Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wskrocie

sniadanie w szkole,przeczytajcie prosze...

Polecane posty

Gość wskrocie

w skrocie: moj syn(7 lat)nie jada sniadan w domu...daje mu jedynie kanapki,owoce do szkoly. to normalne?jak na to patrzycie "z boku"?

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja corka je,tak jest nauczona.za to w szkole szalaje i nic nie je:(

Gość dfgfgfgfg
Jeżeli nie jada bo taką tradycję wprowadziłaś to źle bo dziecko w tym wieku powinno po wstaniu i umyciu się wypić chociaż tą szlankę mleka albo soku pomarańczowego i jeść kromkę chleba pełnoziarnistego z dodatkiem lub muesli . Zanim malec dotrze do szkoły , zapewne trafi do szatni a potem po dzwonku do klasy a sniadanie zje po pierwszej lekcji kiedy tak naprawdę powinno zjeść już drugie śniadania. Jeżeli twoje dziecko nie jada wczesnie z rana bo nie może, bo go mdli i ogólnie cieżko my przechodzi to powinno wypić chociaż tak jak pisałam kubek mleka (możesz tez do mleka dodawać łyżke lub dwie kaszki smakowej 7 zbóż lub kakao).

dziecko powinno zjeść w domu śniadanie ja nauczyłam że rano zawsze śniadanie trzeba zjeść

Gość wskrocie
no wlasnie mdli go:O a ze w szkole ladnie zjada kanapki itp to...wiecie.... problem w tym,ze od poczatku roku 5 razy mial bole brzucha+wymioty(na lekcjach,w szkole). do tej pory sadzilam,ze jelitowka...ze moze gruszka "pryskana".... w koncu nad tymi sniadaniami zaczelam sie zastanawiac.......(ze faktycznie za pozno je) ale znowu jak wymiotuje to przez caaaly dzien...dzis bylo to samo:( tel ze szkoly zeby zabarc dziecko:(..... mozliwe,ze ma w sobie jakas ...bakterie,ktora sie ujawnia? uwazamy na to co jemy...dobrze sie odzywiamy....wiec o co chodzi?:( w piatek pojde z nim na wyniki.....

trochę często ma dolegliwości z trawieniem powinnaś iść do gastrologa podawaj żywe kultury bakterii

Gość tez tak maaam
ze kiedy jestem bardzo glodna i cos zjem na pustawy zoladek to mnie pozniej mdli Mysle ze o to chodzi wlasnie,przeciez dziecko powinno jesc przed szkola!!!

Gość kochana ale
myszko ale ty sie okropna zrobiłas, kiedyś ładna blondyneczka w stopce była a teraz okropna, grubawa, brunetka z rozpierzonymi wlosami Sorki ze nie na temat ale musiałama to napisac :-(

Gość fdgfgh
mój syn nigdy nie jadł nic na śniadanie tylko pił kakao czy herbatkę....nie będe dziecka zmuszać do jedzenia..dziś juz jest nastolatkiem i tez nie je nic przed wyjściem do szkoły...

Gość może go mdli bo...
coś w szkole sie dzieje i nie ma to nic wspólnego ze śniadaniem tylko z kolegami z klasy? Dawaj mu kanapke na drogę do szkoły.

Gość dfgfgfgfg
Zapytaj synka czy się czymś nie denerwuje i nie stresuje bo to było by typowe dla ściśniętego żołądka przed szkołą i wstrętu do jedzenia u większości dzieci. Wybadaj czy w weekendy z rana ma apetyt podając mu coś dobrego na śniadanie lub zobaczysz jak zachowuje się w wakacje kiedy odpada obowiązek szkolny i będziesz już wiedzieć. Póki co nie zmuszaj ale lepiej jakby troszkę wczesniej wstawał, i zjadł nawet z nutellą tą kromkę a potem zaproponuj że po szkole coś fajnego razem zrobicie , postaraj się go wyluzować :).

Mój ma prawie 7 lat.Chodzi do zerówki i nie zawsze je śniadania w domu. Nic na to nie poradzę - nie będę zmuszać bo bez sensu.Więc o 10 je na przerwie kanapki + owoc. Mi się wydaję że to nie od śniadania Twoje dziecko ma takie dolegliwości.Może to być na tle nerwowym.Stresuje się Panią lub lekcjami,może koledzy dokuczają.

Gość wskrocie
powiedzialam delikatnie wychowawczyni,ze byc moze cos przezywa...stresuje sie sprawdzianem... obruszyla sie tylko,mowiac,ze "tutaj nie ma zadnych stresow":Oi dala mi do zrozumienia,ze to przez sniadanie.... temperatura przed noca sie pojawila wiec wykluczam "sniadanie".(tyle by go nie "trzymalo") ogolnie moj syn od urodzenia byl podatny na tzw jelitowki... 3 razy bylismy w szpitalu...pozniej,gdy byl starszy leczylismy sie juz w domu smectami..pepsi:Odo dzis:O 3 razy w roku na bank musi zalapac to g..o! ale teraz ,od wrzesnia to juz 5-ty:O paniom sprzataczkom musze na koniec roku kwiatka dac,bo w koncu ktos to musi sprzatac po moim dziecku... sama nie wiem...syn jest b lubiany w klasie...medal za najlepszego kolege przyniosl nawet ostatnio;)ale przy tym wrazliwy z niego czlopczyk....i ma prawo miec swoje male-duze problemy.... w piatek pojde do lekarza,tak jak mowilam... dziekuje za Wasze glosy w sprawie:) Kochana ale------------bardzo podoba mi sie stopka Myszki;):)))))))))))) pozdrawiam:)

Gość lweica
Idź do lekarza. I przypomnij dziecku o dokładnym myciu rąk przed każdym posiłkiem, może jest wrażliwy na jakieś głupstwo, które wraz z jedzeniem wprowadza do żołądka, a które nikomu innemu nie szkodzi. A generalnie śniadań spróbuj lekkich, jest sezon, więc np. rób koktajle owocowe na zsiadłym mleku albo jogurcie (nie powiązałaś problemów gastrycznych z mlekiem zwykłym i nietolerancją laktozy?).

rano organizm sie oczyszcza i nie powinno sie nic jesc dopiero potem dzieci maja naturalny mechanizm my to duzimy dlatego potem dorosli maja problemy z nadwaga dajesz kanapki i owoce to na spoko niech on to je potem

Gość mam tylko nadzijee, ze
ja mysle, ze twoj syn moze miec robaki, zrob mu badanie kalu na pasozyty.

Gość wskrocie
zrobie,zrobie te badania.......na wszystko... Ella,Ty i to Twoje "amerykanskie,luzackie"podejscie do zycia;))))))