Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala-mi1990

problemy z jelitami

Polecane posty

Witajcie, od jakiegoś czasu obserwuję u siebie objawy podobne do zespołu jelita wrażliwego, tak więc postanowiłam, że będę bardziej uważać na dietę. W sumie przełomowym momentem była operacja wyrostka robaczkowego, od tego czasu, mam wrażenie że moje jelita pracują troszkę gorzej. Byłam jakiś czas temu u lekarza, bo czułam się fatalnie - kompletny brak apetytu, biegunki, nudności, problemy ze snem - stwierdził zapalenie jelit i przypisał receptę. Stopniowo wróciłam do zdrowia. Zauważyłam też że od pewnego czasu, moje problemy się nasilają po wypiciu najmniejszej ilości alkoholu - wypiłam kiedyś drinka - miałam rozwolnienie przez cały następny dzień. Wczoraj JEDNO piwo, dziś czuję się słabo i mam biegunkę. Jako dziecko nie tolerowałam glutenu, myślicie że ta nietolerancja mogła wrócić? Wybieram się do lekarza, bo już nie mam siły i marzę tylko o cudownie sprawnych jelitach, które nie będą robić takich psikusów :(

Gość daniel 24 zdrowy w 95%
pomogę z dietą chcesz pisz maila

dietę ustali mi dietetyk, wiem mniej więcej jak powinnam się odżywiać, ale to nie takie proste w świecie, gdzie wiele rzeczy jest zmodyfikowana genetycznie i ma w sobie wiele syfu, nawet te które reklamują się jako "eko żywność"

ja mam produkty a dietetyk nasz to Agata Ziemnicka z tvn słuchaj posiadam produkty w 100% naturalne wyprodukowane w najwyższej jakości i technologi jesteś chętna

Cieszę się spotykając takie osoby jak ty świadome jakości naszej żywności dlatego potrzebna jest suplementacja

póki co potrzebuję dobrego gastrologa, który mi pomoże w zdiagnozowaniu mojego problemu, bo w badaniach wszystko ok, żadnych paskudnych robali w organizmie a mimo wszystko nie czuję się dobrze po niektórych potrawach czy alko

up, miał ktoś miał podobnie? zaznaczam że zrobiłam szereg badań i nic nie wykazało, jeśli chodzi o pasożyty itp, czy to rzeczywiście może być celiakia lub zespół jelita wrażliwego? :(

Gość jsdkijwidhuegdfyegfy
ja myślę że to pasożyty nieodpowiednia dieta. Jak się odzywiasz ?

odżywiam się zdrowo - 5 posiłków dziennie, piję dużo wody niegazowanej, unikam tłustych mięs, smażonego, ciężkostrawnego, fast foodów, dieta bogata w warzywa i owoce. jak widać zdrowo, od czasu do czasu pozwolę sobie na coś słodkiego test na candidę wyszedł "ujemnie" - nie mam jej i lekarz też to potwierdził.

Gość ja pani wasza
idz do proktologa

dostałam debretin, skierowanie na badania i prawdopodobnie jest to zespół jelita wrażliwego, ale wszystko okaże się w swoim czasie...