Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nela xxd

Zgubilam dowod :(

Polecane posty

Gość nela xxd

Witam ;) Mieszkam obecnie w niemczech ale jestem obywatelem Polski. Chce jechac teraz na wakacje do polski lecz zgubilam dowod ( paszportu nie posiadam ). Nie mam czasu na zalatwianie tego teraz i wyrabianie nowego bo mam 3 dni do wyjazdu. I teraz pytanie do was. Orientujecie sie moze czy podczas jakies kontoli moge miec przez to problemy.? bo gdzies czytalam ze obywatel polski moze wjechac na teren kraju bez problemu .Pomozcie :(

Gość Xivus
niestety ale cię nie wpuszczą na piękne oczy musisz iść do ambasady

Gość nela xxd
Ale co mi tam poradza ? mam 3 dni do wyjazdu . a zreszta granice sa juz otwarte z tego co wiem

Gość bar(a)bara
ja wracalam na neiwaznym paszporcie, obywatel moze wrocic do wlasnego kraju na niewaznym dokumencie (przynajmniej z krajow UE) natomiast moze byc problem jezeli w ogole nie ma dokumentu, zadzwonilabym do ambasady zeby sie upewnic co zrobic w takiej sytuacji ( co do lotu samolotem - wizzair- nie trzeba miec waznego dokumentu, ryanair juz tak)

Gość bar(a)bara
zadzwon do ambasady! a nie pytaj sie na forum - moze wystawia ci na szybko jakis tymczasowy dokument

Gość nela xxd
tzn moge okazac sie stara legitymacja szkolna, aktem urodzenia , oraz tego typu dokumentami

Gość Xivus
legitymacja chyba wystarczy ale musisz być podobna do zdjęcia