Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goska33

Mieszkanie socjalne w Anglii

Polecane posty

Witam wszystkich, mam problem, pomozcie. Staralismy sie o mieszkanie w Anglii rok temu, przyznalam sie ze mialam mieszkanie w ciagu ostatnich 5 lat w Polsce ale w chwili skladania wniosku dawno juz nie mialam mieszkania. Dostalismy najgorsza kategorie. Chcialabym sie Was spytac jak dlugo musze czekac zeby znowu sie starac o zmiane kategorii. Z gory dziekuje za odpwiedz.

Gość już wszystko wiem
proszę iść do pracy i wynająć sobie normalne mieszkanie

w kazdej chwili sie atrac jak ci sie tylko zmienia warunki jesli nie masz juz mieszkania w pl to mozesz isc i zlozyc ja znam spsob na szybkie mieszkanie z councilu jak sie ma dzieci

Dziekuje za informacje. Ale nie chce sarkazmu tylko powagi. Tu nie chodzi o sutuacje finansowa, wynajmujemy 2 pokojowe mieszkanie, w tym trojka dzieci, warunki fatalne ale zupelnie ich to nie obchodzilo, ze mamy dzieci chore czy ze jest grzyb w mieszkaniu. Wazne bylo dla nich to, ze w ciagu ostatnich 5 lat mialam meiszkanie w Polsce, czyli mialam jakis majatek. Nie znam na tyle prawa, a oni pewnie to wykorzystuja przeciwko nam. Dlatego pytam sie Was, bardziej doswiadczonych w tym temacie...

Gość już wszystko wiem
oczywiście, jeśli w Polsce sprzedałaś mieszkanie, to masz majątek, więc nie kwalifikujesz się do aż takiego socjalu. A jak masz trójkę dzieci to i tak ciągniesz nieliche benefity i stać cię na wynajem nawet trochę lepszego jak masz obecnie.