Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucyferiada 666

Czy zgadzacie sie z tym, że chodzenie do kościoła to olbrzymi obciach?

Polecane posty

Gość Lucyferiada 666
nie wiem do kogo mówisz, nawiedzony katoliku, jestes tak nawiedzony że piszesz na caps locku jakies nawiedzone głupoty i w dodatku piszesz do kobiety w rodzaju męskim :)

Nienawiść wobec co realnie nie uczyniło nam krzywdy (chyba, że jesteś ofiarą pedofila który był gorliwym katolikiem lub księdzem to rozumiem) jest oznaką problemów z radzeniem sobie z własnymi emocjami. A to o dojrzałości nie świadczy:) Dodatkowo czym jest kościół? NIenawidzisz budynków? Ludzi, wierzących którzy go tworzą (czyli połowy kraju ponad)? Czy księży którzy niejednokrotnie są dobrymi ludźmi niosącymi pomoc? Wstyd mi za Ciebie i tyle.

O co biega, wypowiedzieli się także ateiści. A co do argumentu z naukowcami, właśnie większość wierzy bo fizyka jest coraz bliżej prawdy i wiele wskazuje, że jednak jakiś byt, energia istnieje. Osobiście nie wierzę i czekam na rozwój badań.

Gość sdvsmvspvbsvb
Pomódl sie i proś BOGA NAJWYŻSZEGO o pomoc, bo się zagubiłaś. On zawsze przychodzi do nas z pomocą, ale tylko wtedy kiedy tego bardzo chcemy. A to modlitwa o uwolnienie bo wygląda na to, że sie pogubiłaś w tym świecie. Do Pana Jezusa - modlitwa o uwolnienie od złego ducha. O Jezu, Zbawicielu, Panie mój i Boże mój, Który przez ofiarę krzyża odkupiłeś nas i zwyciężyłeś władzę szatana, Proszę cię o uwolnienie mnie Od wszelkiej obecności diabelskiej i od wszelkiego wpływu szatana. Proszę Cię o to w Twoje imię, Proszę Cię o to przez Twoje rany, Proszę Cię o to przez Twoją krew, Proszę Cię o to przez Twój krzyż, Proszę Cię o to przez wstawiennictwo Maryi, Niepokalanej i Bolesnej. Krew i woda, które wypływają z Twojego boku, Niech spłyną na mnie, Aby mnie oczyścić, wyzwolić i uzdrowić. Amen.

Gość gimgówno wyrzuca swoje
gówniarze ulegają obecnie religii diabła , czyli 666 , Lucyfer i te sprawy mają więc obowiązek walczyć z religią to nie sa ateiści tylko wierząscy w potęgę zła i szatana - takie buty

Gość Lucyferiada 666
Istnieje pewien wolny rynek idei. Na razie w Polsce dominującą postawą ideową jest bycie, w szerokim tego słowa znaczeniu, "katolikiem". Rywalizacja na wolnym rynku idei istnieje w sporach i dyskusjach pomiędzy ludźmi, a stawką o którą toczy sie walka, są ludzkie umysły. Naturalnie, ludzie ideowi,tacy którym na czymś zależy, pragna aby ich idea zwycięzyła. Im większa bedzie awantura wokół wiary tym większe prawdopodobieństwo że więcej ośób otworzy oczy, i przekona sie, ze kościół, to kretynizm. Stąd też rozpetywanie takich internetowych awantur wcale nie jest bez sensu, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Kropla drąży skałę. Mówiąc "kościół" mam na myśli instytucję i zniewolone umysły jej stałych bywalców. Oczywiście możesz mnie nazwac nawiedzona, walnietą babą, ale to, że chce zmienić świat chyba świadczy o mnie dobrze, czyż nie?

Gość sdvsmvspvbsvb
nie mam zamiaru sie na kimkolwiek wyzywac, nie takie moje zadanie, chcialem tylko pomoc. Nie mozna obrazac Boga ! Jezeli w Niego nie wierzysz to nie obrazaj nikogo! Bo wierzy! JAkim prawem to robisz? Nie jestem zadnym fanatykiem ale osoba wierzaca.

Gość nienabieralny_choc_czuly
hahah słłłitaśna jestes w Pana Boga, sw Mikolaja czy babe Jage to glupota wierzyc ale w lucka to zacne i szlachetne ? :) wyszedl z Ciebie pokemon

Gość a polska jak zwykle 100
lat za murzynami:O

satanistów nie obowiązuje tolerancja mogą także świadomie kłamać i wprowadzać w błąd , ponieważ orężem ich boga jest właśnie kłamstwo i oszustwo tam nie ma tradycyjnej moralności , rozważań ani wyrzutów idealna religia dla psychopatów i narcyzów

Gość po przemyśleniu stwierdzam ,że
nie uwazam ,ze to obcisch.

