Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość addsaaxd

Czy jeżeli dwóch ludzi z zespołem dowana się pobierze to czy mogą oni

Polecane posty

Gość addsaaxd

mieć normalne dzieci czy to bez szans.

Gość bzyksryk
raczej małe prawdopodobieństwo że dzieci chore będą

Gość dzieci dzieci dzieci dzieci
będą chore

Gość bzyksryk
debile się wypowiadają zazwyczaj matka z downem rodzi zdrowe dziecko faceci z downem raczej są nie płodni i tyle jak ktoś nie wie nic na jakiś temat to nie powinien się wypowiadać

Gość fulgencio
dałn + dałn = noktadłn

ale ja beda mieć rodziców z downem, to przecież będą trochę tacy jak oni (chodzi mi o sposób bycia itp) czyli beda tak jakby chorzy

Gość hdjbsjshig
A jak facet jest jednak plodny to może im wyjść zdrowe dziecko?

Gość bzyksryk
zazwyczaj dzieci się kurwa rodzą zdrowe tępe pały z was

Gość ttrtrrttr
w Polskim prawie osoby chore na downa nie moga sie romnazac prawnie a jesli dojdzie do ciązy dzieci im sa odbierane bo oni ami potrzebuja opieki nad soba, tym bardziej bedą im odebrane prawa rodzicielskie do wlasnych dzieci Taka polska ustawa

Gość tttttttttttttttttuuuu7
za duzo sie klanu naogladalas? ;) a tak na serio t wydaje mi sie, ze zalatwic taki slub to tez nie tak od reki

Gość Maciej z Klanu
szukam żony. piszcie 🖐️

spierrdalaj zyebie genetyczny :classic_cool:

Gość bzyksryk
jesteście debilami do kwadratu

to było do bzyksryk 🖐️

Gość Van Zann
takie dzieci potrafią wypić dwa piwa "Bartek"

Gość cwcwe
a czemu oni nie mogą się zajmować dzieckiem? przecież niektórzy są całkiem kumaci

Gość z wikipedii....
U obu płci osób obarczonych zespołem Downa stwierdzono częstą pierwotną niewydolność gonadotropową o charakterze postępującym od okresu niemowlęctwa poprzez okres dojrzewania, aż do wieku dorosłego, w którym jest zaznaczona najwyraźniej, co wpływa na zmniejszenie zdolności rozrodczych. Znane są nieliczne udokumentowane przypadki ojcostwa mężczyzn z zespołem Downa. Prognozy dla potomstwa rodziców z zespołem Downa są niekorzystne ze względu na ryzyko przeniesienia aberracji chromosomalnej. W udokumentowanym przypadku noworodek miał właściwy kariotyp, ale był obarczony wieloma wadami i zmianami degeneracyjnymi w organach. W raporcie zwrócono też uwagę na problem seksualnego wykorzystywania osób upośledzonych umysłowo i ryzyko związków kazirodczych. Dotychczasowe przekonanie o niepłodności mężczyzn z zespołem Downa zostało poddane krytyce ze względu na obecność w literaturze medycznej, potwierdzonych badaniami genetycznymi, przypadków ojcostwa; opisany przypadek dotyczył przyjścia na świat zdrowego syna mężczyzny z zespołem Downa. Najprawdopodobniej zaburzony proces spermatogenezy prowadzący do produkowania złej jakości nasienia jest odpowiedzialny za obniżenie płodności. Znane są natomiast różne przypadki urodzenia dzieci przez kobiety z zespołem Downa. Aktualnie mówi się jedynie o możliwości występowania obniżonej płodności u osób obu płci z zespołem Downa. W związku z powyższym autorzy raportu podkreślają konieczność uświadamiania seksualnego młodzieży z zespołem Downa i informowania o dostępnych metodach antykoncepcji.

Gość Downy nie mogą
w Pl prawie osoby z Downem nie moga sie opiekowac wlasnymi dziecmi poniewaz sami nie są zwychowawczo zdolni aby dobrze sprawowac wladze rodzicielską o opiekowac sie malym dzieckiem