Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukający_pracy_26_latek

W Polsce nie ma normalnej pracy :(

Polecane posty

poprostu paranoja ! nie ma prawie żadnej godnej pracy piszę prawie, gdyż takie oferty są z reguły polecane znajomym, rodzinie i osoba z zewnątrz nie ma szans sie dostać do normalnej roboty. Szukam roboty i w 99% chodze na rozmowy związane z akwizycją pod różnymi nazwami - handlowiec, kierowca, doradca energetyczny, przedstawiciel handlowy, nie mam nic do takej pracy, ale w żadnej nie oferują kompletnie żadnej podstawy - tylko i wyłącznie prowizja czyli ich celem jest zatrudnienie za darmo jak największej ilości osób i odpalenie im małej części z ich prowizji. Mam 26 lat skończyłem studia i jestem załamany, nie stać mnie na mieszkanie, na założenie rodziny, ledwo mi starcza na paliwo do auta :( Chyba została tylko zagranica ?

Gość kafedoopek
jakie studia skończyłeś? masz jakiś zawód oprócz studiów?

Gość hgg
i co w tym dziwnego że kazdy woli zatrudnić swojego, rodzinę, z polecenia, a nie obcego, ot tak z ulicy?!

Gość kafedoopek
ja nie mam auta i żyję

studia - Finanse i Rachunkowość, ostatnio byłem na rozmowie na handlowca, a tam sprzedawanie odkurzaczy i chodzenie po domach :( kto ma dobrą prace to ją trzyma taka jest prawda, ewentualnie znajdzie lepszą to wsadzi znajomego na to stanowisko.

No tak jest. Ogłoszenia są w internecie, gazetach (bo firma w papierach musi mieć), a na to miejsce jest już podstawiony siostrzeniec kierownika:O załap się narazie gdziekolwiek, myjnia, jakiś kierowca.

Gość kafedoopek
no ale po co ci auto, skoro cię nie stać na jego utrzymanie? masz jeszcze czas, zainwestuj w jakis kurs, np. wózki widłowe i/albo szkołę policealną w jakimś chodliwym zawodzie (technik optyk, informatyk, analityk, farmaceuta)

@kafedoopek plicealna szkoła w zawodzie farmaceuta :P Dobre, tylko trwa 5 lat i jest prawie tak ciężkie, jak medycyna :)

wiecie co powiem wam, że dotychczas miałem 5 prac: 1 praca jako sprzedawca i druga praca też w sklepie obie po roku czasu sam sobie załatwiłem pracowałem za marne grosze 1700brutto, ale studiowałem miedzy czasie i mi to wystarczyło. 3 pracę załatwił mi znajomy, 4 prace załatwił mi znajomy, 5 prace załatwił mi wujek, 6 praca po znajomości dodam, że w żadnej nei zarabiałem kokosów może jakieś 2500max i powiedzcie, że to jest normalne ?

Gość kafedoopek
sprzedasz auto - masz na kurs wózków w. i jeszcze sporo ci zostanie, aczkolwiek zagranica jest dobrą koncepcją (ja jestem z tych szaleńców, którzy wierzą, że w Polsce można do czegoś dojść inaczej, niz po układach lub dupą :classic_cool:)

Gość kafedoopek
@voodoozela - TECHNIK farmaceuta, a nie magister farmacji 🖐️

Gość hgg
studium farmaceutyczne porownywac do medycyny to kpina... po pierwsze trwa 2, a nie 5 lat (medycyna 6) po drugie to zupełny lajt

Przecież jasne, że miałem na myśli uniwerek i był to żart. A gdzie można dostać dobrą pracę po studium farmaceutycznym? W Glaxo? Chyba na taśmie do pakowania tabletków :P

Gość tyfuyuikyu
tyle prac zalatwili ci znajomi a ty z nich wyleciales?

Gość kafedoopek
a inna sprawa jest taka że póki znajdują się desperaci gotowi pracować za 1600 brutto to pracodawcy będą to wykorzystywać jak tylko się da...dobrze, że w ogóle jest coś takiego, jak ustawowa płaca minimalna, bo gdyby nie to, to i za 500 złotych chętni by się znajdowali :o

Gość 324214124
Dokładnie, autorze, to sama prawda. Ten kraj to porazka, znaleznienie pracy np. biurowej, nawet jak się ma dwa kierunki studiów, bez znajomosci jest raczej niemozliwe

Gość kafedoopek
ale nie wszyscy mogą pracować w biurze... robotnicy zarówno w branżach lekkich jak i ciężkich również są potrzebni

Gość drybling
doradca energetyczny ? to co doradzałeś, rozdzielnie energetyczne, siłownie, falowniki, agregaty , UPS-y ? na energetyce jeszcze nikt się nie poślizgnął , energetyka przemysłowa to jest przyszłość :)

Gość dfdgfhgjhg
2500 zl to przeciez dobrze zarabiasz matole... aha PO PROSTU pisze sie oddzielnie ty bezmozgi magistrze po studiach hahaha

Gość iuioiuoiop
a czemu od razu matole? Jestes po zawodówce, że zazdroscisz? Zdanie nie zaczyna się od aha, jak juz kogos poprawiasz..

Gość niusletter
Interesuje Ciebie praca sprzedawcy w piekarni?

autor ma niestety racje, w pl nie ma normalnej pracy, bo taka juz jest zajeta przez pociotków. To w ogóle jest chory kraj

Gość cicacho a gdzie pracujesz
za granicą, bo na pewno też nie "w normalnej pracy" :o

w sumie głupie pytanie, zaraz i tak odpowiesz, że w biurze, w banku albo w szpitalu :o a pewnie jesteś pomywaczką, ot i tyle z tej "normalnej pracy".

Gość dfdgfhgjhg
jestem po studiach i smieszy mnie jak jakis matol magister na podstawowe braki w ortografii.... NAPRAWDE, PO PROSTU, NA CO DZIEN, zapamietaj matole, moze w koncu ktos cie przyjmie do pracy jak nauczyc sie polskiego języka!!!!!

zal znowu jekiemus polaczkowi dupe sciska, ze ktos dobrze zarabia, a problemy zycia codziennego w polsce go nie dotycza. Tak jestem pomywaczka i wlasnie czyszcze komputer, wiec weszlam przy okazji na kafeterie buahahahahahahah! Ogarnij sie polszczynko!

nie płacz, to nie ja narzekam i jęczę, że jest źle w Polsce :)

nadstawilam swoje centrum rybne odpowiedniemu prezesowi, kilka razy serek wylizalam spod pauki, wiec teraz jestem pani i swiat lezy u mych stóp