Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cycytryncia

praca za granicą. Ktoś był?

Polecane posty

Hej, jestem zainteresowana pracą za granicą. Wiem, że najlepiej znaleźć taką pracą przez znajomych, albo znajomych znajomych za granicą, ale ja nawet takich nie posiadam. Boję się odpowiadać na każde ogłoszenie z neta, bo wiadomo, że różnie z tym bywa. Może ktoś z Was mógłby polecić konkretną firmę zajmującą się przyjmowaniem Polaków do pracy za granicą?

Gość już wszystko wiem
Już za dużo Polaków za granicą, a i roboty dla nich coraz mniej - jak jest to cienko płatna

Gość dfgdgd
mogę Ci polecić zbieranie truskaw i malin w holandii co najwyzej

Gość fgfgffdfggd
Świetny topic, też jestem zainteresowany!

szkoda, bo nie miałam na myśli pracy sezonowej. A słyszałam, ze są firmy zatrudniające Polaków na dłuższy okres... Ale cholera, ciężko znaleźć...

Gość 77777777777
zgadajcie sie jakos razem, razem zawsze razniej ja kiedys bylam w takiej samej sytuacji, wzielam ogloszenie, jakas firma posredniczaca wysylala do truskawek do Anglii, kasy nie ryzykowalam bo mieli sciagnac z wyplaty, ryzykowalam co najwyzej zycie bo jechalam w ciemno :) w autobusie okazalo sie ze wszyscy jada w ciemno ale firmy Ci nie podam bo to kolchoz, warunki uwlaczajace ludziom (choc nie jestem paniusia), no a zarobki ze az wstyd sie przyznac ale tam poznalam kolege, ktory mial kolege w irlandii, ten go zciagnal na zmywak, a pozniej mnie no i juz bylo lajtowo i kasa komkretna od 4 do 8 tys na miesiac w miedzyczasie inna fuche, nie wazne jaka ale zawod mam konkretny w reku :) juz jestem w Polsce od 1,5 roku, od roku, mam firme, przywiozlam do Polski jakies 90tys zł, a bylam tam 2-3 lata, z przerwami wiec trudno mi powiedziec mi sie udalo, Tobie tez tego zycze, jak cos to pytaj, postaram sie pomoc

Gość 67iyujn
agencje pracy wymagania maja, mało płaca a do myca garów język i ajlepiej prawko i samochód swój

Gość OlgaKrakow
praca jest zagranica czyszczenie szamba mycie hodnikow

Gość 77777777777
jesli znasz angielski wejdz na jobs.ie, wpisz kitchen porter i zobaczysz oferty jak ognia wystrzegaj sie Polakow zatrudniajacych za granica

Gość 77777777777
narazie lece, pozniej tu zerkne

Gość logamo
ja mieszkam w belgii, chodze tutaj do szkoly ale zalatwilam raz kolezance prace w de panne. Nigdy juz tu nie wrocila do pracy, jest ciezko, ale w belgii berdziej sie ponoc oplaca polakom niz w niemczech i holandii

no właśnie 77777777777, a jak nie znam języka?? Dlatego myślałam coś o pracy typowo dla Polaków...

Ja pracuje za granica (jako tlumacz) i mowie Ci ile ja sie juz natlumaczylam listow, pism itd oszukanych Polakow w pracy. Nie polecam jazdy w ciemno.

Gość yhrek
ja polecam wyjazd za granice jako opiekunka osob starszych z goworkiem. za szybki wyjazd jest dodatkowa premia :D trzeba mowic po niemiecku, ale jesli nie mowisz, to organizuja kurs...specjalny skonstruowany tak, ze przy okazji szykujesz sie do zawodu opiekunki. wedlug mnie to fajna oferta, ktora warto sprawdzic :)

Gość karol

jeśli chodzi o sprawdzoną firmę, to polecam otto work force