy sie zmienily i tabletki tez. Ja biore, jestem szczesliwa, ciesze się miloscia, a dziecko bede miec wtedy kiedy sama zechce.

Gość jogurtowatruskawka
hej ja tez sie zastanawiam nad braniem tabletek najgorsze jest to szkodza;/

Gość bellarosa
czyli takie "dogłębne" badania przeprowadzają? moja koleżanka dostała tab.jak lekarz tylko ją zobaczył i zważył nic więcej. szkodzą? czyli co z nimi nie tak?

Gość awrwaraa
wszystko w zyciu szkodzi, jesz szkodliwe pozywienie,oddychasz zatrutym powietrzem... dla mnie bardziej szkodlowa bylaby ciaza niz tabletki wiec je biore ze spiewem na ustach:) poza tym poczytaj najpierw co tabletki maja niby takiego szkodliwego?

Gość awrwaraa
dziewczyno,idziesz do gina po to,zeby cie wlasnie zbadal "doglebnie", jezeli lekarz ci przepisze tabletki na oko,bez sprawdzenia czy nie masz nadzerki i wywaidu, to moze byc zle, wiec nie wstydz sie, bo niejedna cipke juz widzial, zaraz po tobie bedzie 15 nastepnych.

Gość super :/
ja zamiast tabletek proponowałabym Ci nuva ring stosowałam i to i to i nuva jest o niebo lepszy

Gość trele morele30
tabletki to rewelacyjna sprawa. Polecam bo sama biore juz kupe lat i nie zamierzam przestac. Kiedys mialam bardzo nieregularny okres i bardzo bolesny. Hormony mi szalaly i bylam nie do zniesienia. Od czasu kiedy biore tabsy mam po prostu swiety spokoj, w kazdej sferze. Lekarz musi przeprowadzic z toba dokladny wywiad plus badanie.