Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaaaaaama w ciazy

Córka powiedziała mi,że jestem za stara żeby urodzic już dziecko!!!

Polecane posty

Gość Maaaaaaama w ciazy

Witam, jestem mamą 13 latki,mam 33 lata . Jakiś czas temu wraz z mężem postanowiliśmy mieć jeszcze jedno dziecko , no i jestem w 29 tc . Dzisiaj nie pozwoliłam córce wyjechać na wakacje ze znajomymi na 2 tygodnie . ( chciała jechać na początku lipca ) no i ona mi powiedziała,że jest jej wstyd że w takim wieku będę miała dziecko . Na dodatek moją mądra bratowa jeszcze ją poparła,że ma racje,że dzieci rodzi się do 30 . Nosz kuźwa czy na prawde to już "wstyd" rodzic w takim wieku ? Cz są tutaj mamy które urodziły w moim wieku ? :(

Gość przezywasz trzy lata
w ta czy w ta co za roznica :o

A Ty tak nie miałaś ze jak byłaś nastolatką to uważałaś ze po 30 to tylko okulary na nos i robótka na szydełko? Myślałam że tak wszystkie nastolatki mają ;) po 30 dla nich zaczyna się starość i nie ma co się dziwić wszak 30 to ponad polowa ich życia ;)

z tego co mi wiadomo to pierwsze dziecko najlepiej mieć do 30 i faktycznie teraz dużo kobiet rodzi 30 +

Gość Lila253
Absolutnie nie! Wstyd to rodzić w takim wieku w jakim ją urodziłaś czyli jak miałaś 20 lat! Podsuń córce różne artykuły z życia gwiazd. Co chwilę rodzi jakaś kobieta, która ma 30-40 lat, a nawet więcej. Teraz takie czasy, że ludzie wolą się wyszaleć, korzystać z życia i czegoś się dorobić, a dopiero potem myślą o dzieciach. Ja popieram macierzyństwo w wieku 27-35 lat! Może Twoja córka po prostu nie chce być siostrą starszą o tyle lat? No ale teraz przecież już i tak nic nie zrobicie, zresztą jakie znaczenie ma jej zdanie w tej sprawie???

Gość ggggggrrrtyt6y6
moja matka rodzila po 40tce i lajt. niewychowana masz corke poprostu

Gość i tak od 8 lat
bunt nastolatki i tyle zresztą w tym wieku każdy wydaje im się stary też pamietam gdy w szkole podstawowej koleżanki mama miała urodzić dziecko to była bulwersa że mama funduje mim braciszka... kumpela miała wtedy 15 lat więc wizja że rodzice uprawiają seks ją bulwersowała

Gość Maaaaaaama w ciazy
No tak,tylko ona powiedziała mi to w sensie takim,że się wstydzi tego,ze ja jeszcze urodzę dziecko w tym wieku :( . A tak w ogóle to ona powiedziała,że woli byc jedynaczką :O

ale napisałam po "polskiemu" chodziło mi o to ze 30 lat to dwa razy tyle ile ma twoja córka więc dla niej to okres późnej starości ;) Mnie jak bylam młodsza zawsze zastanawiało jak moja babcia mówiła że ktoś tam umarł a byl taki mlody po 50 dopiero. Myślałam sobie co ta babcia bredzi. Po 50 i mlody?! Dopiero teraz wiem ze 50 letni człowiek to nie staruszek ;)

Gość ggggggrrrtyt6y6
wiosenna mama - sliczna sukienka na maluchu :) moge wiedziec gdzie kupilas? no i dzieci tez :)

Ja urodzilam majac 36, no prawie 37 lat :D i nie ma nic piekniejszego :) A mam 24 letniego syna i 15 letnia corke:) i teraz malucha:)

Gość ggggggrrrtyt6y6
Maama w ciazy - a co Cie obchodzi zdanie gowniary? masz pelne prawo poszerzac rodzine. i tak tez jej powiedz, widac za duzo jej pozwalasz. Nie martw sie z czasem przywyknie, nie ma innego wyjscia. powinna byc dumna, ciaza odmladza itd itp

Gość i tak od 8 lat
nastolatki inaczej to odczuwają młoda się zbuntowała bo zabroniłaś jej jechać na wycieczkę poza tym, nic dziwnego że dziwnie się czuje z myślą że będzie miała rodzeństwo skoro przez tyle lat była jedynaczką.... gdy różnica wieku jest niewielka dzieci szybciej przyzwyczajają sie do zmiany, im dziecko starsze tym bardziej zazdrosne o uwagę rodziców a bratowa gada głupoty i jest pewnie zazdrosna

Gość Maaaaaaama w ciazy
Nie to nie ejst tak,że ona jest niewychowana,wydaje mi sie,że ona powoli zaczyna być zazdrosna. Ona jest typowa córeczką tatusia. Wyjazdy,kolonie,obozy za granice ma swój pokój,laptopa,iphona telefon mp4 i wszystko co tylko dusza zapragnie . Non stop jej tłumaczyny,że po urodzeniu siostry nic sie nie zmieni ale chyba średnio ją to interesuje,wydaje mi się,że ona czuje sie zagrożona,bez powodu .

Gość Liwka_90
Niestety. Nastolatki zazwyczaj są głupie.

