Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jamamka

Jak usypiac noworodka

Polecane posty

Gość Jamamka

Jak uspic noworodka? Moje 4 tyg dziecko zasypia tylko na piersi, ssac smoczek lub butelke lub w samochodzie.. Czy to normalne i z tego wyrosnie? Jak inaczej usypiac?

teraz to musisz dogadzać maluszkowi, niedługo zmieni styl, potem znów i znów.... :) szybko się rozwija i zmienia preferencje, póki chce tak zasypiać, daj mu :)

Gość kad4vls&
Na razie to normalne że zasypia przy piersi, bo tam czuje się najbezpieczniej. Czy kiedy zaśnie odkładasz do łóżeczka? czy wtedy się wybudza? jeśli tak czy zaśnie ponownie, czy znowu musisz do piersi przystawić?

Gość Jamamka
No staram sie mu dogadzac.. Tylko to wkladanie smOczka przez pol godziny mnie dobija.. No i nie chce wyrobic jakis zlych nawykow..

Gość kad4vls&
podłóż pieluszkę tetrową pod smoczek żeby nie wypadał co chwilę. To normalne że maluchy go na początku ciągle gubią. Amoże Twojemu dziecku wcale on nie jest potrzebny do szczęścia?

Gość Jamamka
Po piersi delikatnie odkladam dO lozeczka.. Jesli sie wybudzi to musze dac znowu piers lub smoczek.. PodObno noworodki maja ogromna potrzebe ssania i moze to z tego wynika.. Bujanie nie dziala, noszenie tez nie.. Jesli nie ma smoczka to nie zasnie..

Układasz dziecko w łóżeczku, obok stawiasz fotel, siadasz i delikatnie głaszczesz dziecko po głowie, albo tylko trzymasz rękę żeby czuło że jesteś :) nie bierzesz na ręce bo zaczyna popłakiwać, nie przytulasz do samego zaśnięcia chociaż byś nawet miala ochotę sobie poprzytulać bo tak ładnie pachnie i jest kochane...moje dziecko tak zasypiało od samego początku, bez noszenia. Teraz ma 1,5 roku i zasypia samo, ja tylko siedzę w fotelu żeby widziało że jestem i czytam sobie książkę. Oczywiście przedtem należy zadbać żeby dziecko było choć troche zmęczone, bo żadne dziecko nie zaśnie dlatego że Ty sobie akurat chcesz

Przyzwyczaj się, macierzyństwo nie jest łatwe, szczególnie na początku :) a potem już tylko urok :) Powodzenia :) ale musisz przetrzymać, każde dziecko jest inne. Cierpliwości :)

Gość Jamamka
Boje sie kobinowac z tetra zeby sie nie udusil.. Zreszta raczkami sobie go wyrzuca przypadkowo..

Gość Jamamka
Mam wrazenie ze moja obecnOsc jest zbedna... Ze to tylko smoczek... Probowalam tez dzwiekow , suszarki itp

Gość Wriu
Zadbaj zeby w lozeczku było przytulnie ja polozylam koło mojego synka dwa kolczyki po bokach nie ciasno ale zeby czuł sie dobrze

Gość aga2405
O mamusia2009 wszędzie madrala w każdym temacie

Gość jebudu
młotkiem ?

Gość Jamamka
Porazka juznprzysnal na 10 min i znowu zabawa ze smoczkiem i butelka.. Na piersi placze!

Gość Wriu
Fajnie ze dziecko płacze a ty na forum super

Gość Moje ma 2lata
i jak mnie widzi to nie zaśnie Muszą wszyscy wyjść bo obecność rozprasza je i może tak do 3w nocy nie spac Od początku tak samo śpi.