Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiel

dziwna kolerzanka

Polecane posty

Witamy was, dzisiej na powarznie, potrzebujemy waszej opinii, to bedzie dluga historia, ale moze subiektywnie ocenicie zachowanie pewnej dziewczyny. obok nas pracowala 'gienia' i w nastepnym sklepie pracowala 'monika'. Tak sie poznaly i z tego powstala wielka przyjazn.. Wspolne imprezy, codzienne odwiedziny itd. Monika jest mloda mezatka, a po pracy codziennie przychodzila do niej gienia (maz byl w domu). W koncu maz zaczal sie wkurzac i monika wymyslala rozne preteksty, zeby pozbyc sie geni. Ale nic nie pomoglo. Inny przyklad: wybraly sie do jak+egos pubu, a genia pyta sie moniki czy nie bedzie zla jak wypije sobie piwko... Kolejny przyklad: na jednym z portali internetowych genia wypisuje rozne sente9cje o milosci, pisala cos w stylu, ze dopiero po k1otkiej rozlace zdalla sobie sprawe jak bardzo kocha, jakies teksty piosenek o nieszczesliwej milosci, o tym, ze chcialaby sie ujawnic itp. Kolejny przyklad: genia + monika sie poklocily, idziemy z monika po pracy, 9adjezdza genia, zajerzdza droge monice, wysiada i prosi ja, aby dala jej 5 minut na wyjasnienia i blaga o krotka rozmowe. Kolejny przyklad: napisala na fejsie cos w stylu: przerwy uswiadamiaja, ze nam kogos brakuje + ze zdala sobie sprawe, ze bardzo kocha. Monika do niej zadzwonila z pytaniem o jakiego chlopaka chodzi, a ta jej wyrzucila, ze o zadnego, ze tutej chodzi o nia. Monika sie zapytala czy Ty sie we mnie kochasz? Genia, ze nie, ze zle to odbiera... co myslicie o Geni? Czy tak sie zachowuje kolezanka?...

Gość bier sie za nio fielka!
nie marnuj okazji!

1az genia przyjechala pod dom moniki i chciala, zeby ona wyszla, a ze monika byla po kapieli to powiedziala, ze nie moze. I tak jakos o niej zapomniala. A genia siedziala pod domem ponad godzine, jak monika zeszla to ta odjechala z placzem. Pozniej monika jej napisala smsa, ze ty to masz te swoje akcje, a ta oklamala, ze tylko na chwile d/ sklepu pojechala i wrocila.

Gość week of view
nie....to nie jest normalne.

Gość Ruska Diva zbanowana
dostałam bana :o

Ale to nie o mnie ta historia, ja tylko obserwuje i to zeznaia moniki, ona sie boi. Powiedzcie co o tym myslec. Czy wy tez ja podejrzewacie o to co my?

Dodam, ze ta dziewczyna ma taki bardziej meski styl i meskie ruchy, no chodzi jak chlop i drapie sie kluczykami od samochodu po plecacch. Malo tego zarabiala tysiac zlotych i z tego odkladala sobie pincet na samochod co miesiac i trohcie na szkole i na zycie... Czy normalna kobieta woli sobie kupic ciuch czy samochod?

Genia codziennie odwozila do pracy i z powrotem monikie. Raz jak po monikie przyjechal maz to genia sie pogniewala.

Teraz jak monikazapytala jej sie w prost czy ona sie w niej zakochala to nie zaczela sie wypierac, powiedziala, zeby pomyslala.. I nie odbiera juz tel

Dzieki za pomoc, jak zwykle mozna na was liczyc. Widze, ze jak czlowiek z siebie downa nie robi to nikt nie pisze. To won sznury ide zmienie nika.

Odpislala, oczywisacie teraz monika wyszla na glupia bo ta jej napisala, ze kocha ja jak rodzine,i woli chlopcow. Co o tym mysliciec? To zamylka czy mozna tak wyznawac kolezance uczucia?

Gość _____""
Z pewnością jesteś sliczna jak sie zloscisz :D

Jest tu jakas lesba? Mozna sie zakochac w kolezance ktora nie jest lesbijko? Na dodatek ma meza?

Gość mleczny cycuś
ty chrzanisz jak potłuczona, nic z tego nie wynika co piszesz, napisz jeszcze raz porządnie o co chodzi, bo nie wiadomo o co chodzi.

Dziekuje za komplement, ale nie o to tutej chodzi. Sprawa jest pilna, gienia kiedys we swoich wpisach wspominala cos o smierci, jesli sie teraz zalamie to bedziemy ja mialy na sumieniu. ktos mial do czynienia z lesbijka? Pomozcie!

Gość _____"
No sama widzisz ze można ,ale mam nadzieje iż bez wxajemnosci ?

Ok zaczne od poczatku, ale nie uciekajcie, bede po kolei opoisywac kazda sytuacje.

