Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erwr32422342

Jak dbacie o własne serce?

Polecane posty

Gość erwr32422342

Ja wczoraj wstałem sobie o piątej rano i poszedłem do lasu pobiegać ale z uwagi że trochę ważę to nie za bardzo mi to bieganie pasowało...ale pobiegałem, zrobiłem kilkanaście przysiadów, papek, rozciąganie itp. Potem napiłem się dużoooo wody i na rower przez dwie godziny - przy końcu dreszcze mnie zaczęły łapać i brak sił ale ostatecznie dotarłem....Spaliłem jakieś 1500kcal a może więcej. Gdy usiadłem na kanapie w domu to z głowy leciała mi woda ciurkiem.... To był morderczy wysiłek ale warto było...Nie myślcie tylko że robię to dla odchudzania. Wręcz przeciwnie robię to dla mojego serca by nie dostać kiedyś zawału itp. Jakie sporty wy uprawiacie?

Gość erwr32422342
uwielbiam takie mordercze wysiłki.

Gość ehefihiherhjejhjhr
nie boisz się sam być w lesie?????

Gość erwr32422342
nie boję się być sam w lesie. Ale bał bym się iść z kimś do lasu na wspólne bieganie gdyby mnie ktoś zaprosił itp. Nie lubię towarzystwa innych ludzi. W lessie czuję się bezpiecznie i do tego tak niesamowicie silnie. To bieganie pod górę i w dół daje takiego kopa....

Gość Miki Mikuuumiki
ja właśnie dbając o chore serce - nie uprawiam sportu, by nie zejść na zawał :-) mam wadę serca, a właściwie takie schorzenie, które u jednym się nie objawia w ogóle, u innych bardzo potrafi przeszkadzać - chodzi mi o zespół Barlowa Niestety moje serducho ostatnio dość się buntuje, więc dbam o nie w ten sposób, że systematycznie zażywam magnez plus potas i inne witaminy, do tego staram się naprawdę zdrowo odżywiać minimum alkoholu, zero fajek, prawie w ogóle tłuszczu w diecie no i dbam o swoja duszę, bo gdy dusza zdrowa to i serce zdrowe, a gdy stres, to serce bardziej się burzy

Gość pan grzmot
Miku i dożyjesz setki albo i więcej

Gość erwr32422342
rezygnuję powoli z biegania gdyż trochę ważę i na stawy mi to źle działa...Wiem to...Pływanie fajne jest ale na drugi dzień czuję się po tym taki słaby - mam nogi jakby z waty..... Ale rower jest super.

Gość asiaczekk
Ja zaczęłam bardziej dbać o moje serce odkąd mój tato miał zawał... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, bo lekarze z Centrum Kardiologicznego Med Pro w Zgierzu bardzo dobrze się nim zajęli Z tego miejsca dziękuję wszystkim lekarzom MED PRO!