Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrrrhhrr

Od wczoraj mam kota i mam pytanie

Polecane posty

Gość ghrrrhhrr

Ile kot powinien jeść(tak ok 3 miesięcy)? Coś mi się wydaje, że mój je za dużo. Zeżarł już pół puszki whiskasa i wypił całą michę mleka i chyba dalej jest głodny. Kot jest strasznie chudy ale ciągle je. Może być na coś chory? Np mieć tasiemca?

Gość perfekcyjnie niedoskonała
nie dawaj kotu mleka bo będzie miał rozwolnienie. Kot powinien pić wodę. Powinnaś kota odrobaczyć, idź jutro do weta i kup tabletki na odrobaczanie, wcześniej zważ kota bo ilość leku zależy od jego wagi i nie przekarmiaj go bo się roztyje a to już na pewno nie jest zdrowe.

Gość ghrrrhhrr
przytyć to ten kot powinien na pewno bo wygląda jak koci anorektyk. a wody nie chce pić, w ogóle chyba nawet nie wie co to jest bo jak dotknął pyszczkiem wody to zamiast ją pić to zaczął uciekać

Gość kociakara
kot powinien dostawać raz dziennie mięso z puszki i mieć ciągły dostęp do "suchego" jedzenia, ale tak jak pisała poprzedniczka musisz go najpierw odrobaczyć i zaszczepić, bo jak jest taki wygłodniały to zje wszystko ile byś mu nie dała a potem będzie wymiototwać. i zgadzam się: nie dawaj mu krowiego mleka!

Gość ghrrrhhrr
dałam mu kości po kurczaku z obiadu i wpierdaIa aż mruczy

Gość kociakara
teraz to już chyba na łeb upadłas - kośći? z kurczaka?

Gość anjaaaaas
niech je ile chce, młody jest, musi urosnąć, :) moje piją mleko z dodaną wodą i normalnie robią kupki ;)

kości z kurczaka???? Kobieto, chcesz kota zabić? Nawet psy nie powinny jeść kości z kurczaka bo mogą w gardle utknąć. Kot nie powinien jeść kości. Co do wody, ja nie będzie miał mleka to zacznie pić wodę. I nie przejmuj się jego chudością, mój kot wyglądał jak futerko naciągnięte na szkielet a przeżył 20 lat.

Gość ghrrrhhrr
z tymi kościami to podszyw. kot nie zjada od razu wszystkiego tylko stopniowo. Najpierw trochę się najada i nie zjada wszystkiego co jest w misce, po jakiejś godzince znów leci do miski.

kości z kurczaka???? Kobieto, chcesz kota zabić? Nawet psy nie powinny jeść kości z kurczaka bo mogą w gardle utknąć. Kot nie powinien jeść kości. Co do wody, ja nie będzie miał mleka to zacznie pić wodę. I nie przejmuj się jego chudością, mój kot wyglądał jak futerko naciągnięte na szkielet a przeżył 20 lat.

Gość ghrrrhhrr
tak, a co ? smakują mu

Gość ghrrrhhrr
tak, a co ? smakują mu

Gość ghrrrhhrr
z tymi kościami to podszyw. kot nie zjada od razu wszystkiego tylko stopniowo. Najpierw trochę się najada i nie zjada wszystkiego co jest w misce, po jakiejś godzince znów leci do miski.

i co, że smakują? Znajomego pies udławił się kością kurczaka. Widać, że nigdy zwierząt w domu nie miałaś bo popełniasz podstawowe błędy. Jeśli nie wierzysz, idź do weta i zapytaj.

Gość Moj kot robi tak samo
;) najpierw zje troszke i idzie i tak caly dzien ;) moj ma do tego jeszcze suche jedzenie i wode,mleka nie lubi,dawaj mu tej karmy mokrej 2 razy dzienie(zreszta na puszce jest napisane ile powinien jesc) ja daje po lyzce i do tego suche i wszystko z nim ok :D

Gość nie ......
kiedys koty tylko piły mleko od krowy i zyły zdrowe teraz ludzie na łeb upadli z tymi swoimi idiotycznymi teoriami dawaj mu mleko z wodą i naucz normalnego jedzenia typu ryz , mięso , kiełbaski, jaja itd i nie słuchaj tych kretynek które twierdza ze kupuja puriny i inne trendy gówna .

;) najpierw zje troszke i idzie i tak caly dzien ;) moj ma do tego jeszcze suche jedzenie i wode,mleka nie lubi,dawaj mu tej karmy mokrej 2 razy dzienie(zreszta na puszce jest napisane ile powinien jesc) ja daje po lyzce i do tego suche i wszystko z nim ok :D

Gość zupełnie nie rozumiem
Kot zwłaszcza młody może dostać mleko, ale jako osobny posiłek i ważne jest, żeby to nie było zaraz przed lub po innym posiłku, bo mleko musi ulec strawieniu. Nie za często dawaj - 1 na 2 lub 3 dni..

