Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczesliwy nie-kawosz

czym zastąpić kawę?

Polecane posty

Gość nieszczesliwy nie-kawosz

Ze względów zdrowotnych, musiałam zupełnie zrezygnować z picia kawy :( dzięki herbacie yerba mate przetrwałam jakoś "głód kofeinowy" natomiast , że tak powiem, psychicznie zupełnie sobie nie radzę. Na przykład teraz: zjadłam obiad, pozmywałam, usiadłam na spokojnie i co mi się marzy? filiżanka małej czarnej. nie chodzi o to, że chce mi się spać, tylko po prostu mam ochotę na kawę. Żadna herbata nie jest mi jej w stanie zastąpić. Próbowałam też Inkę, ale muszę do niej dodać mleko, którego też nie powinnam pić. Pomóżcie, bo zwariuję :P

Gość z nieszkodliwych rzeczy,
to nie wiem, czym

Gość kokospoko123
no to może kawa bezkofeinowa? przecież są takie, a smakują jak normalna kawka, tyle tylko, że nie dają kopa :) a na kopa może coś z guaraną?

Gość Kaaroliina
może przekonają Cie właściwości picia yerba mate - jest ich wiele, jak poczytasz jaki pozytywny wpływ ma na Twój organizm to odrazu psychiczne nastawienie się zmieni - polecam Ci odwiedzić portal http://yerba-mate.org/

Bardzo dobrze Cie rozumiem:( nałóg kawowy to tragedia, mnie swego czasu ręce drżały, nie mogłam usiąść spokojnie w fotelu, bo ciągle myślałam o kubku pachnącej kawki...ale lekarz zabronił, definitywnie :( zalecił za to picie dużej ilości wody z magnezem, żeby uzupełnić ten wypłukany przez kawę, no i oczywiście zmniejszyć poczucie zmęczenia i braku chęci na cokolwiek :( bardzo sceptycznie do tego podeszłam, no bo jakiemu prawdziwemu kawoszowi woda zastąpi filiżankę ukochanej małej czarnej ?:( ale pije od jakiegoś czasu ustroniankę z magnezem (całe szczęście bardzo mi zasmakowała), do tego jakaś herbatka i jakoś się trzymam...grunt to silna wola :)

Gość xcdxvdxvf
dobrej jakości zieloną lub białą herbatą, broń Boże z torebek

Gość przeziebiona22344
Może kawa zbożowa? Smak jest bardzo podobny. :P

Gość zieloną herbatkę polecam
tylko liściastą, poecam te firmy Big Active :) ja sama jestem nałogowcem kawy i czasami zamiast sięgnąć po kawke, to przyrządzam sobie zieloną herbatkę :)

Gość tylko z jezusem przezwyciezysz
ten nałóg