Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lori102

Czy ktoś z Was wykonał kiedyś test na obecność HIV?

Polecane posty

Gość lori102

Zamierzam dziś wykonać taki test i trochę się denerwuję. Nie chodzi o to, że puszczam się na prawo i lewo ale po prostu chcę to zrobić dla własnego spokoju gdyż planuję wkrótce ciążę.

Gość lori102
Serio nikt?

A co chcesz wiedzieć? To jest zwykłe pobieranie krwi, anonimowo. Wyniki chyba za tydzień. Plus rozmowa z babką i pytanie- czemu robisz test, ile miałaś partnerów, czy masz objawy wskazujące na zarażenie wirusem itp. itd.

Gość fifoof
oddawałam kiedys honorowo krew, tam zawsze robią takie testy, nie znaleźli ma żadnego paskudztwa. Teraz podobno testy na hiv są bezpłatne

Gość uladana
Ja miałam robiony przy okazji honorowego oddawania krwi.

Gość uladana
Ja miałam robiony przy okazji honorowego oddawania krwi.

Gość lori102
Czy ja wiem, chcę się trochę uspokoić bo to jednak stres.

Gość listowieananasa
Ja robiłam na własne życzenie i poprosiłam o to samo nowego partnera. Oboje wyszliśmy czyści.

Gość lori102
Jesli chodzi o objawy to z tego co czytałam jest ich caly szereg i są dosc ogólne więc chyba po samych objawach sie nie diagnozuje tego

Gość filipek876
rozmowe to się ma jak się robi anonimowo ale mozna też w zwykłym laboratorium,kto wie ile sie wtedy czeka?

Gość lori102
podobno robiac prywatnie w labu mozesz miec wynik w ciagu kilku godzin

Gość filipek876
co prawda robiłem domowy i wyszedł negatywny ale chciałbym to potwierdzic w laboratorium

Gość lori102
Myślę, że temat jest ważny i powinnismy go pociągnąć bo jest cale multum par które stosuja tylko pigułki i zapominaja o tym ze sex niesie za soba ryzyko nie tylko ciąży

Robiłam przy ciązy 36 zł : ale mozna tez bezpłatnie anonimowo, około 7 dni czeka sie na wynik :) Jak płacisz to masz na drugi dzień :)

Gość lori102
filipek a skad wziąłes ten domowy test? dostępne są w aptekach?

Gość lori102
angel, wyobrażam sobie że przez te 7 dni jednak odczuwałas obawy. Nie wiem jak to przetrwam

Diagnozuje się tylko po badaniu krwi, ale w ankiecie babka Cię pyta o różne rzeczy- między innymi czy jesteś chora (przeziębiona),l kiedy ostatnio był stosunek i inne rzeczy. Po porostu pytają Cię czemu się zgłosiłaś i tyle. Filipek- idź się przebadać państwowo i tyle. Poczekasz chyba ten tydzień, i będziesz miał już pewność że jest negatywny.

Gość t4ty
prywatnie robisz rano masz po południu wynik i nie przeprowadzają z tobą żadnej rozmowy koszt kilka lat temu 30 zł

Gość filipek876
nie,w polce ich nie ma,zamówiłem przez internet,ale szczerze nie polecam,ogromny stres wrecz mega,poza tym w wynik i tak się nie wierzy do końca bo ma się wątpliwości że to może jakiś badziew,daltego nie podam strony

Gość ouffa
gdzie na wyniki testu czeka się tydzień? zawsze normą były 24 godziny. i ja też tyle czekałam najpierw w przychodni wenerologicznej oraz w stacji krwiodawstwa :P autorko - to bardzo odpowiedzialne, co robisz. jakie badania jeszcze planujesz? ps najlepiej zrobić w stacji krwiodawstwa, bo tam za free robią ci przy tym testy na kiłę i żółtaczkę :P

ja robiłam przy okazji ciązy. to chyba dosyć standardowe badanie w ciązy. podobnie jak badanie pod katem kiły. robiłam prywatnie, koszt o ile dobrze pamiętam 110 zł, czekałam 2 dni. nikt nie pytał po co robię. wyniki przekazuje lekarz, chyba że podpiszesz oświadczenie, że nie rezygnujesz z konsultacji, wtedy dostajesz kopertę i za chwilę masz swój moment prawdy :)

ouffa w Krakowie jak pytałam to mi powiedzieli , że na anonimowe czeka się 7 dni.

Gość lori102
tylko nie bardzo wiem gdzie to zrobić szybciej.. Może jest tu ktos z 3miasta? Wydaje mi się, że skoro kobiety planujące ciążę, czy też ciężarne już rutynowo kieruje się na te testy to chyba znaczy że zjawisko występowania zakażeń jest coraz częstrze.

Gość filipek876
wole już zapłacić, tydzień czekania to za długo,poza tym państwowo i anonimowo robia testy tylko w dużych miastach

Robiła w stacji Sanepid w Szczecinie. Anonimowo i za darmo. Czekałam tydzień. Nie wiem jak jest teraz, bo u mnie było to 3 lata temu.

Gość lori102
rany, manololo jak możesz się usmiechać na mysl o takim momencie:)