Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psikusek

Kąpiel w wannie po porodzie

Polecane posty

Gość psikusek

Od kiedy można bez przeszkód brać kąpiel? Czy trzeba czekac do zakończenia połogu czy można wcześniej?

Gość jhg
Wiesz, myślę że najlepiej zaczekać do zakończenia połogu. Po pierwsze ranę krocza należy przemywać letnią wodą, żeby nie podrażniać. Przemywać a nie moczyć w gorącej wodzie. Poza tym jak sądzę jeszcze krwawisz więc kąpiel we własnej krwi chyba nie jest ciekawa.

Gość anula88****
najlepiej brac prysznic. do konca pologu. to musi byc bierzaca woda.

Gość o maryjo i józefie
wsólczuję waszym dzieciom matek analfabetek "bierząca" ?!?!?!?!?!

Gość magdalenaqaaaaaaaakkkkkkk
Bzdury. W UK polozna nalewa wode do wanny pol godziny po porodzie i normalnie kobiety sie kapia. Dwa razy rodzilam i tak bylo. Z reszta masa moich kolezanek tez. A w ogole co ma do rzeczy kapiel w wannie do pologu?????

Gość ania23123122222222
o maryjo i józefie pezdo dodaj jeszcze matko i córko

Gość hadrra
Bo w Polsce kobiety się kaleczy i nacina im krocza więc przez parę tygodni jest paskudna rana. W innych krajach to normalne że kobieta się kąpie bo dlaczego nie. I jeżeli urodziła bez nacięcia to nie widze przeszkód, woda się przecież nie wlewa do macicy!!

tylko prysznic. kapiel, szczegolnie ciepla, moze rozpuscic szwy. poza tym nawet w czasie okresu nie zaleca sie kapieli.

Gość Cubbh
Oj tam oj tam ja tez rodzilam w uk i byłam nacinana tez miałam szfy i kapalam sie odrazu jeszcze mi położna to zleciła i dodać kilka kropelek olejku robiłam sobie tez parowke z rumianku to było gorące i nic mi sie nie stało ani nie pozdraNilo ani nic

Ja się kąpałam w wannie jak tylko wyszłam ze szpitala. Nie mówię tu o długich nasiadówkach, tylko 5-10 minutowej kąpieli.

też mi się wydaje że wygrzać się można w wannie dopiero po zakończeniu krwawienia,wcześniej raczej normalna kąpiel ;)