Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawneczasy...

Kiedys było Taniej

Polecane posty

Gość dawneczasy...

Mam 3 dzieci, kiedys zarabialam 1800zł i nie mialam meza bo zmarl i bez problemu co miesiac starczalo, moze nie bylo super luksusow, wiadomo, ale mniej wiecej sie wychodzilo na to przyslowiowe zero a nawet lekki plus... Ale to byl schylek lat 90. A teraz? corka sie wyprowadzila mieszkam jeszcze z dwojka i w miedzy czasie wyszlam za maz. maz zarabia 3000, ja nie pracuje a kasa sie rozchodzi w zawrotnym tepie :O a dzieci juz dorosle wlasciwie wiec juz sie tyle nie wydaje bo nie trzeba co chwile nowych ubran itp. Wiec widac jak przez te lata skoczyly ceny

Gość dawneczasy...
wtedy mialam niecale 500 zl na osobe i wystarczylo a teraz ponad 700 i malo :O

Gość JooPadre
no jak sie glosowalo na PO>....

Gość dawneczasy...
no rozumiem ze mowisz o sobie.

Gość ja sama zarabiam ok.
3 tys. i po zrobieniu wszystkich opłat zostaje mi bardzo niewiele. Kiedyś miałam 2 tys. (jeszcze nie pracowałam) i żyłam za to jakieś 3 miesiące + opłaty.

Gość Donałdełe Tuskełe
to zamach stanu! według rankingów jesteśmy zieloną wyspą!

Gość dawneczasy...
ja sama zarabiam - No dokladnie. kiedys spokojnie wystarczyło i nie trzeba bylo sie przejmowac.

Gość trutuutiiii
Jeszcze -8-10 lat temu.Mialam na sierbie jakies 1000zł. Bylo na oplaty , jedzenie i na ciuchy. Sama sie utrzymywalam. A teraz ceny kosmos.

Gość mykonos
było dużo taniej

Gość trutuutiiii
fajki od 2004 cena wzrosla.Kosztowaly 4,20 a teraz 10zł. Chleb i ogolnie zywnosc o wiele tansza.

Gość mykonos
fajki 11-12 zł

tak, teraz dobrych papierosów za 10 zł nie kupię, przynajmniej u mnie. A SWOJĄ DROGĄ POLACZKI, KAŻDY PIE.RDOLI,ŻE NIE GŁOSOWAŁ NA PO, TO SKĄD SIĘ WZIĘŁO TYLKO PROCENT POPARCIA NA TUSKA, MIEJCIE TĄ JE.BANĄ GODNOŚĆ I PRZYZNAJCIE SIĘ, KAŻDY BŁĘDY POPEŁNIA! :)

Gość zgadzam się z powyższą opinią
NIBY nikt nie głosował na PO...to do cholery jakim cudem oni kurwa wygrali wybory???!!!😡 Kosmici na nich głosowali czy co???!!!

Gość zgadzam się z powyższą opinią
założę się,że gdyby teraz były wybory to i tak ciemna masa ponownie wybrałaby PO. Bo ta partia niby jest taka nowoczesna i trendi,a Tusk taki zajebisty,przecież tyyyyle obiecuje:P Głosowanie np. na PIS to wg pełowców obciach:o Obciachem jest całe PO!!!!

Gość zalamaanaaa
no wlasnie trzeba chyba byc kosmita zeby na POłowców głosowac.. macie za swoje!!!

Gość w231231231
Faceci bardzo duzo zrą i samało ekonomiczni... :( Ja mojego wywaliłam z domu...

Gość hehehehehehehehehhe
:D:D:D

Gość zalamaanaaa
niech POłowcy mi odpowiedza czemu jeszcze do tej pory banki oraz kosciół nie zostały opodatkowane?

Gość ostatni moheranin
płacimy podatki kk to my Polacy

Gość kora bez potwora
anyżówka no dokładnie:) Śmiech mnie ogarnia jak czytam tych ekonomistów z koziej dupy:) Tusk winny i chuj:)

Gość kora bez potwora
Ferdynant no lepiej przecież masie pieprzyć, że Tusk im nie daje niż wziąć się do roboty. Pamiętam jak zarabiało się 400 milionów, ehh to były czasy-taka mentalność bez krztyny wiedzy.

Gość kora bez potwora
Jeszcze bym dodała fakt, że jesteśmy w unii. Takiego kołchozu nawet ZSSR by się nie powstydził. Powiem Wam czemu jest jak jest na prostym przykładzie. Jajka. Ceny jajek wzrosły bo dyrektywa unii nakazała najoględniej mówiąc polepszenie warunków życia kur poprzez zwiększenie im powierzchni życiowej. Oczywiście nowe klatk kosztują. Rolników nie stać by kupić tyle ile unia każe na ich ilość kur więc zmniejszają hodowlę. Jak większość tak zrobi to na rynku jest mniej jaj, czyli mniejsza podaż. A jak jest mniejsza podaż przy niezmienionym popycie to co się dzieje moje ekonomiczne geniusze? Ceny jajek rosną. Co więc robią pierdolnięci urzędnicy? Importują (czyli sprowadzają-dla geniuszy ekonomicznych) jajka z Turcji i Meksyku. Chuj tam tureckie i meksykańskie kury. Chuj, że karmione byle czym wszak normy unijne dla pasz w Turcji i Meksyku nie obowiązują. Ważne, że urzędnikowi się wszystko zgadza. Skutki teraz. Po pierwsze ceny jajek rosną. Po drugie jemy jaja chuj wie na czym pędzone. Można wymieniać dalej skutki. No a to tylko wierzchołek góry lodowej dla Was żebyście zrozumieli dlaczego to źle, że unia eurpejska, która z założenia ma właściwe idee stała się socjalistycznym gównem.

Gość popieram przedmówczynię
.

Gość mykonos
ja też popieram, reszta matołów pokroju Pryszczyca i anyżówki nie jest w stanie ogarnąć tematu a nawet określenia "inflacja" :D dla niej jak rozumiem inflacja to wzrost cen, za który pewnie nikt nie odpowiada, bo " tak jest i już" :D:D poczytaj sobie głąbie na temat inflacji, dodruku pieniądza czy pułapki inflacyjnej, a może wreszcie zrozumiesz skąd się wzrost cen bierze :p