Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LaMoreneta

Myslicie, ze to dobry pomysl? PIELEGNACJA

Polecane posty

Gość LaMoreneta

Myślicie, że mycie farbowanych (na czarno) wlosów szamponem dla dzieci to dobry pomysl (Johsons)? Bo moje wlosy są już tak zniszczone, ze nie wiem co robic, chce je max.odciazyc, a ten szampon chyba nie ma zbyt wiele chemii... ????

Gość LaMoreneta
Wypowie się ktoś? :(

Gość tak to normalne raczj
To przestań farbować na jakiś czas- najlepiej idź do fryzjera dobrego, zainwestuj w coś takiego jak powracanie do naturalnego koloru włosów- wtedy on jakby zmaże Ci farbę i nie powstaną problemy odrostów.. Musisz za często je farbować dlatego sie tak zniszczyły. Maseczki z jajkiem podobno są dobre no i dobre też będzie podcięcie końcówek -to zawsze pomaga włsoom.

Gość Wysoki standard
Myslę, że dobry bo szampony dla dzieci są bardzo delikatne. Ale lepiej zastosuj szampon do zniszczonych włosów - zawiera składniki które pomogą Twoim włosom. Polecam też saunę na włosy - nawet w domu. Efekty znakomite:)

Gość LaMoreneta
Maseczka z jajka? Spróbuję. Zastanawiałam się nad zmazaniem tej farby i potem farbowaniem na czarno henną /czy inna farba roślinna/. Takie siano mam, że przykro patrzec :( Dzięki za radę, BTW ;)

Gość Wysoki standard
Robisz tak: - nakładasz dobrą maseczkę na włosy :regenerującą lub nawilżającą. - owijasz włosy folią spożywczą - nakładasz ręcznik i trzymasz z pół godziny. - dla lepszego efektu pogrzewasz suszarką albo nakładasz ciepły ręcznik. Włosy są gładkie i błyszczące.

Gość tak to normalne raczj
I jeszcze z moich super wynalazków - olej kokosowy zwykły spożywczy do kupienia np. w Almie, albo na necie, taka biaława masa -przed myciem włosów nałóż na godzinkę ze szczególną uwagą na końcówki, olej jest ekstra!

Gość LaMoreneta
Dzięki za rady :) Chyba wykorzystam tą metodę z folią, ale zamiast odżywki coś naturalnego, olej albo te jajka właśnie.

Gość moniadobrarada
możesz zrobic sobie taką odżywkę: 1. Żółtko jajka 2. Łyżka olejku rycynowego (do kupienia w aptece - tani) 3. Mleko żeby zrobiło się rzadsze, ilość wedle uznania. Dajesz to na głowę, zakladasz czepek albo zwykła reklamówkę i siedzisz tak jak najdłużej minimum godzinę. Ja robię sobie taką maseczke raz w tygodniu. Potem myjesz głowę, trzeba będzie ze dwa razy bo olejek rycynowy jest tłusty.

Gość moniadobrarada
olej kokosowy też jest ekstra mam w domu i stosuję :) zresztą polecam naturalne metody, bo i tak juz masz obciążone włosy chemią więc pora powrócić do natury :)