Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammma mmmia :)

dla chłopca SZYMON dla dziewczynki MARTYNA

Polecane posty

Gość sprawdz znaczenie
a nie myślałaś zeby dać dzieciom imiona po dziadkach?pradziadkach? gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Jadzia (po mojej kochanej śp Babci, która była anielską kobietą) i zupełnie nie przejmowałabym się zdaniem innych

Gość luidżi29
tak, to peirwsza Matylda o jakiej słyszałam :P

Gość Ignarashi Ganta
lubita anala?

ja bym nie dala po dziadkach... mam nadzieje ze ci nie zamieszalysmy autorko? nie przejmuj sie nami ;) to wasze dzieci :)

a nie myślałaś zeby dać dzieciom imiona po dziadkach?pradziadkach? W takim razie: Bronisława, Włodzimierz czy Eugenia, Stanisław ? :D :D

Gość luidżi29
to u ns nie tak źle jeszcze dziadkowie maja: Jan, Gabriela, Zuzanna i Ryszard :D Chociaż nie poznałam już nigdy żadnego Ryszarda poza teściem.

Gość sprawdz znaczenie
oba zestawy idealne, aż ciężko się zdecydować :-D moja pra pra pra babka miała na imię Anastazja, też ładne, jeden z prapra dziadków Mikołaj nie zawsze dziadkowie mają na imię Bronek, włodek czy kaźmierz :-D

to prawda, babcia mojej przyjaciółki ma na imię Nikola!!! dosłownie aż nie mogłam w to uwierzyć, ale to prawda;) chociaż imię mi się akurat bardzo nie podoba, aż dziwne że ktoś je nadał tak dawno temu. oczywiście, babcia jest Polka, nie ma żadnych zagranicznych korzeni

Gość luidżi29
No ale kiedyś ludzie reagowali tak samo jak dzisiaj my na Nicole i Brajana na przykład na swojską Monikę. a z tą Nikolą to rzeczywiście. Przecież to imię nie ma imienin :D

Gość luidżi29
ni cola, ni pepsi ;D nie wiadomo co to za imię

babcia mieszka na podkarpaciu, pochodzi chyba też stąd....nie wiem, musiało to być tak że jej mamie z jakiegoś powodu spodobało się to imię to i że gdzieś musiała o nim słyszeć. Babcia niedawno skończyła 80 lat;)

Gość oba ładne.
Mam w rodzinie Szymona i Martynę,oboje fajni i atrakcyjni,już na studiach,mądre dzieciaki.Nie wiem ale imiona często kojarzę z ludźmi którzy je noszą,chyba podobnie jak większosć.

Mnie tam Szymony, Jakuby, Dawidy i inne Joachimy kojarza mi się pejsami i garbatymi nochalami i za nic bym tak dzieciaka nie pokarał

Gość oba ładne.
Znam kilku Szymonów od 6 latka do 40 latka,wszyscy przystojni. Dawid dla mnie to najokropniejsze imię jakie znam,no ale każdemu podoba się coś innego.

Gość CIOCIAkaaaaaaaaaaa
13:03 [zgłoś do usunięcia]mammma mmmia :) to prawda, babcia mojej przyjaciółki ma na imię Nikola!!! dosłownie aż nie mogłam w to uwierzyć, ale to prawda chociaż imię mi się akurat bardzo nie podoba, aż dziwne że ktoś je nadał tak dawno temu. oczywiście, babcia jest Polka, nie ma żadnych zagranicznych korzeni To ta babcia ma na imię Mikołaj naprawdę Nikola- to imie francuskie dla chłopca Nikol-to imie dla dziewczynki Haha bawi mnie jak matki nazywają córeczki NIKOLA anie wiedząc nic o pochodzeniu i znaczeniu tego imienia a później lata do groma małych Mikołajek :D Co do imion które podałaś autorko Martynkę mam chrześnice i nikt nie ma zadnego odrzucenia hahaha Szymek też ładnie znam 3 sami przystojni:)

Szymki to łobuzerskie chłopaki znam wszystkich takich choć znam jednego który jest nad wyraz spokojny a można by żec aż ciapowaty ;P fakt. imiona kojażą nam się z ludźmi którzy je noszą, których znamy a każdy zna kogoś innego z dziewczynek ładne jak dla mnie jest imię Marianna Julka Zuzia Pola i jakoś nie lubię jak dzieci nazywają się Nicole Alan Max Angela Claudia Sara itp może dlatego że znam dzieci o takich imieniach a ich mamusie to zazwyczaj takie lole co tylko im tipsy w głowach, solarium i dobra zabawa, nawet wykształcenia jako takiego nie mają więc chyba kierowały się w wyborze imion dla swoich dzieci trendami na www.pudelek albo coś podobnego ;P p.s. oczywiście bez urazy dla imion waszych dzieci bo od reguły są zawsze wyjątki