Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rennatka

dla dzieci na wakacjach w razie deszczu

Polecane posty

Gość rennatka

Wkrótce wyjeżdżamy na wakacje i poszukuje czegoś dla dzieci, żeby się nie nudziły tam na miejscu, gdyby nasza polska pogoda sprawiła psikusa;) Macie jakieś pomysły?

Gość Kamila././..;l,
Tak PSP...

Polecam dobrą kurtkę i spodnie przeciwdeszczowe. Mozna spacerować nawet w czasie deszczu. Oprócz tego warto ze sobą zabrać kary do gry, pchełki, warcaby i inne gry planszowe, ksiązki do czytania i kolorowania. Przed wyjazdem poszukać w internecie lub kupić dokładny przewodnik. Jest wiele ciekawych miejsc, które mozna oglądać nawet w deszczowe dni. :)

Gość rennatka
córeczka pięc lat, a syn osiem

Mój ma 6,5 roku. Obowiązkowo zabieram gry planszowe - warcaby,chińczyk,grzybobranie ,euro biznes dla dzieci. Polecam też dla całej rodziny kupić twister,kalambury lub spadające małpki. Jeśli nie ma burzy i "urwania" chmury to wychodzimy z domu.Trzeba mieć tylko dobre kalosze i płaszcz przeciwdeszczowy ;)

Ja tez mam właśnie teraz taki problem. Mam zamiar jutro wybrać się na zakupy i zaopatrzyć w nowe gry planszowe, bloki, kredki, plastelinę, farby, mazaki itd, nożyczki, klej, gumę do skakania... Prócz tego bierzemy ulubione zabawki i dużo książek z biblioteki zeby bylo co czytać. Laptop i bajki na dvd, audiobooki. Mam nadzieję ze pogoda się poprawi bo jak nie to będzie kiepsko. Kalosze mamy ale co innego spacer w ciepłym lekkim deszczyku albo spacer po deszczu i skakanie po kałużach, a co innego spacerować jak leje żabami z nieba.

Gość rennatka
To tak jak my :) pogoda nie jest przeszkodą, tylko trzeba się odpowiednio ubrać. ale coś ostatnio są same urwania chmury a wyjazd już w ten weekend :( więc na wszelki wypadek zaopatrzymy się w gry ;)

Gość to mam dobre wieści
Od jutra ma się ocieplić, a od weekendu zapowiadają UPAŁY:) Życzę wszystkim miłych urlopów, bo ja jeszcze na swój muszę ponad miesiąc czekać:( A na niepogodę: - są takie zestawy 100 gier w jednej do tego są kostki, pionki, karty i 2 plansze - wszystko w jednym niedużym pudełku.

Gość marianooo
nasza ulubiona gra to „bystre oczko z adamigo. To jest zestaw siedmiu gier, więc jak najbardziej możecie zabrać na wakacje i się wam nie znudzi

Gość natrafilem przypadkiem
dla 8 latka wez ksiązki do czytania, jakies edukacyjne podreczniki,a 5 latki puzle ,kolorowanki, zeszyty niech literek sie uczy pisac

Gość marii_anna
a możecie też wziąć coś dla dziewczyn i coś dla chłopaków. My z córunią lubimy grę top modelki, a mąż z synem zawzięcie grają w statki;)

Gość rennatka
Dzięki za pomysły. Skorzystamy, choć mam nadzieję, że rzeczywiście weekend będzie słoneczny ;)