Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedynaczkkaczka

Są tu jednacy ???

Polecane posty

Gość jedynaczkkaczka

I jak wam z tym jest??? Ja mam do rodzicow zal ze nie mam rodzenstwa. Teraz juz jestem za stara wiec i tak bym to dziecko traktowla po prostu jak jakies tam dziecko z rodziny ale jak bylam mlodsza to zalowalam ze nie mam siostry lub brata

Gość magiczna różnica
boże uchroń mnie przed jedynaczkami ....

Gość już wszystko wiem
ja też jestem jedynaczką, a moje ciotki nie miały dzieci. Odziedziczyłam wszystko po rodzicach i rodzinie, jestem bardzo zadowolona

Gość borgias
chodziłem kiedyś z jedną jedynaczką. Osoba wychowywana bez rodzeństwa jest inna, bardziej egosistyczna. Nie wie co to znaczy żyć we dwoje. A ta moja to była rozpieszczona ksieżniczka :/

Gość jedynaczkkaczka
borgias - ja jeszcze nigdy nie uslyszalam zebym byla egoistka, a rozpieszczona tez n ei jestem wiec nie mozna uogólniać. Równie dobrze osoba która ma 6 rodzenstwa moze byc egoistyczna

Gość julia15
borgias MYLISZ SIĘ! Jestem jedynaczką i nie jestem egoistką . Rodzice mnie nie rozpieszczją .Dostaje mało kieszonkowego ale potrafie się z niego cieszyć.

Gość julia15
jedynaczkkaczka jak masz na imię?

ja tez jestem jedynaczka, ale zauwazam mocne przejawy egoizmu u siebie, czesto nieswiadome, a jednak... wiele osob mi to wypomina, wiec chyba tak jest. ;(

Gość julia15
karinkakarinka nie martw się :) Mi wiele osób też to wypomin no ale co z tego. Wiem jedno jak skończe szkołe to bd napewno pracować dużo z ludźmi żeby udowodnić że tak nie jest . Też sobie wybierz taki zawód np. jakaś firma , może nauczycielka

Gość jedynaczkkaczka
To ja jakaś wyjątkowa jestem?? Ze nikt mi nie powiedzial ze jestem egoistka?

Gość julia15
jedynaczkkaczka widocznie tak jest :)Nie jesteś egoistką

mam czesto wrazenie ze po prostu tak jest czy tego chce czy nie, ze zachowuje sie jakbym chciala tylko dla siebie, ale czasem trzeba walczyc o swoje i no... no nie wiem, pracuje kontaktujac sie z ludzmi caly czas, "wstepnie" zatrudniam nowe osoby mozna powiedziec, ale nie wiem czy tylko nie poglebilo to tego, bo duzo osob chce sie wgryzc w to miejsce i boje sie ustapic na cokolwiek, co przeklada sie tez na zycie... jezu, czytam to teraz i widze jaki to jest blachy problem, ale no nie widze rozwiazania, wydaje mi sie inaczej, a slysze co innego i juz nie jestem przekonana co do swojego zdania.