Gość ggggggrrrtyt6y6
aja- tak trzymaj! ludzie wymyslaja problemy bez sensu. autorko nie przejmuj sie i teraz patrz na siebie ja bylam w podobnej sytuacji, przez 21 lat bylam jedynaczka no i okazalo sie, ze bede miala siostre -przyrodnia, tez bylam wkurzona i w szoku ale w zyciu bym tak swojej matce nie powiedziala!!! a siostre mala uwielbiam!

Gość ggggggrrrtyt6y6
wlasnie w ostatniej Twojej wypowiedzi autorko udowodnilas ze JEST NIEWYCHOWANA, rozpuszczona gowniara

No nie tak zupelnie ebz powodu i nie mów zze nic sie nie zmieni bo sporo się zmieni. Mama bedzie sie cackać z dzidziusiem, tata bedzie sie cackać z maluchem a ona nie bedzie już tą jedną jedyną gwiazdeczką w rodzinie. I uwierz że sie zmieni. Nie raz jej powiesz ze nie masz teraz czasu bo dziecko ma kolki, trzeba je wykapac przewinąć itd. Pewnie nie raz rzucisz haslem ze ejst starsza to moze ustapic bratu czy siostrze (to poźniej jak zacznie chodzić i lobuzowac) nie raz pozbiera po nim klocki czy umyje butelkę choć wcale na to nie miala ochoty. I choćbyś napisala tu milion razy ze tak nie bedzie to wląsnie tak bedzie bo to jest normalne i tego nie da się zmienić. Więc nie czaruj się ze nic u niej w życiu sie nie zmieni bo zmieni się wszystko i zmaiast mówic ze bedzie tak jak teraz bylo to lepiej jej wyjasnij jak będzie. Że będzie inaczej, ale nie koniecznie źle.

Gość i tak od 8 lat
w sumie tak sobie pomyślałam, że dziewczyna faktycznie młodziutka i głupiutka, ot typowa nastolatka....taki szczeniecy wiek, gdy wydaje się że dużo wie się o świecie i życiu a w istocie jest się tylko przerośnietym dzieciakiem pomyśl że za 5-6 lat ona będzie żyła już w swoim świecie, będzie dorosła kobietkę, będzie studiować, przeżywać pierwsze miłości i z pewnością nie będzie już zazdrosna o brata czy siostrę

Gość JMP
No to musicie ją zapewnić, ze to się nie zmieni, że dalej bedzie waszym oczkiem w głowie...Fakt troche jest rozpieszczona, ale teraz tego az tak nie zmienisz bo wchodzi w taki wiek... Ja urodzilam pierwsze dziecko kiedy mialam 21lat, a teraz mam 37- corka 16lat, a synka kiedy mialam 32 lata. Absolutnie nie jestes za stara, teraz tak sie rodzi, wiec nawet tak nie myśl.

Gość Mała mi jest wielka
rozpuściliście bachora no to mamy klopsa.... pokłosie sposobu wychowania

Gość ggggggrrrtyt6y6
nie ma co sie trzasc nad nia wlasnie przez to jest taka

Niestety, wybacz ale powiem że masz pustaka w domu, dzieci wychowywane z rodzeństwem są inne. Może się odmieni jej. Mówi że jej wsyt bo takie są teraz dzieci, zresztą dzieci zwłaszcza nastolatki, gdy widzą starszych ludzi (nawet rodziców, co maja te 30 lat) dostają obrzydzenia

Gość Skoro natura...
tak nas stworzyła, że w wieku 33 lat większość z nas może zajść w ciążę i nie ma z tym problemów to znaczy, że jak najbardziej jest to odpowiedni wiek na rodzenie. Kobieta przekwita dopiero ok. 50-tki więc aż do tego czasu musi uważać jeżeli nie ma w planach ciąży.

Gość JMP
Moja corka, w pewnym momencie tez byla zazdrosna, ale na szczescie nie byla tak rozpuszczona i poprostu nie mowila tego, tylko w pewnym momencie nie wytrzymala i powiedziala...a teraz mimo ze na brata sie wscieka to sa bardzo ze soba zzyci... Tak jak napisala kolezanka, na bank nie ebdziesz miala dal niej czasu a z tyle, ale w koncu nie jest juz malym dzieckiem. Mysle, ze jak urodzisz to wiele sie zmieni, bo moze corka zmieni nastawienie do dziecka jak zobaczy maleństwo...

Gość Maaaaaaama w ciazy
Ale ona ma to wszystko bo ona ogół jest naprawdę dobrym dzieckiem,dobrze się uczy,nawet bardzo dobrze. Angażuje się w wiele akcji społecznych , jest wolontariuszką w schronisku. Jest naprawdę dobrym dzieckiem. Ale jednak dzisiaj się z nią ściełam trochę bo uważam,że na takie wyjazdy ma jeszcze czas poza tym leci na 3 tyg do Włoch i na 2 tyg na obóz taki żeglarski,sama sobie go wybrała . No i chciała te dwa tygodnie spędzić ze znajomymi 100 km od domu,nad morzem,ale się nie zgodziłam . No i wykrzyczła mi że jestem beznadziejna i za stara no i że każdy teraz jedzie na takie wypady,a ja sie nie znam . :O

Gość thythyjhyu
aja 33 - to ty urodziłaś syna mając 13 lat?