Gość Lucyferiada 666
"satanistów nie obowiązuje tolerancja" nie rozumiem dlaczego piszesz o tolerancji, mimo iż wyraziłam o niej swoje zdanie w tym temacie, widocznie nie rozumiesz moich postów, uzywam w nich za trudnych pojęć dla ciebie :) cóz, kto tu jest gimgównem.. i jeszcze te religijne natchnione głupoty :)

Gość białe nie zawsze jest białe
Dla mnie wiara to chichot historii. Aby kult wiary miał rację bytu to ci co wykazywali trochę więcej inteligencji obmyślali jakby tu mieć władzę nad maluczkimi. Wcześniej poganie wierzyli i czcili swoje chmurki, skrzaty, drzewka a teraz co? Myślę, że nic się nie zmieniło. Zacytuję przysłowie niemieckie "czyja władza, tego religia" i Senekę Młodszego "Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszerstwem, a dla władców jest po prostu użyteczna". Poza tym dodam, że z wiekiem zaczynam odchodzić od wiary, bo właśnie zaczynam być świadoma tego, że jest to po prostu wielka ściema.

sataniści i nie tolerują wierzących, tak jak szatan nie toleruje Boga i wszystko na ten temat mają obowiązek walczyć z wierzącymi i nawracać na swoja 'religię ' - taka wiara traktowana często przez nieświadomych przez laików jako ateizm a ten nawiedzony ??? - mogła być to zwykła podszywająca wklejka - takie metody także są dozwolone - czyli przedstawianie swoich wrogów jako nawiedzonych oszołomów

Gość tyle w temacie .... .... ...
córunia jakiegoś sowietikusa..... a Palikot chrzestny :P :classic_cool: żałosne te wszystkie, ataki ta agresja - wiecie co to tylko wzmacnia katolicyzm i więź narodową - raz już komuchy się przejechały, szkoda, niestety bardzo szkoda że nie wrócili na Sybir razem ze swoją armią czerwoną - Polska by dzisiaj była inna i na pewno bardziej tolerancyjni niż z takimi "przywódcami i krzewicielami wolności i tolerancji" jak Michnik, Urban czy wspomniany Paliot i ich pokomusza zgraja....

Gość Lucyferiada 666
jeśli jako alternatywe dla zabobonów widzisz jedynie komunizm to gratuluje szerokich horyzontów 🖐️ typowy kołtun z ciebie. A prawdziwa polska wiara to nie katolicyzm tylko pogańsko - wiara w Peruna, Swarożyca, itd. a katolicyzm to żydowska sekta :)

też tak uważam - poważna bariera rozwoju dla tego kraju opanowanego dawno właśnie przez wspomniane siły polityczne posługujące się właśnie nienawiścią , prowokacją i niszczeniem

"oznacza ideowośc, a ideowość " Jak wspominasz o tych ideach to odrazu pierwsza myśl Marks, Engels, Lenin.... Nithe, Hitler - "wspaniałe postawy, wspaniałe idee" a potem miliony w grobach

Gość Lucyferiada 666
komunizmu akurat tez nienawidze, co wiecej uwazam ze komunizm i katolicyzm to w zasadzie to samo - apoteoza konformistycznej stadności. Nie trafiliście więc, drogie schematycznie myslące kołtuniki 🖐️

Marks, Engels, Lenin.... Nitche, Hitler trzech żydów i dwóch ćwierćżydów - sami 'geniusze' budujący nagle 'nowego człowieka " a może jednak prawdziwi psychopaci ?

"Tak, mam prawo do nienawiści, jakkolwiek głupio by to nie brzmiało. Zresztą nienawiśc oznacza ideowośc," a to oznacza tylko że miałaś ciężkie dzieciństwo, rodzice Cię nie kochali a może i ktoś się nad tobą znęcał - i tearaz myślisz że niewnawiścią coś osiągniesz, nic nie osiągniesz - tak jak ci co nad tobą się pastwili też nic nie osiągneli, poza jednym zniszczyli człowieka

Gość jakaś ona
Do tyle w temacie .... .... ... Wysiliłeś się widzę, jasne, każdy kto inaczej myśli niż ty to od razu miał ciężkie dzieciństwo a najlepsze jest to " rodzice Cię nie kochali" co za brednie. Ciemnogród.

Gość Dveungdiinbrinhing
Po co niektorzy obroncy wiary tak sie angazuja emocjonalnie? Autorka tylko uwaza, ze chodzenie do kosciola to obciach, ma prawo.

Gość Dveungdiinbrinhing
Wiekszosc z was to jebani hipokryci, wiec luz. No ok, mogla swoj poglad wyrazic innymi slowami. Nie sadze, ze wy katole bylibyscie bardziej kulturalni - przeciez jak ktos nie chodzi do kosciola to wedlug was grzech i czujecie sie zobowiazani obrazac. Dewoty ;)

Gość xdfghgfgtyuhgjk
no kochana autorko,zobaczymy jaki obciach będzie po Twojej śmierci w lamentach , bólach i błaganiach będziesz prosiła Boga o przebaczenie !Będzie nizły widok ):

Gość Liradagamba33
Może i to wygląda obciachowo ale ja miałam to szczęście że 15lat temu się nawróciłam czyt. doświadczyłam Boga tak głęboko w sercu umyśle duszy i psychice że nie obchodzi mnie jak to wygląda. Kocham Boga . On Jest Miłością Jest Jedynym który nas kocha najbardziej. Dlaczego nienawidzisz . Pewnie dlatego że nie potrafisz być obojętna. Sumienie Ci nie pozwala. Jesteś bardzo młoda i zarozumiala. Jeszcze daj Boże abyś spokorniala by moc doświadczyć jaką siłę daje wiara w Tego który jest Twoim Stworca. Jakie to szczęście doświadczać Jego Obecności. Mieć pewność że jest ze mną że mnie kocha. Życzę Ci tego.