Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makakkakaka

Jak dlugo karmilyscie piersią?? Prosze o odpowiedz!!!

Polecane posty

Moja córeczka niedlugo skonczy rok i 3 miesiace i jeszcze ja karmie. Bede ja karmic dopoki corka sama nie odstawi piersi ale mysle ze najpozniej do 2 lub 2,5 roku.

Gość ja nie karmiłam piersią
praktycznie wcale. Oboje od początku byli dokarmiani. Synka karmiłam 6 dni (później moja powazna choroba i silna antybiotykoterapia uniemożliwiła karmienie), a córeczkę 16 dni z dokarmianiem. Miałam mało pokarmu plus mała ma uczulenie na mleko. Na nutramigenie wszystko się uspokoiło.

Gość macz ....kokoolo
jak czytam 2 czy 2, 5?? to dla mnie szok.. max 3 miechy ja nie chce mis cyckow jak skarpetki:) a co z praca chy ba nie zalegacie w domu po 3 lata?

Gość Nie wolno
Karmię 6 miesięcy i zamierzam do roku karmić o ile się uda - wracam do pracy zaraz.\ Normalnie się pracuje przy karmieniu, rano i wieczorem, można też wyjść w połowie pracy na pół godziny bo kodeks pracy nam na to pozwala. Autorko nie miej do siebie wyrzutów, już dużo dałaś swojemu dziecku a przejście na butlę będzie dla ciebie teraz najlepszym wyjściem. Po co dziecku taka zestresowana i obolała mama.

Gość cmm
mam trójkę dzieci.Pierwsze karmilam 13m-y drugie 9 m-cy a trzecie 6m-cy bp później odrzucalo pierś więc się nie upieralam. Dodam że jestem przed 40-tka i nie mam rozstepow ani cyckow do pasa a także celulit w ilości nie wielkiej związany nie z ciazami ale wiekiem.Myślę że to kwestia genów.

Gość buuutttp
8 miesięcy Poród cc. Antybiotyk i leki przeciwbólowe na początku, ale lekarze pozwalali karmić, więc nie było przeszkód. Mała trochę marudziła, więc czasem dostała mm, na początku często całą butlę, a potem tylko moje ewent. 30 ml mm. Ciągła walka o pokarm, ciągłe wiszenie na laktatorze, ale warto było :) Nie żałuję :)

Gość hdjkfkglfiuryehjsksbchfkruhfgs
8 miesiecy - to był mój wybór. Od pocczątku zakładałam, że dłużej karmić nie będę , zakladalam co prawda, że będę sciagac ale mleko zaniknelo i jakiejs traumy z tym nie mam. Nie chcialam karmic dluzej bo mam w rodzinie 3 latka ktory byl karmiony 1,5 roku i mimio iż już 1,d roku karmiony nie jest to dalej sobie rości prawa do "cyckow" swojej mamy :o biega caly czas i wola "ja chcę cyca, ja chcę cyca" "daj mi się z nim chociaż przywitac, dam mu buziaka" itp. Itd.... Uwazam że to jest... Hmmm chore :o czas mija a on nadal... Z tego co wiem, to pol roku w zupelnosci wystarczy, a karmienie w wieku 2 lat to bezsens bo mleko to jest już bardzoooo kiepskiej jakosci, lepiej dac mm

Gość jajecznitza
mleko nigdy nie jest kiepskiej jakosci! chocby po 2 czy 3 latach i smieszy mnie to ze karmienie mm= szczesliwa, wypoczeta matka, karmienie piersia= zmeczona, obolala, sfrustrowana matka tak jakby karmienie mm bylo synonimem szczescia, a karmienie piersia to takei straszne poswiecenie, a matka to meczennica :o

Gość jajecznitza
WHO zaleca karmienie przez 2 lata wiec chyba wiedza co mowia? ale tu wszyscy wiedza lepiej, ze miesiac wystarczy, ze mleko po pol roku juz nie ma wartosci, ze szkodzi! prawda jest taka ze jak ktos nie chce karmic to zawsze znajdzie jakas idiotyczna wymowke (szczesliwa mama to szczesliwe dziecko!), wazne jest nastawienie, bez odpowiedniego podejscia nic nie wychodzi, nawet karmienie

ja karmiłam 6 m-cy, tyle sobie zaplanowałam. dziecko odstawiłam bez żadnych stresów z jej strony, płaczu, itp... co do ściągania - polecam laktator elektryczny medela, bardzo ułatwia życie. jedną ręką ściągasz pokarm, a drugą bez problemu możesz np. pisać na cafe ;)

macz kokolo Mleko modyfikowane powinno sie podawac do 3 roku zycia, a skoro moge sama karmic a mleko modyfikowane jest robuone na wzor mojego to czemu mam zrezygnowac z karmienia i podawac sztuczne ?? W tej chwili moja praca pozwala mi na zajmowanie sie dzieckiem i karmienie go -mam wlasna firme od kilku lat :) Moje cycki nie wygladaja jak skarpety, moge nawet powiedziec ze nigdy nie mialam tak ladnych jak teraz a dodam ze karmie dziecko juz tylko w nocy i przed spaniem wiec moje piersi w ciagu dnia nie maja w sobie mleka wiec nie sa nim wypelnione.

