Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysiq

Krew w kale.

Polecane posty

Gość sysiq

Dwa tygodnie temu podczas wypróżniania miałam bardzo dużo krwi w kale, ale była to tak duża ilość że woda w muszli była we krwi. Towarzyszy mi brak apetytu , wzdęty brzuch. Od czasu do czasu mam bardzo silnie bóle brzucha ( tak że nie jestem w stanie się podnieść). Mam dopiero 18 lat i za bardzo nie wiem co mi jest. Przez 2 wypróżniania było spokojnie, natomiast wczoraj znów w kale towarzyszyła duża ilość krwi. Wiem,że muszę się zbadać natomiast po prostu nie miałam okazji być nigdy chora , w sumie byłam okazem zdrowia i się zwyczajnie boję. Czytałam o tym wiele lecz najczesciej ludzie mają bardzo znikome slady krwi i są to osoby starsze, dlatego dziwi mnie to, że u mnie jest to bardzo duża ilość krwi i w sumie w młodym wieku. Mial ktoś podobnie, lub jest w stanie mi cokolwiek wyjasnić?

Gość czy masz zatwardzenia
i czy boli Cię oddawanie kału? Wg mnie masz hemoroidy, ale żeby to potwierdzić konieczna jest kolonoskopia! Ile masz wzrostu i jak duże stopy?

Gość ania29......
moga to byc polipy,trzeba wykonac kolonoskopie przy takim badaniu dodadkowo moga usunac je

Gość ania29......
albo jak dlugo sie nie zalatwiasz to maga bac suche stolce ktore podrazniaja odbyt,ale to malo krwi,jak duzo odrazu bym nie zwlekala z pojsciem do lekarza,krew zawsze oznacza cos nie tak

Gość jakwed
Krew w kale może być z różnych powodów-dlatego koniecznym jest udanie się do lekarza-świeża krew to hemoroidy ale ból brzucha brak apetytu i ciemna krew to już problemy jelitowe więc..pędem do lekarza!

Gość teoretyk22
Kolor krwi ma ogromne znaczenie we wstępnej ocenie problemu. Na pewno, jeżeli długo się utrzymują problemy, musi być kolonoskopia, pamiętaj, profilaktyka najważniejsza

Gość kimonofranek
czy asamax stosuje się też przy Crohu?

Gość Apasz
Jeżeli krew jest jasna to nie masz co panikować, najprawdopodobniej masz hemoroidy. Zabierz siebie i swoją dupę do lekarza

Gość kitkafoxik
dobrze gadasz, wstyd trzeba do kieszeni schować, bo potem klops murowany i leki na stałe, mój kuzyn się bał, a teraz bez chemoprewencji już by najprawdopodobniej nie żył

Gość sreberkom
ironizujesz nieco siri, ale w sumie racja, wstyd do kieszeni, jak ktoś tu mówił, lepsze 5 min z gołą d.. niż całe życie chemoprewencja

Gość bzyczaca mucha
dokładnie tak, profilaktyka powinna być zakorzeniona w naszej świadomości, a polacy żrą tablety ile wlezie! na szczęście medycyna potrafi w porę działać i leki chemoprewencyjne uratowały już nie jedno życie