Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konwaliawhite

Jak poprosic gości weselnych o pieniążki na podróż poślubna ??????? Wierszyki?

Polecane posty

Gość hgg
rodzina powinna się obrazić, bo nie można sugerować komukolwiek że w ogóle musi przynosić jakiś prezent czy pieniądze

Gość zielono mii
mam wrażenie że wy ludzi jesteście jacyś dziwni , konwalio , proś o pieniądze i nie patrz się na innych , ja uzbierałam fajna sumkę i wyremontowaliśmy z mężem mieszkanie , pozdrawiam

Gość hgg
jak nie stać Cię bez żebrania na wakacje na Maledwiach to zaplanuj podróż poślubną u babci na wsi, proste

Gość zaproszenie z takimi wierszami
wywalam od razu do kosza Mam wrażenie, że zapraszają mnie młodzi tylko ze wzg. na kasę.

no tak, super wyremontowac sobie mieszkanie nie wkladajac nic ze swoich pieniedzy, rownie dobrze mozna na ulicy zaczac zebrac, w sumie tez wszystko wtedy jest za darmo.. slubniczka --> podziwiam cie, bo niewiele jest kobiet w tych czasach ktore maja jeszcze klase..

Gość hgg
też wywalam takie zaproszenia. Moja chrześnica mi wysłała takie. Zapytałam czy mogę przyjść bez pieniędzy. To była długa chwila konsternacji

Gość mmLena07
ja miałam ślub niecały rok temu i nie używaliśmy żadnych wierszyków :) stwierdziliśmy, że kto chce to da co chce, albo i nic :) co za różnica? nie po to się urządza ślub, żeby się odkuć ;) kasa była dla nas sporą niespodzianką, bo na nic nie liczyliśmy, a przy 60 gościach (przyjęcie obiadowe, nie całonocne) uzbieraliśmy 20tysięcy, więc aż trudno było na uwierzyć, no i kwiatów to tyle, że całe mieszkanie w kwiatach :) mile to wspominam i nie żałuję, że nie chcieliśmy żadnych wierszyków :)

dziękuję, nie zebrałam o pieniadze i jestem z tego dumna, tez odrzucam zaproszenia z zebraniem o kasę, nie powiem przy zaproszeniach gosci padały pytania, co chcemy, kase czy prezenty, a ja wiesz co bym chciała?? abyś był\była i najwyzej ten zamiennik kwiatów(my mamy kwiaty doniczkowe) zeby mieć pamiatke po gosciach,

Gość syliiia
zawsze sądziłam, że gości zaprasza się na ślub i wesele po to by z parą młodą celebrowali ten ważny dla nich dzień. Okazuje się jednak, że zaprasza się ich po to by sfinansowali wakacje, remont, auto itp. Strasznie to żenujące. I jeszcze autorka nie widzi nic złego w tym, totalny brak wyczucia i kultury osobistej.

Gość hgg
Moja siostra bez żadnych debilnych wierszyków zebrała też około 20tys. A nie zmuszała ani nie wywierała presji na gości. Wesele z klasą

Gość mmLena07
myślę, że te wierszyki nic nie dają jeśli chodzi o kasę, tzn nie przekładają się wcale na więcej kasy od gości, a tylko źle niektórzy sobie o nich pomyślą i może nawet mniej kasy dostaną. Prawda jest taka, że jak ktoś nie ma tych wierszyków w zaproszeniach to i tak dostanie ile goście zechcą dać, jak dodadzą wierszyk sytuacja wcale się nie zmieni na lepszą...

Gość hgg
Strasznie to żenujące. I jeszcze autorka nie widzi nic złego w tym, totalny brak wyczucia i kultury osobistej. Masz rację, najgorsze że uważa że wszystko jest ok!

Gość zaproszenie z takimi wierszami
Mam liczną rodzinę, prawie wszyscy dają młodym pieniądze, głupich wierszyków nie trzeba, znamy się wszyscy i "pocztą pantoflową" jesteśmy w stanie przekazać życzenia młodych. Prezenty zazwyczaj młodzi otrzymują od najbliższych - rodziców, dziadków, chrzestnych, którzy oprócz koperty z zawartością dodają "coś" extra, na pamiątkę.

Gość MartaKrakow
teraz jak ktoś nie dodaje wierszyka o pieniądzach do zaproszenia to wręcz się wyróżnia na plus :-)) przy powodzi buraków i 'cfaniaków' ;-)

Gość Rumianek2012
Czytam, czytam bo sama potrzebuje porady w tej kwestii. Ale wydaje mi sie, ze komentarze niektórych (Ślubniczka...) są mocno przesadzone - po co tu tyle agresji i jakiejś nienawiści?? Wygląda mi to na wylewanie swoich wewnętrznych frustracji...