Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenkaaa123

Nowa znajomość a zaproszenie na wesele u rodziny

Polecane posty

Gość Olenkaaa123

Hej! Ponad miesiąc temu poznałam fajnego chłopaka. Spotykamy się, choć ze względu na jego pracę nie są to częste spotkania. Ostatnio dowiedziałam się, że dostał zaproszenie na wesele u rodziny, ale nie zaprosił mnie, ponieważ stwierdził, że jeszcze zbyt krótko się znamy. Moje koleżanki są tym zbulwersowane i uważają, że gdyby o mnie myslał powaznie to by mnie zaprosił. Czy wy tez tak uwazacie?

Miesiac to za wczesnie by myslec powaznie, poza tym nie wiesz jaka jest sytuacja, moze tylko rodzina

Gość w wielu parafiach jest zwyczaj
zupełnie poważnie myślę, że nie ma czym się bulwersować, a koleżanki niech nie próbują namieszać ci w dopiero rozwijającej się relacji z nowym facetem miesiąc to malo czasu, niezbyt czeste spotkania - wasza więź dopiero się buduje, po co na siłę coś przyspieszać a czy jesteś pewna, że to tej jedyny, na zawsze? on może jeszcze sam nie jest tego pewien, może zajmie mu to więcej czasu, nie zepsuj tego swoją ewentualna nachalnością czy pretensjami kiedy poznałam obecnego męża (9 lat temu), spodobaliśmy się sobie i spotykaliśmy mniej więcej co 2 dzień - chodziliśmy do knajpek na powo, drinka, lody, posłuchać muzyki itp., to na początku znajomości pozwalaliśmy sobie na niezobowiązujące spotkania z innymi - w końcu byliśmy ze sobą (to za dużo nawet powiedziane) krótko

Gość po przemyśleniu stwierdzam ,że
to jego rodzina, wiec ma prawo wyboru z kim pojdzie.

Gość Olenkaaa123
No wlasnie, ja tez uwazam, ze miesiac z kawalkiem to troche malo, zeby myslec o kims powaznie i byc pewnym, ze to jest ta wlasciwa osoba! Kobiety sa czasem sklonne do takich mysli, ale faceci na pewno nie, chyba ze chca przeleciec laske- to wtedy udaja, ze sa strasznie zakochani, zaangazowani i praktycznie juz by sie mogli zenic.

Gość Olenkaaa123
Idzie sam

może nie czuje się jeszcze gotowy na to żebyś wysłuchiwała od babć i cioć " o dopiero co nasz Tomaszek gile z nosa w rękaw wycierał, a już dziewczynę przyprowadził... Jak ten czas leci.... " :D

Gość Olenkaaa123
A jeszcze zapomnialam dodac, ze wesele jest w Niemczech.

Gość Olenkaaa123
Powiedzial, ze m.in. nie chce sluchac pytan o date slubu.

Gość kasiunka
hyyy to wezmie kolezanke np zamiast ciebie?wesele nie zobowiazuje do niczego idzie sie we dwoje zeby sie dobrze bawic, jakas ciapa

Gość ertttteeee
pewnie powiedział, że idzie sam wcześniej.... nic się nie martw-facet jest po prostu odpowiedzialny jeszcze nie poznałaś jego najbliższej rodziny- idzie sam, więc ok

Gość Olenkaaa123
No tak, zaproszenia nie dostał teraz tylko dużo wcześniej. Do rodziny nawet jak się idzie z kolegą to i tak wszyscy myślą, że to facet...A on ma 33 lata i rodzina już go mocno naciska na stabilizację.