Gość nie ......
kiedys koty tylko piły mleko od krowy i zyły zdrowe teraz ludzie na łeb upadli z tymi swoimi idiotycznymi teoriami dawaj mu mleko z wodą i naucz normalnego jedzenia typu ryz , mięso , kiełbaski, jaja itd i nie słuchaj tych kretynek które twierdza ze kupuja puriny i inne trendy gówna .

Gość felixxxxxxxxxxxxx
ja mam dziwnego kota je, a wlasciwie obgryza kosci z kurczaka, probowalam ze wszystkimi karmami dla kotow, suchej nie ruszy, dopoki sie nie wymiesza z mokra i te chrupki nie namokną suchej juz nie kupuje ze wszystkich innych miesnych wylizuje tylko galaretke albo sos najlepiej wcina najtansza karme taka mielonke, ktora w hipermarkecie jest markowana jego nazwa surowe mieso lubi mam takie pudelko w kuchni na odpadki organiczne i jak wrzuce tam kosci to wyżera , nawet to przyprawione stramtad ale jak wloze do miski gotowane miesko to juz nie ruszy, jest to bardzo chuda, wysterylizowana kotka,

coś mi się dwa razy wysłało. Zostawiaj mu suchą karmę w misce a 2 razy dziennie dawaj mu mokrą karmę. Zrób mu zabawkę do zdobywania jedzenia, zrób w plastikowej butelce otworki i nasyp tam suchej karmy, kot będzie ją turlał dopóki wszystkie chrupki nie wypadną :) Mój kiciuś świetnie się przy tym bawi mimo, że w kuchni ma ciągle tą samą karmę w misce.

kiedys koty tylko piły mleko od krowy i zyły zdrowe teraz ludzie na łeb upadli z tymi swoimi idiotycznymi teoriami dawaj mu mleko z wodą i naucz normalnego jedzenia typu ryz , mięso , kiełbaski, jaja itd i nie słuchaj tych kretynek które twierdza ze kupuja puriny i inne trendy gówna . No to pojechałaś teraz. Po pierwsze, jak napisałaś, koty dostawały kiedyś mleko od krowy, to co teraz kupuje się w sklepach to napoje mlekopodobne, których nawet człowiek pić nie powinien. No i z tymi kiełbaskami też przesadziłaś, nie ma jak to nakarmić kotą masą przypraw i soli. Współczuję twojemu kotu. Mój całe życie jadł whiskasy, kitekaty, surowe mięso i pił wodę i przeżył 20 lat.

a mi sie wydaje ze koty pily wode zawsze,to jakos dziwnie sie przyjelo ze koty lubia mleko ;) male oczywiscie(mleko matki) ale wieksze? tak samo jak psy pily zawsze wode.Moj kot tez jest dziwny,chudziutki,je kilka razy dziennie troszke i tez wylizuje sosy z mokrego jedzenia,reszte czasem musze wyrzucic ;( miesa surowego nie tknie,zadnych mielonek,juz sama nie wiem czym go mam karmic :(

Gość bury kot
Też mam młodego kota, wzięłam jak miał 1 miesiąc, teraz ma już prawie 11 miesięcy. Nie ograniczam mu jedzenia, bo rośnie, dużo się rusza i wygląda szczupło. Twoj może być wygłodniały, może boi się, że mu braknie i je łapczywie przez to. Niech się naje.

Gość ghrrrhhrr
Kota znalazłam na ulicy. Jednak po przyprowadzeniu do domu doszłam do wniosku, że to chyba był już czyjś kot. Najprawdopodobniej komuś uciekł lub zabłądził. Nie wygląda jednak na takiego co tęskni za starym domem. zaaklimatyzował się wręcz natychmiastowo. Jak go wprowadziłam do domu to od razu postawiłam mu kuwetę w którą momentalnie się załatwił, później od razu się położył na łóżko spać. Poza tym jest oswojony i taki trochę z niego pieszczoch. Dlatego też musiał jeszcze do niedawna do kogoś należeć. kot się nie rzuca na jedzenie, je raczej spokojnie tylko, że strasznie dużo. Na puszce jest napisane, że dorosły 4kg kot powinien zjadać 300g pokarmu dziennie. Puszka zawiera 400g a kot zjadł już prawie 200g i nie wygląda na to aby to był koniec na dziś.

to mu juz nic nie dawaj ;) rozdziel te 200g jutro na 2 posilki,i oczywiscie zostaw mu suchy pokarm to sobie bedzie chrupal ;)

Gość ciocia pralinka
Nie dawaj mu kitekata i whiskasa, to syf, jak fast-food dla ludzi.

Gość ghrrrhhrr
nie mam suchej karmy. Wszystko w koło pozamykane. Jutro coś mu kupię. jak kitekaty i whiskasy to syf to co jest dobre?

moj je whiskasa i nic mu nie jest ;) podobno te karmy "drogie" sa duzo lepsze,jakies tam puriny czy cos,probowalam dawac ale tego nie lubi