Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wóbelek

Co mam dać mu jeść?

Polecane posty

Gość Wóbelek

Znalazłam wczoraj wieczorem dwa małe wróbelki, włożyłam je do kartonu, wyścieliłam trawą i dałam jeść oraz pić.Na noc dałam je do takiego pomieszczenia (gdzie kiedyś przebywały nasze kurki) niema tam ocieplenia ale w pomieszczeniu inaczej lecz w dzień było bardzoooooooo gorąco to w nocy zaczął trochę wiać wiatr.Od początku widziałam, że jeden z nich był słabszy bo ten drugi uciekał choć jest malutki,ale robił co mógł lecz ten drudi siedział tylko.Rano, gdy przyszłam ich nakarmić jeden słabszy już nieżył.Ten drugi nanim siedział niewiem dlaczego ale napewno go nie zadziobał bo jest malusi to znaczy nie aż tak piółrka ma.Następnego dnia czyli dzisiaj (17.06.2012) dałam mu z pezyjaciółką owady nałapałyśmy (ona) i dałam mu przez strzykawkę (myśli, że to dziubek mamy) wyścieliłam mu to jeszcze świeżą trawką.Historyjka ptaszków.Piszę to aby opisać co sie stało, chciałam zapytać co mam im dać jeść jeszcze? PROSZĘ POMOCY! Jest już opierzony ale to pisklak.

Gość iks ygrek
też kiedyś miałam dwa małe wrobelki i tez jeden nie przeżył. a dwałam gotowane ziemniaki i makaron, maczałam palca w wodzie i tak dawałam mu pić, pił kropelkami. nauczył sie latać i odleciał :)