Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konwaliawhite

Jak poprosic gości weselnych o pieniążki na podróż poślubna ??????? Wierszyki?

Polecane posty

Gość Konwaliawhite

znacie jakieś wierszyki ?

Gość ja znam wierszyki
proszące ogólnie o pieniążki, a wierszyk z podrożą poślubna nie , chociaż chętnie usłyszę jakaś propozycje

Gość balerinkaaaaa
Plenerowa zona teraz wszyscy proszą o pieniazki , co w tym złego , ??? fajny pomysł z ta podróżą poślubna

Gość gargamelowa .....
hehen Plenerowa, przynajmniej bylo by uczciwie ;)

no ale nie wstyd wam prosic o pieniadze? co mnie obchodzi ze wszyscy tak robia, raczej to zle swiadczy o takich parach... sama robie slub za rok i ani mi sie sni takich ceregieli odstawiac.

Gość Konwaliawhite
na kilku weselach w przeciągu kilku lat na jakich byłam , wszyscy prosili o pieniążki , wiec nie rozumiem oburzenia , proszę o wierszyki jeśli takowe znacie

Gość w88uuyyy2
PIENIĄDZE ludzie, a nie pieniążki!!!!!!!!! Czy wy macie po 5 lat?!??!?

Gość jhfdjfhsd
Wiersz nr 2 Goście nasi ukochani my już w domu wszystko mamy chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować. Wiersz nr 3 Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy. Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie. By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie. Wiersz nr 4 Pragnąc przełamać tradycje stare, by nie mieć na przykład żelazek parę i zaoszczędzić przemiłym gościom łamania głów nad pomysłów mnogością podpowiadamy: mile widzianym i bardzo wygodnym będzie bilecik ze znakiem wodnym. Wiersz nr 5 Mamy prośbę, drodzy Goście wielkich paczek nie przynoście! Po co dźwigać te ciężary, gdy istnieje sposób stary na podarek co szeleści i się łatwo w portfel mieści. Wiersz nr 6 Na wesele przybywajcie O prezenty się nie martwcie. By nie składać ich na stercie Niechaj zmieszczą się w kopercie. Wiersz nr 7 Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Wiersz nr 8 Na wesele zapraszamy bez prezentów też wpuszczamy :) jeśli jednak chcecie coś nam podarować prosimy banknocik do koperty schować. Wiersz nr 9 Aby ulżyć Wam udrękę co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!!! Wiersz nr 10 Zamiast kwiatów totka skreślcie w Dniu Wesela nam przynieście. Któryś celnie trafić może Gniazdo uwić Nam pomoże. Wiersz nr 11 Goście Drodzy, Goście Mili Radość byście Nam sprawili, Zamiast kwiatków - które zwiędną, Cieszyć oczy krótko będą, Niechaj każdy Gość jak może, Szczęściu młodych dopomoże, W kolekturze inwestując, I kupon Lotto nam darując. Wiersz nr 12 Niech wiadomym się stanie, iż równie mocno jak róża, tulipan czy stokrotka ucieszą nas kupony Dużego Totolotka. Wiersz nr 13 Od przyjaciół i rodziny nie o kwiaty dziś prosimy. Zamiast płatków, co opadną, może dacie "szóstkę" ładną? Zamiast zatem róż, stokrotek, kupujemy Duży Lotek. I do kartek z życzeniami mały kupon dziś wkładamy! Wiersz nr 14 Drodzy goście, Państwo mili Byście radość nam sprawili: Po co dźwigać bukieciki, lepsze będą kuponiki. Wiersz nr 15 Nasi Kochani Goście Kwiatków nam nie przynoście wolimy dostać flaszeczkę wina będzie się cieszyć cała rodzina. Wiersz nr 16 Zamiast kwiatów do wazonów, które uschną w naszym domu, propozycje mamy taką: byśmy razem wino pili, konwenanse odrzucili, niechaj rosną nam kwiateczki Wy przynieście wina z beczki. Wiersz nr 17 Bardzo chcemy wszystkich prosić, By nam kwiatów nie przynosić. Stąd wiadomość ku publice, chcemy z winem mieć piwnice. Niekoniecznie z winnic sławnych, za to pełne win wytrawnych, wina włoskie, bądź też z Chile, co zapewnią miłe chwile. Wiersz nr 18 Goście drodzy, goście mili, byście kwiatków nie ranili, książki chętnie poczytamy, na pamiątkę zachowamy! Wiersz nr 19 Wszyscy dają Młodym kwiatki: róże, fiołki, chabry, bratki. Dla nas najlepszą atrakcją, będzie książka z dedykacją. Wiersz nr 20 Nasi Kochani Goście Kwiatków nam nie przynoście wolimy dostać pluszaki będą sie cieszyć małe dzieciaki.

