Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidzia...

dieta dla karmiących...

Polecane posty

Gość Lidzia...

mój syn dostał dość mocnej wysypki i położna kazała mi odstawić białko i nabiał... czy ktoś miał podobnie?? czego kategorycznie nie można jeść??

na pewno białko kazała ci odstawić? nabiał to wiadomo, ale białko to tez mieso wiec troche dziwi mnie to.

Gość danp
Albo tobie albo położnej pojebał się nabiał z białkiem :D Odstawienie białka jest nie możliwe, a alergie oczywiście często powoduje nabiał .

Gość Lidzia...
właśnie dlatego pytam...przecież białko jest "wszędzie"

Gość Lidzia...
jak na razie odstawiłam całkowicie nabiał... mięso,pieczywo,wędliny itd. jem,ale z umiarem...małemu jeszcze całkowicie nie zeszły krosteczki także zobaczymy.

Gość zonaKraka
Mi położna mówiła też o białku, ale konkretnie- o białku mleka krowiego, czyli laktozie. NIestety niewiele produktów bez laktozy mamy w codziennej diecie... Szczerze mówiąc, próbowałam przez parę dni i jakbym miała na takiej diecie zostać, to bym wysiadła, więc zakładałam że skończę karmienie... Wysypka okazała się być zupełnie od czegoś innego. Czego nie można- praktycznie każdego nabiału- krowiego, bo np. krowie czy kozie można, masła, mleka, serów, wielu słodyczy- ciasteczek, czekolady itd, gotowych sosów... właściwie przy gotowych produktach trzeba patrzyć na etykietki, bo laktoza jest nawet do wędlin dodawana.

Gość zonaKraka
tfu, oczywiście miało być "owcze czy kozie można"