Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młoda kura domowa

mały nie kopie od rana, czy coś może być nie tak?

Polecane posty

codziennie budziłam się około 5 rano, bo mały tak kopał. a dzisiaj wstałam po 8, i nie obudziły mnie kopniaki tylko trzaśnięcie okna. i od tej 8 mały ani razu nie kopnął. zaczynam się obawiać, że coś jest nie tak. czy jest jakiś sposób, by sprowokować jego ruchy? czy jechać do szpitala na usg?

Gość niuma
który tydzień? zjedz coś słodkiego i połóż się na boku.

dodam, że jestem w 30-tym tygodniu. wczoraj byłam na kontroli i było wszystko ok, serduszko biło. kurdę, nie wiem co robić. jak ponaciskam na brzuch to powinien "oddać", nie?

Gość Umowaaaa
Połóż się na jednym potem na drugim poku i na wznak może dziecko śpi??? daj znać czy poczujesz ruchy.

Gość jcpenny
jak śpi to nie. Zjedz coś słodkiego, zrelaksuj. C=nie chodź bo bujanie usypia maluszki

Gość Umowaaaa
*boku

Gość mamaswojegosyna..
Może zjedz dużo słodkiego, żaśpiewaj coś ładnego, pouciskaj delikatnie brzuszek, żeby go obudzić.

Gość meleniii
spoko, czasem tak jest, ze dzieci wiecej spią, tak jak wyzej zjedz cos słodkiego, albo troszkę go pozaczepiaj :) napewno wszystko jest w porządku

Gość mamaswojegosyna..
Popukaj delikatnie w brzuszek. Echo powinno go obudzić:) Daj znać jak kopnie :)

na mojego słodkie wogóle nie działało może śpi sobie smacznie, połóż sie i zobacz czy troszeczkę sie ruszy, wsłuchaj sie w brzuszek

Gość jkfhdkshbVChjx
jeśli w ciągu pól godziny od pobudzania dziecka nic się nie dzieje to biegiem do szpitala takie jest moje zdanie może panikuję ale lepiej spanikować i uratować dziecko niż potem żałować

jedz na IP na KTG. Niech Cie sprawdza. Mozliwe ze maly sobie spi, ale ja na Twoim miejscu upewnilabym sie, ze jest ok.

Gość jkfhdkshbVChjx
dziewczyno masz jakieś wątpliwości to gnaj do szpitala od rana nic nie poczułaś z tego co zrozumiałam to już prawie 5 h nie czekaj

Gość jkfhdkshbVChjx
od 28 tygodnia liczy się ruchy dziecka bo przeważnie już w tym czasie są regularne i nie ma aż takich przerw jak jeszcze siedzisz przed kompem to zacznij się pakować do szpitala

Albo się połóż na boku lewym albo usiądz w takiej pozycji, żeby nie było mi zbyt wygodnie ( np usiądź na kanapie i załóż nogę na nogę lub sie pochyl na chwilę) jak spi i będzie mu niewygodnie to powinien dać ci znać np kopniakiem. Ale w ogóle go nie czujesz czy czujesz że jest, ale się nie rusza?

Gość kura nioska z kurowa
Kurka Proszę Cie-lec do szpitala.Bardzo Cie prosze!!! i napisz pozniej czy jest wszystko OK.

ale mam nadzieję, ze zaraz tu krzykniesz: jest jest i po sprawie połóż sie, przerzucaj sie z boku na bok, oczywiscie delikatnie, moze to go ruszy, lekka pobudka

Gość efka kurefka
"wsłuchaj się w brzuszek" i chuj :D

Gość kura nioska z kurowa
Masz z kim jechac? Jesli jestes z Wwy to moge pomoc.Powaznie.Szpital na Madalinskiego znam jak własną torebkę :)

Gość jkfhdkshbVChjx
dziecko czasem można czuć nawet jak nie żyje - nikt o tym nie mówi ale taka jest prawda czuje się wtedy takie delikatne ruchy jakby muśnięcia czy rozpychania a to dlatego że dziecko poruszane jest wodami płodowymi jak nie daje wyraźnych znaków to do szpitala

Jesli dziewczyna nie czuje ruchow dziecka juz od 5 h to zamiast wcinac kolejne slodkie rzeczy niech gna do szpitala. tam zrobia jej KTG i bedzie wiedziala jak sie ma maly.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
autorko daj znac!

Gość mdjdkls
ja bym na Twoim miejscu pędziła do szpitala - mogą się liczyć każde minuty !!!!

Gość a ja a ja
wydaje mi sie że troche przesadzacie też byłam w ciąży i mała czasami dopiero popołudniu "sie ruszyła" a ZAWSZE od rana była aktywna a były takie dni że dopiero popoludniu kopała