Gość Konwaliawhite
nie jest mi wstyd, i jak mnie inni proszą o pieniądze to nie mam o nich złego zdania

Gość hgg
Trzeba zupełnie nie ma klasy taktu i kultury żeby prosić o pieniądze!

Gość hanka skakanka
nr 8 jest fajny i neutralny

Gość Konwaliawhite
dziękuje , takie wierszyki znam, chciałam jakiś mówiący o pieniądzach na podroż poślubna

Gość buahahaha
jestescie jacys dziwni , wszyscy teraz proszą o peniadze !!!!!!!!!!!

Gość nadia juz zona
tez prosilismy o kase , to zupełnie normalne

Gość hgg
wszyscy? to nie znaczy że to jest kulturalne. Prosić o forsę to zwyczajne chamstwo i buractwo

Gość Konwaliawhite
co was obchodzi na co mnie stać a na co nie

Gość balerinkaaaaa
konwalio nie przejmuj się burakami , ja tez prosiłam o pieniądze i mam gdzieś czy tak wypada czy nie , ja nie czuje sie urażona jak mnie ktoś prosi o kasę na wesele , pewnie piszą to zaściankowi ludzie , którzy nadal tkwią mentalnie w średniowieczu !

po co robisz wesele????? żeby mieć za co balowac czy żeby sie cieszyc tym dniem?? nie rozumiem coraz bardziej ludzi, nie stać cie na cos to oszczędzaj ale nie pros innych!! spaliła bym sie ze wstydu i nie mogła bym gosciom (czytaj twoim "sponsorom" ) spojrzeć w oczy żebrząc o pieniadze,

Gość trollo
no, jeżeli dla ciebie posiadanie odrobiny taktu, kultury i klasy jest tkwieniem w zaścianku i średniowieczu to chyba pozostaje tylko współczuć poziomu intelektualnego i jakości wychowania dziecko

Gość Konwaliawhite
i tu się dziwisz , stać mnie , ale podróż poślubna na malediwy troszkę kosztuje i rodzina na pewno pomoże mi i narzeczonemu spełnić to marzenie , jeśli wy macie takie rodziny ze się obrażają na prośbę o pieniądze to wasz problem , ja mam super luzacka rodzinę i nikt nie stroi fochów , a wierszyk znajse sobie sama , do widzenia i pozdrawiam zasciankowych ludzi papa

Gość hgg
też mam luzacką rodzinę, też lecę na Malediwy ale psia mać po prostu umarłabym ze wstydu żebrając o forsę na podróż poślubną. Buractwo, żenada, wstyd i kompromitacja.

Gość nadia juz zona
wy jesteście jakieś chore ? rodzina ma się obrazić bo prosi się ja o pieniądze ? a po co mi 5 żelazko i dziesiąta pościel ? to logiczne że prosi się o pieniądze

plenerowa widze że mamy podobne poglady, nie rozumiem takich osób, do mojego ślubu kilka tygodni i nigdy nie zmienie zdania że żebranie o pieniadze jest dobre, jestem dorosły i odpowiedzialny to zarób na wszystko sam, a nie od samego początku patrz na innych, a jak cie nie stać to oszczędzaj albo zrezygnuj, TAKIE MOJE ZDANIE, nie znosze takich osób co od samego początku żebrzą o wszystko nie potrafiąc sie zatroszczyc o zycie samemu, współczucia dla takich nie odpowiedzialnych osób