Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriuszka kłębuszka

leczenie kanałowe górnej dwójki płatne czy nfz

Polecane posty

czy jak mam do leczenia kanałowego górną lewą dwójkę to czy nfz pokrywa to czy muszę sama sobie zapłacić??? nie znam się, jak ktoświe to niech mi odpowie dziękuję

Gość ja też mam ale
nfz oplaca najtansze i bylejakie leczenie

Gość leczenie kanałowe
na nfz od kła do kła, w tym dwójki niczym nie odbiega od leczenia w prywatnym gabinecie.

czyli co, mogę na fundusz wyleczyć tą 2?? dziś miałam zmienianą plombę i zapłaciłam 220zł, jeszcze troche i pójdę z torbami,

Gość Tak, przednie zeby są na nfz
Ale swoją droga to tak dwójkę zapuścić... koszmar.

Gość no to trzymam
Dwójki i jedynki są na fundusz, za znieczulenie może zapłacisz z 50zł, bo nie wiem, czy też jest na fundusz, czy nie.

nfz w ogóle nie refunduje leczenia kanałowego, musisz płacić nawet na fundusz, około 60 zł za kanał

miałam na 2plombę ona zaczęła mi czarnieć więc poszłam do dentysty, i okazało się że jest do kanałówki,(jestem mamą 2,5latki, jak po ciąży zęby mi nie poleciały tak teraz coś się dzieje) a wiem że któreś zęby są za darmo, tylko nie wiem które, zapłaciłam za plombe światłoutwardzalną czy jakoś tak, jaka jest w końcu odpowiedź, dwójki są jednokanałowe więc zapłacę za samo wypełnienie?? no nie znam się chciała bym uzyskać odpowiedź

Gość Tak, przednie zeby są na nfz
No to przeciez juz ci 5 osób napisało. Tak, przednie zęby są na nfz, plomby białe (światłoutwardzalne). Czego nie rozumiesZ?

Gość maleoczika
ja mialam dwójke kanałowa na nfz ale przez to ze aparat orto mi za bardzo scisnął zęby i zrobiło mi się cos na podniebieniu za dwójką. Poszlam prywatnie bo jeśli chodzi o nfz to bardzo bałam się bólu i ze jakaś niezdolną pseudo dentystka spieprzy robote. Ale jeśli masz kogoś zaufanego to idz na nfz

Od 3 do 3 leczenie kanałowe jest bezpłatne i białe wypełnienia też, ale nie światłoutwardzalne, tylko chemoutwardzalne. W razie potrzeby znieczulenie. Też bezpłatnie.

Gość ...Koperek........
Nawet 500 zł grzywny może zapłacić jeden z mieszkańców Sosnowca, który podczas wczorajszego meczu Polska-Rosja w przypływie emocji wyrzucił przez okno telewizor. Zrobił to zaraz po pierwszej bramce.

no ja zmieniałam na tą światłoutwardzalną, czyli płatną, dziękuję za odpowiedzi,