A_B - to nie do końca tak, że "w ciągu dnia nie mają mleka". ja już od prawie 2 m-cy nie karmię i ciągle jeszcze coś tam jest. a stan piersi pogarsza się dopiero po całkowitym odstawieniu, chociaż życzę Ci, żeby Ciebie to nie spotkało

p .6 mies, odstawiony bez problemu. d.17 mies,sam się odstawił.

Gość dhjhgfhjgfh
13 miesiecy, drugie karmie 9 mmiesiac, ale mam od smaego poczatku ZERO problemow. zadnych nawalow, zapalen, zatkanych kanalikow. Nic

Gość -wcale-
ani dnia

Gość 'alskjks
ja karmilam pół roku. taki 2 latek na cycu jest dla mnie obrzydliwy. Moja przyjaciólka karmila syna do 4 lat - to dopiero wygladalo oblesnie :(

Gość jajecznitza
4 karmienie 4 latka to juz przesada ale 2latek to nie jest ani nienormalne ani nienaturalne, choc spoleczenstwo probuje nam tak wmowic.

ja "karmie" 8 tydzien i chyba powoli niestety pokarm zanika. najpierw maly byl miesiac w szpitalu, ja mialam nawal, odciagalam laktatorem i zanosilam, potem byl w domu i uczylismy sie ssac piers, po 10 dniach znow szpital i wtedy pokarm zaczal zanika, a maly coraz wiecej chciec jesc. teraz jak znow jestemsy w domu, maly nauczyl sie chwytac pieknie piers, to ja juz nie mam tyle mleka. mialam nadzieje, ze jak wroci do domku i bede czesto pzystawiac, to pokarm wroci, ale niestety po 3 h od karmienia nie ma tyle mleka ile by chcial, a juz glodny jest. pije hippa, duuuzo wody, przystawiam i nic,... co jeszcze moge zrobic??? staram sie nie stresowac, zeby nie bylo jeszcze gorzej, ale to tez nic nei daje.

Gość moje skarbki karmie
rok i 4 miesiace.wszystko zal od samozaparcia i tyle.

Gość moje skarbki karmie
juz rok i 4m.wszystko zal od samozaparcia i tyle.

Gość moje skarbki karmie
juz rok i 4m.wszystko zal od samozaparcia i tyle.

Gość karmilam piersia 3 tygodnie
i stwierdzam, ze bylo to o 3 tygodnie za dlugo:O

Gość A może..
little.d ja piłam Bocianka. Po nim piersi tryskały mlekiem, na pewno to siła sugestii bo mocno w niego wierzyłam :D i dużo pobudzałam laktatorem.

Gość rocznik90
ja karmiłam 3 tygodnie niestety córcia nie najadała się ciągle płakała budziła się bardzo często w nocy chodziłam zmęczona i zdenerwowana po domu a odciąganie pokarmu istny horror na początku płakałam z bólu potem jakoś się przyzwyczaiłam ale mleka było coraz mniej pomimo ze uważałam co jem i piłam dużo wody szkoda teraz podaje niuni mleko NAN 1. więc głowa do góry nie jesteś zła matka jeżeli postanowisz karmić butelka czasami tak się zdarza :)

Dziwne jest to ze wiekszosc polskich dzieci nie najada sie mlekiem mamy :o co druga ma za malo pokarmu albo nie ma wcale. Jesli ma to jest chudy i malowartosciowy :o Wniosek: strasznie mala jest wiedza o karmieniu w Polsce. Mit goni mit, wszedzie ciocie dobre rady, a i lekarze nie sa lepsi!

Gość kolka123456
3 tygodnie.

nie martw się.moja kuzynka karmiła przez 2 miesiące.i dziecko dokarmiała mlekiem modyfikowanym itp itd i dziecko zdrowe jest. naprawdę nie masz czym się denerwować.

Gość otrzasnij sie, dziwczyno
Kilka dni.