Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psunabude

CODZIENNE MYCIE WLOSOW

Polecane posty

Gość psunabude

zastanawiam się jak to jest. Pojawiają się rozne opinie- najczęściej takie, ze wlosy nalezy myc tak czesto jak tego potrzebują, nawet codziennie. pytanie brzmi- czy z czasem wlosy i gruczoly lojowe nie przyzwyczaja sie do tego mycia do tego stopnia, że trzeba je bedzie myc dwa razy dziennie a i tak beda wygladac beznadziejnie. No i czy szampony ze nie wplywaja na nasza skore glowy? przeciez to sama chemia.... inna sprawa ze polska fryzjerka- wlascicielka najpiekniejszych wlosow w tym jraju- Jaga Hupalo sama wierdzi ze mycie glowy 2 razy w tygodniu jest zupelnie wystarczajace. sama podobno to praktykuje...

Gość rewrfewrfewfe
ja bym chciala myc rzadziej niz co dzien, niestety moje wlosy wygladaja koszmarnie, tluszcza sie, mam cienkie blond wlosy do lopatek i nawet jak sie wstrzymuje z myciem na 2 dni to potem juz nie wytrzymuje i musze umyc:O niestety.. i tak juz od 10 lat a mam 25 lat.

Gość fuuck uu
nie wyobrazam sobie myc glowe co 2 dzien, po prostu czuje sie nieswiezo. i to mit ze to zle wplywa na wlosy, pierdolenie o szopenie.. ja myje codziennie i wszyscy mowia jakie masz piekne wlosy.. a ja jeszcze na dodatek prostuje..

Gość psunabude
ja mam dokladnie tak samo, z ym ze jestem brunetką. malo tego- zauwazylam ze jeszcze 10 lat temu faktycznie myjąc wlosy dwa razy w tygodniu- bedac 12 latką, mialam wlosy grube i geste. Teraz myje co drugi dzien- bo dluzej nie wytrzymam, nastepnego dnia po umyciu sa i tak juz tluste. a zauwazylam ze moje wlosy sa o niebo ciensze i delikatniejsze niz jescze 10 lat temu. sa cienkie, delikatne, jest ich mniej i wygladaja bezndziejnie.

Gość psunabude
fuuuck....-> mam nadzieje ze to mycie i prostowanie codzienne nie wplynie na Twoje wlosy tak, jak wplynelo a moje.

Ja spokojnie mogłam myć co 2 - 3 dzień. Dopóki mieszkałam u siebie, w małym mieście. Teraz mieszkam we Wrocławiu i cóż.... Moje włosy nie wytrzymują tutejszego stężenia spalin :P myję codziennie.

Ja myłam włosy codziennie,ale teraz jestem na etapie odzwyczajania ich od codziennego mycia fryzjerka mi tak doradziła;P Bedę myć co 2 dni;)

ja myje wlosy codziennie w tygodniu jak w weekend wiem ze nigdzie nie wychodze to w sobote nie myje tylko tyle ze ja myje wlosy rano ;) mam hopla na punkcie grzywki i musi byc idealnie ulozona, jeden wlos psuje cala koncepcje! poza tym uzywam lakieru wiec rano jak wstane, smiesznie to wyglada wiec wole umyc :) a jak grzywka to juz cala glowa

Gość szymcek
włosy powinno sie myc codziennie albo co 2 dni .. 2 razy w tygodniu to za rzadko .

Gość szymcek
czesciej powinno sie brac prysznic w lecie .. Wtedy człowiek wiecej sie poci .. W zimie jest zimno i potu mniej .

Ja niestety jak nie umyję głowy to czuję się tak jakbym wcale prysznica nie brała :( Codzienne mycie głowy mnie odświeża i dodaje energii. A po drugie jak rano wstanę to każdy włos w inną stronę, a są na tyle krótkie, że nie mogę ich spiąć w kucyk, więc pozostaje mi je myć codziennie.

Gość oczywiscie,ze to powoduje
nadmierne wydzielanie gruczołow , zwlaszca b ciepla woda i szampony, ktore wszystko wymywaja. Poza tym przeczytajcie sklady szamponow i zobaczcie, jaka chemie sie laduje wcierajac go do organizmu, a przez skore wszytkie swinstwa latw sie wchlaniają, Patrzecie na zwierzeta, zwlaszcaz dzikie, ktore co najwyzej wykapia sie w rzece, jakie piekne futra mają. Psów w ogole nie nalezy kapac, a juz na pewno nie szmpoonami, nawet psimi, psy wozone na wystawy, czesto kapaneA czescto choryuja,Dawniej kobiety myly glowe raz na miesiac i rzadiej. Czy na djeciach z pczatku XX wieku wszytkie kobiety maja jakies obrzydliwe sklejone wlosy? A nikt wtedy nie myl wlosow codzinnie. Oczywiscie teraz jest wieksze anieczyszczenie i kurz na ulicach, ale jesli nie chodzisz po zasyfionym miescie to sie nie brudzisz tylko wlosy sie tluszczą- tym bardziej, im czesciej myjesz, na cienkich to bardziej widac, Wiec te slabe w=cienkie wlosy lepiej myć rzadziej, chlodna woda i uzywajac minimum szampomu.

Ale ja nie rozumiem dlaczego nie chcecie myc codziennie i odzwyczajać łosy od mycia :/ Może odzwyczajcie też od tego stopy, albo pachy, albo tyłek... Trzeba się myć codziennie - całość, a nie tylko wybrane części ciała. Głowa tak samo się poci, wydala nieprzyjemny zapach.

Ja nie zauważyłam aby moja głowa "wydalała nieprzyjemny zapach":p teraz myję głowę co 2 dni i moje włoski są tak samo puszyste jak bym je myła codziennie;P

Gość cfvfvfv
jesli ktos ma problemy z lojotokiem to chyba logiczne ze musi myc czesrto wlosy. moja mam myje raz czy dwa w tygodniu i jest ok. ja natomiast niestety musz emyc codziennie bo mam lojotok i jesli nie zmyje sebum to cebulki sie zapychaja i wlosy wypadaja

"Jesteś brudas i tyle" Zastanów się nad tym co mówisz,to ze nie myję włosów codziennie tylko co 2 dni to nie znaczy że jestem brudasem ale jeżeli stać Cię tylko na taką wypowiedz to nie bedę dalej tego komentować;P Żal;P

To że myje włosy co 2 dni to nie znaczy ze się też myję co 2 dni;P Do Twojej wiadomości myję się codziennie;P

uda podalam jako przyklad, bo sama myje sie cala codziennie. A to bylo jako przyklad wybrania sobie jakiejkolwiek czesci ciala, ktorej nie myje codziennie bo nie

Jeżeli ty po jednym dniu masz brudne włosy to Twoja sprawa;p Ja nie mam:p i dobrze mi z tym;P

Gratulacje;P każdy z nas ma inne włosy,niektórym np. przetłuszczają się juz po 1 dniu i dlatego myją je codziennie,a niektórzy po 2-3 dniach mają nadal takie włosy jak by przed chwila umyli:p Każdy z nas dba o swoje włosy na swój sposób który uważa za słuszny i KAŻDY powinien to uszanować!;)

Gość dissolved girl
Ja gdybym mogła, to bym myła włosy rzadziej, niestety muszę codziennie, bo inaczej wyglądają po prostu fatalnie...