Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakich pieluch używacie?

Jakie pieluchy noszą Wasze 2 letnie dzieci, bo moja dostała odparzeń :(

Polecane posty

Witajcie. Moja córcia ma na pupie odparzenia - chyba od pieluch. Ma 2 latka i za nic nie chce robic na nocnik ani na klozet. Nawet jak jej zdejmę pieluchę i założe majtki to w nie sika i jej to nie przeszkadza, a całe mieszkanie zasikane. Po 3 tygodniach zrezygnowałam, bo miałam dość. Czekam, aż sama dojrzeje do decyzji o nocniku. Ale wracając do tematu, to ma strasznie odparzoną pupę. Używałam Pampersów . Teraz używam Belli Happy, ale nie jest lepiej. Nie pomaga sudocrem, Tormentiol ani linomag. Nie używam chusteczek odkąd to świństwo się pojawiło, myję jej pupę wodą z emolium. Ale to nie znika... Jakie macie sposoby? Może to od pieluch? I jak z rozmiarem u Was? Moja ma 4. Ale ostatnio jak była u mnie koleżanka to swojej córce 18 miesięcznej już zakładała 5 bo mówi, że lepiej chłoną i rzadziej może zmieniać... Moja córka waży 11 kg, więc 4 są wagowo odpowiednie. A może zmienić na 5 żeby lepiej chłonęło, może wtedy odparzenie zniknie?

A używam Active pants 9-16kg

mój ma pampersy, rozmiar 5, a na odparzenia myj zwykłą wodą z mydłem, zastosuj puder (ja mam z nivea) albo makę ziemniaczaną i powietrz jej troche ta pupinę

Gość Mamamaaaaaaaaaaaa
odzwyczajaj powli od pampersow a co do odparzen to myj pupe mydlem szarym bialy jelen i nie uzywaj chusteczek posmaruj tormentiolem albo emolium maka ziemniaczana

Gość gadacieee
Prestac kupować pampersy i wkładać jej pieluchę tetrową, szybko załapie że pielucha = mokra pupa i chętniej zacznie korzystać z nocnika.

Gość ugughuhu
kup jej w biedronce pampersy dada są takie same jak firmy "pampers' A POŁOWĘ tańsze

Myję wodą z emolium. Nie używam chusteczek. Smarowałam thormenthiolem, sudocremem i linomagiem..Zapomniałam napisać, że posypywałam zasypką i mąką, ale nic nie pomogło. Co do odzwyczajania, to pisałam, że jest z tym problem... Czy ktoś wogóle przeczytał cały mój wpis ze zrozumieniem?

Gość matkabpssssssssssska
moja corka kiedys odparzyla sie od biegunki podczas zabkowania, pojechalam do szpitala bo wygladalo to strasznie, lekarz polecil mi CLOTRIMAZOLUM, nigdy bym nie wpadla na to ale super sprawa na drugi dzien byla taka poprawa ze szok!!!!!!!!! teraz za kazdym razem jak cos sie pojawia to smaruje od razu clotrimazolem i na drugi dzien sladu nie ma.

Gość kasdkj
u dziewczynek pudru się nie stosuje

no ja przeczytałam, nie musisz miec takiego pretensjonalnego tonu z nieba nic tak nie wytrzaśniemy myję wodą z emolium, dalej to powtarzasz, na taką pupę lepsze jest mydło, nawet moze sobie w wanience posiedzieć z dodatkiem wymoczonego mydła i na każdą pupę różne środki pomagają kremem mozna posmarować raczej na noc, a w dzień wysuszać

a może je lub pije cos takiego co powoduje u niej takie odparzenia nie zawsze to wina pieluch czy innych srodków upałów nie ma

Gość hjjkk
a poza tym moze teraz, kiedy sa odparzenia to trzeba zrobic wysilek i sprobowac odzwyczaic dziecko od pieluch, a nie marudzic, ze jest trudno... i bardzo dobry jest pomysl z pieluchami tetrowymi

Gość szkotka uk
tak jak ktos napisal - kup sobie pieluszki wielorazowe i szybciej zalapie ze treb robic na nocnik bo bedzie czula ze kiedy siusia to ma mokro. Moja corka w wieku 16 miesiecy chodzila juz po domu bez pieluch a od 19 zaczela chodzic do zlobka rowniez bez bo ladnie wolala ze chce isc do ubikacji nawet obce osoby. Ale to wszystko dzieki mojej pracy - zaczelam ja sadzac na nocnik jak miala 7 miesiecy i jak tylko sie dalo zakladalam pieluszki wielorazowe. Matki, ktore przez 2 lata zakladaly pampersy i nagle oczekuja ze dziecko zalapie w tydzien o co chodzi z nocnikiem sa dla mnie smieszne. ale odpowiadajac na Twoje pytanie to wietrzenie pupu chyba bedzie najlepsze

moja ma 4 ma 2 lata i 8miesiecy, ale ja jej ubieram tylko na noc, bo tak to sika sama, mojej na obparzenia najlepiej pomagało wietrzenie pupy im więcej smarowania tym gorzej jest, raz miała odparzenie po antybiotyku i lekarz przepisał jej maść robiona na zamówienie koszta malutkie ale była bardzo dobra, niestety nie powiem jaka nazwa o nie pamietam, spróbuj umyć mydłem i niech chodzi z goła pupą, co do nocnika, moja sie nauczyła jak sama jej pokazałam co i jak, nawet z kupą jako tako załapała, np.kładłam jej misia na nocnik i mówiłam ze misiu sika trzeba jakoś ukradkiem nalać wody, i im wiecej sie naciska tym bardziej czasem gozej, i też nocnik pomógł taki grajacy, chciałam jej kupic taka lalę co sama sika i mówi ze chce zdjecia pieluszki ale zrezygnowałam jaj cenę zobaczyłam, powodzenia autorko, moze też dla twojego dziecka jeszcze jest za wcześnie, moja od niecałego miesiaca dopiero sika na nocnik czy sedes, skuteczne też są nagrody, klaskanie, na kupę jak zrobi w nocnik to dostaje lody, powodzenia