A wiec tak: nasze podejrzenia zaczely sie juz jakis czas temu, gdyz genia codziennie przyjezdzala po monike do pracy. Dziwilo nas to, bo paliwo drogie, a. Tej sie tak chcialo jezdzic. Ale myslalysmy, ze moze monika jej placi, moze tak sie umowily.

Cytryncia to nie jest najwqzniejsze jakie rz. Jestem podekscytowana i mi sie pomylilo. kobylaczku, nie o mnie chodzi, ja kocham chlopcow. To historia o moich kolezankach. Pisze dalej nie odchodzcie.

Przed wczoraj gdy wyszlysmy z pracy genia juz czekala pod sklepem na monike. Spotkalysmy sie z monika i mowimy, ze genia na ciebie czeka, a ona ze strache, w oczach mowi, ze nie, ze sie z nia nie umawiala i poszlysmy przed siebie. Przeszlysmy kawalek i nagle droge zajechala nam gienia. Wysiadla z samochodu i prosila monike o 5 minut rozmowy, wrecz blagala ja. My nie wiedzialysmy o co chodzi, poszlysmy dalej, monika zostala. Po jakims czasie genia odwiozla monike do nas pod galerie, bylysmy tak zszokowane geni zachowaniem, ze zapytalysmy monike wprost o co jej chodzi. I ta pokolei zaczela nam opowiadac co ona przechodzi z genia.

Gość _____"
To dobrze , jeszcze tylko lesbijki by brakowało .

Gość mleczny cycuś
to wygląda, jak by ta gienia prześladowała Monikę .Najpierw narzucanie się, przesiadywanie w domu, potem pilnowanie samochodem, podwożenie. Ta Monika nie umie jej powiedzieć odp..się ode mnie? A mąż co na to?

Dowiedzialysmy sie, ze genia przyjezdzala po monike bez jej wiedzy, tlumaczac sie, ze albo rzyjechala do sklepu po olowek dla brata, albo cos tam mamie kupic, bo cukier sie skonczyl. I tak dzien w dzien!

Chodzi o to, ze nie umie, bo nie chce jej skrzywdzic. Monika twierdzi, ze genia ma niskie poczucie wlasnej wartosci, ciagle podobno narzeka,boi sie nawet, ze popelni samobojstwo. Z reszto monika myslala, jeszcze do niedawna, ze sa przyjaciolkami. Maz na poczatku nie mial nic przeciwko, ale gdy genia zaczela ich odwiedzac codziennie to zaczal sie wkurzac, bo nigdy nie mogli byc sami. W koncu monika delikatnie powiedziala, ze jej maz chcialby odpoczac i zeby dzis nie przychodzila, to na jakis czas sie pogniewala, znowu zaczela cos na fejsbuku wypisywac, o stracie, o milosci, o smierci, a potem przepraszala za swoje zachowanie.

Gość napisaliście a mało wynika
myślę że rzekoma gienia ma silną osobowość i lubi manipulować i dominować nad innymi są osoby które tworzą takie tksyczne, zaborcze relacje, najcześciej wynikają one z nieuświadomionych kompleksów i jakiś niedoborów emocjonalnych

Napisalaw kwietniu na fejsbuku jakis dlugoi wiersz, nie pamietam go, ale bylo w nim cos mniej wiecej, ze nie chce sie ukrywac, ze chcialaby sie ujawnic, ze glowa mowi co innego, ze za sciana jest inny swiat i ze czasem sobie mysli, ze jedynym wyjsciem jest smierc, a potem twierdzi ze ma o co walczyc. Kazdy wiersz jest skierowany do moniki, sama genia sie przyznala.

Gość napisaliście a mało wynika
z toksycznymi osobami się nie pertraktuje, jedyna metoda na takich ludzi to unik konsekwentne unikanie i wykluczanie ich z własnego życia, unikanie jakichkolwiek kontaktów najgłupsze co można zrobić w takiej sytuacji to sie tłumaczyć lub mieć poczucie winy tak właśnie działają manipulatorzy, wykorzystują emocjonalnie szantażując, wpędzając w poczucie winy, wzbudzając litość lub stosując wprost groźby uciąć kontakt jak nożem, nie tłumaczyć się, nie rozmyślać o tym i nie analizować

Gość _____&am
Fiel przecież nie można być z kimś z litości .Monika musi stanowczo powiedzieć tej Gieni nie.Im dłużej zwleka tym gorzej dla G . Mnie też jest przykro z.Twojego powodu :(

Czyli to zachowanie nie wynika z tego, ze jest lesbijka? Oona ubiera sie jak chlopak, zachowuje jak chlopak, no i te ciagle wyznawanie milosci... Nie wiem, moze ja jestem jakas inna, ale zeby pisac na fejsbuku, ze dopiero po rozlace dotarlo do mnie jak bardzo kocham... Jak mozna tak pisac do kolezanki?