Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoalinka

życiowa porazka brak studiow

Polecane posty

Gość Yoalinka

Skonczylam policealna szkole, pracuje jednak coraz czesciej czuje sie gorsza z powodu braku wyzszego wykształcenia, czy tez tak macie? Nic mnie ostanio nie cieszy , gdybym miala lepsza prace stac by mnie bylo na zaoczne a tak niestety nie jest, Co zrobic by nie czuc się gorszym,? wpadam w coraz wieszky dolek

Gość amellka.
to masz pecha. Ja nie znam nikogo ze swojego otoczenia bez wyzszego wyksztalcenia, ale zapewne dlatego ze to w wiekszosci ludzie, ktorych poznalam na studiach.

Gość manio ciekawski=)
Też tak miałem, ale po latach stwierdziłem, że to nie ma istotnego znaczenia, jeśli nie miało się konkretnego planu, czyli zostania lekarzem, prawnikiem, itp, to budowanie poczucia wartości, na samym fakcie ukończenia studiów, nie ma sensu. Dodam, że ostatecznie, jeśli nie mamy jakiegoś ukochanego zawodu, który chcielibyśmy poprzez studia zdobyć, to ważne aby się móc utrzymać, na możliwie satysfakcjonującym poziomie, do czego studia wcale nie są potrzebne. Poza tym, masz jeszcze możliwość, zrobić te studia, nie teraz, to za jakiś czas.

Gość Marzenkoman
Ci bez studiów to robotnicy

Gość Yoalinka
Wiem ze osoby z mlodszego pokolenia praktycznie wszystkie koncza jakies studia, ja mam 35 lat i w tamtym okresie kazdy nie konczyl studiow,

Gość Yoalinka
teraz jest tak ze kazdy cos konczy, wiec trudno nie czuc się gorszym, coraz czesciej mysle o wzieciu kredytu i zrobieniu sobie licencjata , a pozniej mgr

Gość Yoalinka
Pochodze z niezamoznej rodziny , zaraz po szkole poszłam do pracy , w miedzyczszasie chodziłam do policealnej szkoły, i opamietałam się teraz mając 35 lat 2 dwoje dzieci, ze przydalyby mi sie studia, moze miałabym lepsza prace

Gość /////////????????
Jeszcze na nic nie jest za poźno

Gość 42:)))))Ewa
ja mam 42 lata i koncze studia - brone sie w lipcu

studia w pl nic nie daja, jedynie mozesz byc bezrobotna z papierkiem, ktorym mozesz sobie tylek podetrzec

Gość Yoalinka
Wiem że studia w Pl nie gwarantują pracy, (mam ja tyle że mało płatną) odnosze wrazenie ze kazdy teraz cos studiuje, skonczyl, a ja stoje w miejscu

Gość frywolna jadwiga
ja tez nie mam studiow bo nie ma nic co by mnie interesowalo a wyjezdzac nie chce. tez skonczylam policealna szkole teraz zaczelam druga i nie mam poczucia ze jestem gorsza,kumpela tez po licealnej i ma fajna prace. studia na ten moment praktycznie nic nie daja chyba ze jest stanowisko ktore tego wymaga,ale leje na to jak bede chciala to studia zawsze bede mogla zaczac jesli finanse pozwola.

Gość Tez samotna.
studia teraz nic nie dają, chyba ze studiuejsz medycyne, jedyny keirunek po ktorym na bank ebdziesz miec prace; po innych? czeka cie raczej bezrobocie

Gość Yoalinka
wiem ze skonczenie studiow nie gwaratuje pracy, chodzi o to ze osoby z mlodszego pokolenia wiekszosci koncza jakies studia , wiekszosc osob z mojego otoczenia cos pokonczylo i odnosze wrazenie ze patrza sie na mnie jak na kogosc gorszego, sama tez tak siebie postrzegam

Gość Tez samotna.
dorosnij bo chyba masz jakies KOMPLEKSY

Gość Yoalinka
wlasnie mam

wgl moim zdaniem powinno się studiować tylko najważniejsze kierunki typu medycyna prawo czy po to zeby zostac dietetykiem potzreba naprawde az 5 lat nauki??

Gość sasadd
luska a kto bedzie inzynierem w elektrowniach itp?ludzie po maturze? "nie znam sie to sie wypowiem" to twoje motto