Gość gerhg
mogla nawet dopiero teraz dostac pieluszkowego zapalenia skory, i to moze byc juz caly czas, dopoki bedą pieluchy

Gość szkotka uk
a poza tym jak zalozysz wieksza niz potrzebujesz pieluszke to moze i bedzie chlonniejsza i dluzej nie musisz jej zmieniac ale tlyko pomysl o tym ile czasu skora dziecka ma kontakt z moczem - nawet jesli sa to pampersy ze specjalnymi warstwami. czy jak masz okres to tez zakladasz specjalnie najwieksze pampersy i podpaski zeby ich czesto nie zmieniac?

szkotka up to ja dla ciebie jestem śmieszna, bo ja dziecku zbytnio nie tłumaczyłam, wolałampieluchę załozyc i miałam spokój, ale jakoś miesiac temu mi sie odwidziało, i w tydzień sie nauczyła, w 3dni sie nauczyła sikać na nocnik a kupę też mi już ładnie woła, a jest nie cały miesiac nawet 3tyg jak ją postanowiłam nauczyc,

Ale mi nie chodzi o to, że ja chcę założyć większą żeby dłużej nie zmieniać, tak jak to robi koleżanka, tylko, że może będzie chłonniejsza i szybciej wchłonie i skóra nie będzie miała kontaktu z moczem. Asiamt może niepotrzebnie się zdenerwowałam, ale jeśli piszę co stosowałam, a w trzech postach mi radzą stosować to co stosowałam, to mnie zalewa... Co do nauki do szkotki uk - otóż ja sadzałam córkę od 9 miesiąca, nie latała 2 lata w pampersie. Przez 3 tygodnie zdjęłam jej pieluchą na dzień zupełnie i jej nic a nic nie przeszkadzało, że jest usikana po same kostki... Próbowałam pieluch wielorazowych o takich http://www.wielorazowo.pl/pl/c/Pieluszki-wielorazowe/1 te otulacze stosowałam i nic... Mała wie, że siku się robi na nocnik, ale nie chce tam robić. Nie cce też na sedes. To co mam ją siłą sadzać? Kiedy zrobi siku czy kupę to przynajmniej już mówi, żeby jej zmienić pieluchę, bo do niedawna to uciekała i nie dawała.

wiesz u mnie też tak było, mówiła ze zrobiła, a ja poprostu wtedy odpuściłam, nie naciskałam tylko mówiłam ze mama jest smutna ze będzie płakać że jej majtusie płaczą, kupiłam majtki z misiami kwiatkami tłumaczyłam ze np.jej mis na majtusiach płacze bo jest brudny itp, poskutkowało

ja jak postanowiłam ją nauczyć na nocnik to kupiłam pieluchy gorszej jakosci (biedronka fiti) żeby młoda wiedziała iz ma pieluchę ale zeby było jej nie wygodnie żeby sie zraziła do pieluch, też to był dobry pomysł bo dziecku im bardziej wygodniej tym gozej mu zabrac tą wygodę,

To ja w tym celu kupiłam pieluchy wielorazowe 75zł za sztukę a do tego przecież jeszcze wkłady...! i gucio... Tłumaczyłam z misiem i jej lalką. Kupiłam taką małą lalkę która pije i od razu sika. Nie pomogło, ona nie chce i tyle. Obiecywałam nagrody, nbaklejki, słodycze, zabawki i nic. Po prostu to nie jest jeszcze jej czas i to rozumiem, było tyle prób, teraz dam jej spokój. Chodzi mi tylko o odparzenia. A czy clotrimazol nie jest na receptę?

clotrimazol nie jest na receptę i myślę, że przyjdzie na nią czas, albo moze gdzieś zobaczy jak starsza koleżanka sika i sama zechce, tak było u mojego chrześniaka nie wolno zmuszać, a jeżeli nic nie pomaga to po prostu chyba jeszcze gotowa nie jest

Gość No to Elea, bo lżejsza i
Wielorazówek. Niczym nigdy nie smarowałam ani nie posypywałam pupska, bo w nich się nie robią odparzenia. Mega oszczędność na pieluchach i kosmetykach do pupy.

Gość No to Elea, bo lżejsza i
A ty możesz sobie poradzić z odparzeniami na 2 sposoby: - wykąpać dzieciaka w krochmalu (czyli roztworze kartoflanki z wodą) - wietrzyć pupsko ile wlezie (np. w czasie drzemek kłaść podkład pod prześcieradło i przykrywać dziecko drugim oddychającym bawełnianym prześcieradłem lub samą poszewką od kołdry - szczególnie jak jest ciepło, unikać poliestrowych koców i starać się odsłaniać pupę jak dziecko śpi, żeby się dobrze wywietrzyła)