Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agiantkaa

Domowe sposoby na wszystko! Uroda, bóle, nerwy itp.

Polecane posty

Witam serdecznie. Od roku zaczęłam ufać domowym maseczką, kremikom i sposobom po tym jak nie oczekiwanie dostałam grzybicy pochwy. Nic nie pomagało.. kupa tabletek poszła w kosz, aż zaczęłam czytać i czytać. Wiecie co pomogło? Robiłam sobie okłady z zimnego jogurtu naturalnego co uśmierzało swędzenie i pomagało zwalczyć to badziewie. Myłam się tylko w szarym mydle, nie ubierałam się za grubo i siedziałam w misce z jakimś cudem, np. cytryną. Czasami przemyłam się rumiankiem. Grzybica poszła w zapomniane po kilku dniach. Od roku nie przypomina o sobie :) Inne dolegliwości też mnie łapały, a więc teraz troszkę uporządkuję mój temacik. PROSZĘ O POMOC W PROWADZENIU I ZAMIESZCZANIE CIEKAWYCH SPOSOBÓW. PRZED PRZEPISEM PROSZĘ PODAĆ NA CO POMAGA ;) GRZYBICA POCHWY; - podmywanie szarym mydłem lub rumiankiem kilka razy dziennie, - kąpiele cytrynowe (ok. 2 cytryn na pół wanny wody lub większa miska - 1 cytrynka), - stosowne ubieranie się co do pory roku, czasem zalecane bawełniane majteczki ;) - maść CLOTRIMAZOLUM na zewnętrzną część pochwy ( kilka złotych), - kawałek czosnku przedziany nitką włożony do pochwy na noc ( coś ala tampon), - okłady z jogurtu naturalnego. TRĄDZIK I PRYSZCZE; - przemywanie twarzy rumiankiem, który ma właściwości oczyszczające i łagodzące. - niezastąpiona maseczka z aspiryny; Maseczka aspirynowa: 3-4 tabletki aspiryny Bayer, łyżka wody, łyżka jogurtu naturalnego. ""Tabletki zalewamy wodą i rozdrabniamy, do tego dodajemy łyżkę jogurtu i dokładnie mieszamy. Maseczka jest już gotowa. Teraz nakładamy na twarz i po 20 minutach spłukujemy letnią wodą. "" Uzyskujemy niesamowicie gładką skórę, wyrównanie kolorytu twarzy (przy regularnym stosowaniu) walka ze wszelkimi niedoskonałościami jak krostki, pryszcze, wągry itp. - do miejscowe smarowanie pryszczy pastą do zębów, która wysusza, + Konieczne zadbanie o twarz! Demakijaż + tonik oczyszczający naprawdę robią wiele. ODŻYWIAJĄCA ZNISZCZONE WŁOSY; - Wymieszaj na jednolitą masę: żółtko, dwie łyżki oliwy z oliwek, kilka kropel soku z cytryny i łyżkę miodu. Mieszankę wetrzyj we włosy i skórę głowy, owiń folią i ręcznikiem na pół godziny. Potem dokładnie spłucz maseczkę letnią wodą i dwukrotnie umyj włosy szamponem, a następnie nałóż na nie odżywkę. PRZYCIEMNIANIE WŁOSKÓW; - Do garka wrzuć 1 czubatą łyżkę kory z dębu ( duża paczka ok. 2 zł w sklepie zielarskim ) i zalej 1 litrem wody. Gotuj do wrzenia po czym poczekaj, aż ostygnie i po umyciu głowy szamponem i spłukaniu polewaj. Czym więcej kory tym ciemniejsze ;) Jeśli chcesz szybko uzyskać efekt przyciemnienia płukaj po każdym myciu. ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW; - Do litra wody wyciśnij pół cytryny i płukaj włosy po każdym myciu, - Polewaj włosy ostudzonym naparem z rumianku, - Przemywanie włosów wodą utlenioną. ( Rozjaśnianie tylko dla blondynek o jasnych włosach, bo ani rumianek, ani cytryna nie pomogą. Panie brązowowłose, które będą przemywały kosmyki w wodzie utlenionej uzyskają efekt rudawych włosów! ) PIWO NA WŁOSY; - zostawić na kilka godzin szklankę piwa, aby wywietrzało i odgazowało. Po umyciu głowy polać włoski. Wysuszyć lub owinąć ręcznikiem. Uzyskamy efekt nabłyszczenia i delikatności :) LOCZKI NA WŁOSY = PIWO. - podobnie jak wyżej tylko zamiast płukania moczyć suche pasma w piwie ( najlepiej kawałkiem wacika ) i zawijać na papiloty. Położyć się spać, a rano po zdjęciu uzyskamy doskonałe afro, które utrzyma się na naszej głowie cały dzień. Loczki jak marzenie. ***Po eksperymentach w piwem włoski wywietrzeją przez noc i do rana nie będzie żadnego zapachu.

BARDZO DELIKATNA SKÓRA + POZBYWAMY SIĘ CELLULITU, WYSZCZUPLAMY - PEELING KAWOWY; Sprawdzony sposób od lat. - zaparzyć 1 czubatą łyżeczkę kawy 1/4 szklanki wody. Po 15 minutach odcedzić. Zostawić wszystkie fusy, a kawkę wypić lub wylać ;) Wrzucić fusy do miseczki, dodać 1/2 małej łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki soli drobno lub gruboziarnistej, a aby uzyskało konsystencję kremiku i nawilżyło dolewamy Oliwy z Oliwek lub Oliwki dla dzieci. Wmasowujemy w skórę ( twarz, dekolt, uda, brzuch itp. - dowolne ). Po 5 minutach masażu zmywamy letnią wodą. Skóra jest tak delikatna jak pupcia u niemowlaka :) SPOSOBY NA POROST WŁOSÓW; - zaparzamy kawę ( 2 łyżeczki, pół szklanki wody). Po ostudzeniu fusy przecedzamy i wyrzucamy, a do kawy dolewamy litr letniej wody. Płukamy włosy 2 razy w tygodniu po umyciu, - niezastąpione szampony z czarnej rzepy ( ceny. od 3 zł ). - słyszałam tu też o cudotwórczym piwie.. podobnież pobudza wzrost włosów. DOMOWE OPALANIE SKÓRY*; - pijemy codziennie sok marchwiowy (najlepiej naturalnie wyciśnięty), - robimy maseczki z kawy ( wyżej wymieniony peeling kawowy przyciemnia skórę przy regularnym stosowaniu, a także poprawia owal twarzy). - gotujemy pokrojoną cebulę i sok robi się brązowy. Po wystudzeniu tym przemywamy twarz. Naprawdę działa ;) - maseczki marchewkowy, które pewnie większość zna, ale wspomnę o mojej; trzemy marchewkę, dodajemy łyżeczkę jogurtu naturalnego i pół łyżeczki miodu. Zachowujemy proporcję, bo inaczej maseczka spada z twarzy. Trzymać 20 minut, a potem zmyć letnią wodą. ** Nie wszystkie sposoby opalają* skórę, a jedynie zazłacają, ale pięknym kolorkiem.