Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona nerwowo

bunt roczniaka?????????

Polecane posty

daj mu czas, jak ucieka przy ubieraniu poczekaj chwilę nawet i dwie,nie ubieraj na siłę bo wiadomo jak to się skonczy nie ma czegos takiego jak bunt roczniaka hehe ew skok rozwojowy na tym etapie moze być ;) w mojego wstąpił demon w 11 miesiącu hehe wkładanie do łóżeczka przy takich złościach to z 1 strony dobre rozwiązanie bo dziecko sobie krzywdy nie zrobi ale z 2 strony dziecko pomysli ze to kara i będzie problem potem z kładzeniem...ciężko wyczuć,przy takich złościach powinnas byc BARDZO OPANOWANA DZIECKO MUSI WIDZIEC TWÓJ SPOKÓJ WTEDY SIĘ NAUCZY ŻE RÓWNIEŻ MA BYĆ SPOKOJNY co do drzemki wg mnie nie jest zmęczony skoro tak reaguje ale takie napady szału jedno miprzypomina... co Twoje dziecko je ? dajesz mu jakieś słodycze ? to one bardzo często powodują rozdrażnienie u dzieci i gdy powinno iść spać nie może bo w głowie jest pobudzone :) tak na chlopski rozum to tłumaczę :D przed dzremkami spróbuj dać coś lekkiego,najlepiej pospacerze,zmień taktyke,możesz wprowadzić jakąś rutynę któa zainteresuje dziecko...misie idą spać...potem synek...może się uda,nam się udało z misiami,syn sam wybrał 2 misie i do tej pory jak mówię wieczorem gdzie są jego misie biegnie po nie i wie że pójdzie spać i problemu nie mam,no iodstawilismy wszelkie słodycze

Gość wykończona nerwowo
on jeszcze zadnych słodyczy nie je... śniadania- jajecznica/kaszki/kanpaki itp drugie śniadanie np twarozek z owocem / budyń(bez cukru ;p ) / zupka itp obiad sama gotuje (zero przypraw) albo słoik kolacja kaszka między czasie jogurt , bułka na spacerze , chrupki no ale słodyczy nie daje zadnych pije tylko wode bo tak nauczony od małego i żadnych soków ani herbatek nie chce , ma w niekapku wode i pije kiedy ma ochote bo zawsze jest tak zeby mógł sięgnąć po kubeczek tez się martwiłam ze jak placze i wkładam do łózeczka to sie nauczy ze to kara i później bedzie problrm z zasypianiem nocnym ale innej opcji zeby na chwile sie wypłakał a przy tym nie robił sobie jakiejs krzywdy to nie mam... jak mówiłam sen nocny świetny bo nawet uspiac nie musze ale w dzien typowo chce spac bo trze oczy, jeczy, placze, nosi kocyk (taka przytulanka ;p ) - uda sie uspac to wstaje wesoły :) uciekam spac ;p

Gość wykończona nerwowo
a i jeszcze owoce daje ;p naprawde uciekam spac...

Gość wykończona nerwowo
I mleko z butli oczywiscie :) albo wieczorem albo rano zalezy kiedy wreszcie ma ochote ;p naprawde ide spac mam nadzieje ze sobie nic juz istotnego nie przypomne

Wykończona jakbyś chciała pogadać podaj email. Postaram się pomóc.Mam do czynienia z dzieckiem.