Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Apetyt bez granic

Karmię piersią i ciągle jestem głodna

Polecane posty

Gość Apetyt bez granic

Dziewczyny czy któraś z eas też tak miała. Najgorsze jest to, że mam ochotę na słodycze i jak nie mam zadnych kruchych ciastek to piekę sobie szarlotkę. Przez to jedzenie nie umiem wrócić do wagi sprzed ciąży, mały ma 5 tyg a ja mam 5 kg na plusie. Poradźcie coś. A może powinnam zrobić jakieś badania?

Gość week of view
ja mysle ze powinnas ustalic sobie akas diete np codziennie jesc okreslona ilosc slodyczy i sie tego trzymac, tak zeby nie opychac sie slodyczami-bo to puste kalorie

Gość malinowa1223444
ja tak miałam na początku, jak budziłam się w nocy na karmienie musiałam zjeść sobie ciastko, ale potem samo przeszło, a ja waże mniej niż przed ciążą

Gość Apetyt bez granic
Tak się zastanawiam czy nie brakuje mi magnezu bo nie przyjmuję żadnych witamin, a w czasie ciąży przyjmowałam magnez i nie miałam ochoty na słodkie.

Gość kasion
a ile ogólnie przytyłaś w ciazy?

Gość Zonusia męzusia
a ja jak karmiłam piersią to za Chiny ludowe nie mogam się zmusic do jedzenia prze miesiac tylko jeden posiłek skonczyło sie na zaniku pokarmu. Wiec ciesz sie ze mozesz jesc a 5 kg to nie jest tak duzo moze poszperasz na necie i znajdziesz jakąś fajną diete dla mam czy nawet skontaktuj sie z dietetykiem ;)

Gość kasion
pytam ile ogolnie przytylas bo wg mnie 5kg w 5 tyg po porodzie to nie jest duzo.. poczekaj jak Ci maluch troche podrośnie, bedzie mniej spal w ciagu dnia, a Ty nie bedziesz miec czasu na jedzenie, bo jak juz zasnie to bedziesz chciala pranie zrobic, okna pomyc, wykorzystac chwile wolnego czasu.. i nawet nie zauwazysz kiedy Ci te 5kg spadnie:)

Gość Apetyt bez granic
Przytyłam 10 kg, najgorsze jest to, że słodkie to bym jadła na okrągło a zdrowo to nie koniecznie.I tak staram się uważać na to co jem, żeby mały nie miał problemów z brzuszkiem i wiem, że słodycze to tylko puste kalorie ale nie umiem się opanować.

Gość kasion
może padną na mnie gromy, ale mysle ze nie powinnas sie tak bardzo przejmowac tymi słodyczami, zwlaszcza, ze jak piszesz - czasem sama cos pieczesz, a to wazne, bo takie slaodkosci pozbawione sa wszelkich dodatkow i ulepszaczy, a to one moglyby maluszkowi szkodzic.. Mysle ze nie powinnas tez popadac w paranoje z tym co jesz, bo cos jesc trzeba. wprowadzaj stopniowo nowe pokarmy i obserwuj maluszka.. to co jednemu szkodzi, dla Twojego moze byc "nieodczuwalne" :)

Gość kasion
ja wlasciwie nie jadlam tylko kalafiora, grochu, pomidorow, miodu.. wczoraj pierwszy raz sprobowalam zjesc truskawke, na szczescie u malego nic nie zaobserwowalam:)

Gość mama niemowlaczka
też tak mam został mi 1 kg na plusie (a chciałam stracić trochę więcej) jestem niecałe 7 tygodni po cc i strasznie chce mi się słodyczy a jeszcze bardziej truskawek ;)

Gość laluna88
o raju ja tez tak mialam. musialam jesc tuz przed snem. a kolo lozka i tak mialam banana :D. ja dopiero zaczelam odchudzac sie po jakis 2 misiacach. bo i tak mi sie nie udawalo trzymac diety. corka ma 6 miesiecy i schudlam 11kg. zostalo 5kg. ja robie tak ze zachycham sie bananami i innymi owocami. pije duzo wody.... i zrezygnowalam z pieczywa

Gość zonaKraka
5 kg na plusie? To znaczy że tyle zostało Ci po ciąży, czy tyle nabrałaś? Bo jeśli tyle zostało, ja bym się nie martwiła... U mnie było gorzej, bo przez pierwszy tydzień, licząć też poród, straciłam 10 kg, a potem zostało jeszcze tych ciążowych 15... jadłam znowu za dużo, bo w ciąży też przesadzałam, ale w ciąży jadłam z nudów, a przy karmieniu byłam autentycznie głodna, mogłabyś jeść i pić na okrągło... Zrezygnowałam wtedy ze słodzenia herbaty (a słodziłam dużo i piję też niemałe ilości) i starałam się dużo wody pić, a co do jedzenia... hm, małe posiłki a często. I tak trzeba było ćwiczyć w końcu.

Gość ale paranoja z tym
odchudzaniem i dietami po ciazy, zeby najlepiej w 2 tyg. po porodzie wygladac tak, jak przed. Zostalo Ci tylko 5 kg do zrzucenia, a to malo. Masz nadwage, czy wazysz w normie, a tylko masz dziki ped za tym, zeby miec koniecznie tyle co przed ciaza? Ja przed ciaza wazylam 48 kg, po porodzie mialam 54 i nie odchudzalam sie jak wariatka, bo obie te wagi mieszcza sie w przedziale mojej wagi prawidlowej. Do 48 schudlam po 2 latach, ale teraz mam znow 54-bo bylam na kuracji hormonalnej pol roku. I mam to gdzies, waga jest prawidlowa, mam kobiece ksztalty, mezowi sie podobam i sobie tez-a nie jak kiedys-chuda szkapa ze mnie byla, z tylu wygladalam jak dziewczynka.

też tak miałam na samym początku po porodzie. później to się unormowało i teraz już nie jem niesamowitych ilości jedzenia :D

Gość lady mommy
Ja jestem 5 m-cy po porodzie i wciąż karmię piersią i non stop jestem głodna. Załóżmy zjem na śniadanie 3 skibeczki chleba [pieczywo mieszane] z Nutellą, do tego jabłuszko, parę winogron, czarna herbata [żeby sie troche pobudzić] i czuję i tak nadal jakąś pustkę w żołądku. Póżniej po 0,5h zjem banana, jabłuszko i nadal czegoś mi brakuje. Zaczynam wtedy myśleć o jakimś konkretniejszym posiłku, Więc zjadłam właśnie wątróbkę, 2 marchewki, skibkę chleba [nie chce mi się ziemniaków gotować]- zobaczymy na jak długo się nasycę.

Gość lady mommy
Co do wagi to chyba w tej chwili mam 67kg [pewnosci nie mam] a przed ciaza mialam 62-63kg, wiec prawie w ogole nie przytylam,ale i tak bede dazyc do chociaz tych 57kg, gdzie wygladam calkiem dobrze. Na razie jednak o diecie musze zapomniec.

Gość gość
Ja tez jem sporo, ale moje dziecko wyciaga ze mnie jeszcze wiecej. Naprawde objadajac sie w 3.5miesiaca po porodzie waze mniej niz przed ciaza, a przytylam ponad 20kg i mialam cc. Jak dla mnie to kp, jest najlepsza dieta :-)