Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammma mmmia :)

dla chłopca SZYMON dla dziewczynki MARTYNA

Polecane posty

co sądzicie o takich imionach?

Gość luidżi29
szymon super. Martynka też. Ale peirwszy raz rpzeczytałam nie Martynka, tylko Martyna i aż mną wzdrygnęła. Coś odpychającego jest w tym imieniu jednak.

hehehe... niewiem czemu ale mnie tez to imie troche odpycha, ale szymon super - sama ostatnio mowilam mezowi ze to swietnie imie dla chlopca

no cóż imię brzmi Martyna...Martynka to jedynie zdrobnienie

Gość luidżi29
no to Martyna mi się nie podoba :( Zdecydowanie

moja psiapsiółka miała wybrany taki zestaw dla swoich dzieci, ale że siostra jej świsnęła Szymka to ma Michała i Martynkę:) ładnie:)

Co jest złego w Martynie? Wiadomo, że do małej dziewczynki mówi się Martynka, no ale dla dorosłej kobiety Martyna ładnie brzmi

Gość sprawdz znaczenie
imion wszystkie szymki jakie znam (3 chlopców)są rozwydrzone, rozbrykane,niegrzeczne, ciagle są z nimi problemy martryna to mocne imię, tak samo jak marta kobiety o takim imieniu to silne osobowosci, wiedza czego chcą i nikt im w kasze nie nadmucha:-) to tak z moich obserwacji

Gość anna 99999
znam ludzi ktorzy wlasnie maja Michala i Martyne najwazniejsze, zeby sie Tobie i mezowi podobaly :)

Gość luidżi29
Marta - piękne! i Michalina też :)

jakie jest dziecko to raczej zalezy od rodziców, a nie od jego imienia :)

Gość anna 99999
a czy sugerujecie sie tez nazwiskiem? Ja np szukam imion ktore beda ladnie komponowaly sie z nazwiskiem

no zdecydowanie myślę, że pasuje się też sugerować nazwiskiem

pewnie ze musi sie Tobie i mezowi podobac, nam nie musi, my tylko wyrazimy swoje zdanie a decyzja nalezy do Was mi sie Szymon podoba, ale Martynie absolutnie mowie nie, nie podoba mi sie i mnie odrzuca, a Marta jest jeszcze gorsze - takie zgorzkniale i zawistne jakies, bez radosci w tym imieniu, jakbym miala wybierac Marta - Martyna, to wybralabym mniejsze zlo: Martyna, ale osobiscie nie zdecydowalabym sie nigdy na takie imie

a tak zapytam, jakie imiona dla dziewczynek Wam się podobają? :)

bliźniaki właśnie, ponoć chłopiec i dziewczynka

Gość luidżi29
moja córka to Matylda (dla mnie imie kojarzy się z piękną, wojowniczą i odważną kobietą), a większość osób w rodzinie pukała się w czoło na ten pomysł. Dzisiaj rzeczywiście mam piękną chłopczycę i to imię do niej pasuje świetnie. Wołają na nią koledzy Mati (co mi już się średnio podoba)

dziękuję:)

mi sie podoba Julia - Julka a meskie: Mateusz, Bartłomiej - Bartek, Jakub...? ech mi sie duzo imion podoba, niewiele mi sie nie podoba :p

mama mia nie sugeruj się, że się komuś imię nie podoba - jesli Wam się podoba to najważniejsze:)

Gość Ignarashi Ganta
Matylda kojarzy mi się z sierotą z bidula ew. zakonnicą. Bardzo słabym babskiem, które nic nie potrafi zrobić samej/

Gość luidżi29
Ignarashi Ganta - to może już ci się przestać tak kojarzyć, bo moja Matylda jest zdecydowanie inna :P

Gość bedwyn
Martyna kojarzy mi się z Wojciechowską, na którą nie moge patrzeć, a Szymon jest niemal tak popularny jak Kuba, choćc mi się podoba. A może raczej "podobało", bo jakoś odrzuca mnie od oklepanych imion.

mi sie kojarzy Matylda z taka starsza ciocia w zakurzonym starym domku :D niewiem czemu :D absolutnie nie chce nikogo obrazic, nie mam w rodzinie ani wsrod znajomych Matyldy i takie mam skojarzenie z tym imieniem ;)

Gość luidżi29
a z tą matyldą się wam nigdy nie skojarzyło? :D https://www.google.pl/search?sugexp=chrome,mod%3D9&q=mathilde+leon&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=QhTbT6GJPIuVswbu2uy6CQ&biw=1280&bih=662&sei=RhTbT-GqAsnVsgbivr2LCQ moja jest bardzo podobna :)

Gość Ignarashi Ganta
jesteście ograniczonymi cipami