Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekny alvarro

Jak to z tymi alimentami?

Polecane posty

Gość piekny alvarro

Witam, mam problem z byłą dziewczyna a mianowicie żąda ode mnie alimentów na naszą córkę. Powiem szczerze, ze nie zamierzam jej płacić ani grosza. Umawialismy sie, ze dziecka nie bedzie a ona mnie zwyczajnie wrobiła w tą ciążę. Dla mnie umowa to umowa i nie ja ją zerwałem. Grozi mi sądami. żali się że nie ma pieniedzy, nie ma pracy, że jej ciężko i całą uwage poświęca dziecku. Szczerze mam ja w dupie bo i tak nie wykazuje oficjalnie żadnych dochodów a ponadto niedługo osiadam za granicą więc na nic z mojej strony nie mole liczyć. Moje pytanie jest takie czy moge sie jakoś dogadac z rodzicami żeby się mnie wyrzekli albo wydziedziczyli żeby przypadkiem obowiązek alimentacyjny nie spadł na nich? DO WSZYSTKICH OBROŃCÓW UCIŚNIONYCH: Powiedziałem jej, ze jeśli jej tak ciężko i tyle traci z powodu dziecka to ja sie chętnie zaopiekuję. pozwole jej sie widywać z małą i nawet nie będe chciał od niej grosza na utrzymanie. Oczywiście odpowiedziała "NIE" więc niech sie buja.

Gość dfdfd
masz rację, nie daj się, bo co niektóre kurwiszony próbują kosztem dzieci przeżyć własne życie, szkoda, ze z taką małpą sie zadawałeś

Gość kljhgfghjk
Skoro sie umawialiście na związek bez dzieci to niech sama płaci

od Twoich rodziców kasy wyciągnąć nie może ale od Ciebie i owszem, wystarczy że złoży pozew do Sądu i koniec tematu..jesteś uziemiony w sensie płacenia przez bardzo długo a to, że będziesz za granicą nie ma żadnego znaczenia

Gość kurwiszonuyyyyy
takim małpom to powinno się cipę kołkiem zabijać aby więcej nie mogły jej dawać

nic nie zmieni faktu, że jesteś ojcem dziecka, a Twoje tłumaczenie w Sądzie, że "mieliście umowę" jeszcze pogorszy sytuację..mało tego ma prawo złożyć w Sądzie oświadczenie, że nie "dawałeś" na utrzymanie dziecka od urodzenia i wówczas Sąd przywali Ci kasę do zapłaty wstecz ;/ Sądu nie będzie obchodziło Twoje narzekanie, to Wasze dziecko, jesteś ojcem, musisz płacić..tyle w temacie

jak mam płacic skoro nie zarabiam a jak mnie z UP wysyłaja na rozmowe to wracam z odmowa od potencjalnego pracodawcy ;) Wystarczy, ze na rozmowie o prace powiem że chce pracowac 3 godziny dziennie z przerwa na lunch i zarabiac 5000zł na rekę :D

Jak nie płace to jej nie pasuje jak powiedziałem, ze wezme dziecko i nie bede chciał od niej ani grosza to też źle wiec o co jej tak naprawde chodzi? chyba tylko o kase

Gość kup se taki telewizor
nic się nie martw, państwo zapłaci alimenty a ty odsiedzisz tę kasę

uważasz, że taki z Ciebie chojrak bo w UP odmawiasz proponowanych stanowisk? chyba 3 razy można odmówić i potem stracisz status bezrobotnego..Sąd to sprawdzi a sprawę o alimenty i tak ona może złożyć, poza tym jeżeli nie będziesz płacić pójdziesz siedzieć a teraz alimenciarzy można szukać za granicą a zatem nie ciesz się tak szybko, z takim podejściem to życzę by matka Twojego dziecka nie odpuściła :)

Gość głupie pipy puszczają się
z takimi bezjajowcami i fundują dziecku upośledzonego ojca :P

Gość roku clo
piekny alvarro ona cie wrobila hahahha:O:D a ty w sexie nie uczestniczyles? ty sie nie musisz zabezpieczac przezerwtywa???:O

Gość roku clo
ale wytlumaczenie hahhahahhahahahhahahaahaha to trzeba bylo sie nie pierdolic i tyle a terz masz pretensje :O:D zwyklu huj hahhaha z ciebie

Gość jlakasoooa
za alimenty rzadko zamykają, bo mają przepełnione więzienia i państwo musiałoby płacić jeszcze odszkodowania tym więźniom co podadzą sprawę do sądu. Po drugie fundusz alimentacyjny winien być zlikwidowany toby takie małpy zastanawiały się z kim robią dziecko jakby musiały same e utrzymywać, kiedyś nie było funduszu i nie było takiego kurewstwa

skoro ty nie możesz to dziadkowie zapłacą. Sąd nie ustala wysokości alimentów na podstawie dochodu tylko możliwości zarobkowania jakie ma ojciec.

Mój kolega nie płaci od lat, wszystko przepisał na aktualną żonę, maja intercyze i ani nie siedzi ani nie płaci. załatwił sobie rente i pierdoli w czapke.

Gość roku clo
uprawiajac sex trzeba sie liczyc z jego konsekwencjami czy ktos sie zabezpiecza czy tez nie i za swoje czyny brac odpowiedzialnosc

Gość roku clo
najlepiej dzieciaki zrobic i uciekac od odpowiedzialnosci ojcowskiej a pierdolic sie umiesz :O:O:O nie wiem co ta laska w tobie widziala i wspułczuje kolejnej któa z toba bedzie :D

Gość teraz to podobno
ze takie przydupasy po swiecie chodza. Ale z seksu przyjemnosc czerpales, ale konsekwencje to juz cie nie interesuja. Dla Sadu nie ma znaczenia ze nie pracujesz. Masz dwie raczki jestes zdrowy to nic nie szkodzi na przeszkodzie. Teraz za ciebie bedzie placil FA, ale w koncu sie upomna nie martw sie.

Na samym porzatku zawarlismy układ. Skoro go zerwała to niech sie buja sama. Kobieta z którą teraz jestem ma mi zsecydowanie wiecej do zaoferowania niz tylko seks dlatego z nia chce miec dzieci i szczęśliwa rodzine.