Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lori102

Czy ktoś z Was wykonał kiedyś test na obecność HIV?

Polecane posty

Gość lori102
a jak wygląda kwestia anonimowosci jesli idziesz do prywatnego laboratorium? Może "pozytywnych" gdzies sie wpisuje - na czarną listę, np. dawców krwi

Mi przy ciązy kazali zrobic na chorby weneryczne podobno teraz obowiązkowe , wpisz google darmowe badani hiv i na stonie znajdz swoje miasto, zazwyczaj jest numer telefonu. A jak nie to każde laboratorium Ci zrobi :)

Gość filipek876
anonimowo mozesz zrobic w gdańsku gdzies koło długiej

Gość lori102
a jak wygląda odbiór wyniku przy badaniu anonimowym? Dzwonią czy przychodzisz po kopertę?

Gość Sajmon Mol tez co zarazł aids
ja sie takimi rzeczami nie przejmuje jak hiv, poki biale kobiety wskakuja na moja czarna dzide nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba, narazie udało mi sie zarazic tylko 80 kobiet, pewnie polubiły moj charakter... kto wie? a moze moj urok osobisty sprawia ze białe kobiety pchaja mi sie do łozka, choc uwazam ze afrykanska poezja ktora im czytałem nie jest za dobra, dobrze ze nauczylem sie mowic po polsku kocham cie...

Gość Sajmon Mol tez co zarazł aids
ja sie takimi rzeczami nie przejmuje jak hiv, poki biale kobiety wskakuja na moja czarna dzide nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba, narazie udało mi sie zarazic tylko 80 kobiet, pewnie polubiły moj charakter... kto wie? a moze moj urok osobisty sprawia ze białe kobiety pchaja mi sie do łozka, choc uwazam ze afrykanska poezja ktora im czytałem nie jest za dobra, dobrze ze nauczylem sie mowic po polsku kocham cie...

Gość lori102
Sama nie wiem juz co lepsze.

Gość filipek876
idź prywatnie bo szybciej,mniej stresu przeżyjesz,ja tak zrobie

w laboratorium normalnie podajesz nazwisko itd , przy odbiorze normalnie dostajesz kartkę z wynikiem. Mi Pani nic nie mówiła, , natomiast jak szłam je wykonać i ludzie usłyszeli , ze na hiv to jak na trędowatą patrzyli no ale cóz. W Polsce taka mentalność , że uważa się, że to choroba homoseksualistów i narkomanów.

Gość lori102
a wiesz gdzie moglabym pójsc prywatnie?

lori nie stresuj się :) znajdź sobie jakies laboratorium niedaleko , możesz przez cały dzień ten tes zrobić, więc popatrz kiedy nie będzie ludzi i idz wtedy jeśli się wstydzisz:)

Gość lori102
angel, dokładnie tak, świadomość społeczna jest zerowa. Ja tez nigdy nie myslalam o tym, podobnie jak o innych rzeczach ktore wyczytałam z tego forum, jak chlamydie, kiła czy kłykciny kończyste.. Nie tylko hiv mozna sie zarazic przez seks

Gość filipek876
zawsze moze podac fałszywe dane

sory ja sie bardziej zastanawiałam czy nie mam hiva od kolczyków, tatuaży czy makijażu permanentnego lub tez kosmetyczki .

Gość lori102
Nie chce nikogo straszyć ale mozna życ z tym i nawet nie wiedzieć, piszą, że okres bezobjawowy moze trwac okolo 10 lat..

Gość e3r32r
12:14 [zgłoś do usunięcia] Murzyn z doliny Kongo yhy aha ehe tak tak oczywiscie ze nie puszczasz sie na lewo i prawo, tylko na prawo... widac ze nie jednej kremowki wyciskało sie krem :-D za tą kremówkę masz we mnie wierną fankę :-D

Gość lori102
No faktycznie, szacun za elokwencję i błyskotliwość.

idziesz do poradni wypelniasz anonimowo aniete - krotka rozmowa z psychologiem i oddajesz krew. za mniej wiecej tydzien wynik idziesz tez na rozmowe i sie dowiadujesz czy plus czy minus. pelna anonimowosc i pelna kultura w kazdym miescie sa punkty gdzie mozna zrobic bezplatnie test. w lodzi w szpitalu bieganskiego robilem czlowiek jak jest swiadomy zagrozen to raz na jakis czas robi dla samego siebie

Gość lori102
Masz kiepskie dane murzyn, Simon juz dawno nie żyje. Jak łatwo się domyślić umarł na aids.

ja robiłam, bo lekarz zlecił mi m.in to badanie zapłaciłam 35zł (jednak jak wyjdzie pozytywny - płacisz 270zł) bez żadnej ankiety , rozmowy itp itd wiadomo jak chcesz bezpłatnie- to więcej papierków itp. m robił z pracy do wizy (chyba na Białoruś)

Gość Oj tam , oj tamm
Jako "weteranka kliniczna i szpitalna " , zawsze miałam robione testy na wszystkie paskudztwa , na hiv też ! Często nawet nie pytali o zgodę , przynosili mi tylko do wglądu . Ale to naturalne , chirurg musi wiedzieć czy operuje pacjentkę seropozytywną czy tez nie . Z wyników wychodzi , że raczej na Aids nie umrę ;-)

Gość akurat_nie
najlepiej się zbadać w punkcie krwiodawstwa, wynik od razu, za darmo. no i można komuś pomóc 'upuszczając' trochę krwi :) o otrzymywanym zestawie czekolad po oddaniu krwi nawet nie wspominam, też miły dodatek ;)