Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość europa bez granic

angielski - 1 zdanie do poprawy

Polecane posty

Gość europa bez granic

"Can I have two coffee with milk, one beer small and coca-cola, that's all, thank you" 1.czy to zdanie jest poprawne? 2.Zamawiajac w kawiarni dodanie na koncu "that's all" jest poprawne i grzeczne ? 3.Jak powiedziec na ktorym pietrze jest nasz pokoj? Which floor is our room ? OUR czy OURS ? prosze o sprawdzenie :)

Gość 45y5hyu56
ja wylapie jeden blad - powinno byc one small beer reszta niech poprawia inni

Gość europa bez granic
no a reszta jest ok ? :)

Gość europa bez granic
niech sie ktos zlituje :(

"Could I have two coffees with milk, one small beer and coca-cola? Wtedy kelner zazwyczej pyta is that all? i Ty mu na to (that's all, thank you)

Gość europa bez granic
no dziekuje za wpis, widze bledy np. coffeeS powinno byc :) Jednak czy Can I have zaczynajac zdanie w kawiarni, restauracji brzmi niepoprawnie ? no i OUR czy OURS w powyzszym zdaniu ?

Gość asia ticzerka
Can I have jest jak najbardziej poprawne, no i OUR

Gość europa bez granic
asia dziekuje w rozwianiu watpliwosci ;)

can I get two coffees with milk (latte) one small beer and coke please...and that's it Thank you

Gość haloooooooooooooooooooo
zazwyczaj oni sie pytaja czy cos jeszcze , wiec nie musisz koniecznie dodawac ze to wszystko.

Na końcu powinno być please.po tym poznać wiesniaja ze wschodu.anglicy są bardzo mili i zawsze używają please albo love albo honey gdy o coś proszą.nauczmy się tego.ja bym POW tak:would you be so kind and serve me one small beer(a co to jest dla anglika small beer?) please?

mozesz tez powiedziec: Can I have two white coffees ,( one) small beer and (one) coke {kolk} please? On moze powiedziec :"somethink else ? , ty No , thank you.

Gość europa bez granic
Coralik dzieki, widze kolejna wersje rozpoczecia zdania, z czego bardzo sie ciesze, znow sie czegos ucze ;) co do zakonczenia, jesli pytaja czy "that's all?" bede czekac by odpwiedziec that's all, thank you :) chce byc grzeczna turystka :D w razie watpliwosci moge Was jeszcze prosic o pomoc jak cos znajde ?

Two coffees?a nie lepiej two cups of coffee?nie wiem czy coffees przejdzie.po polsku mowiny dwie kawy ale oni mowia dwie filizanki

Gość europa bez granic
andrzej - zgodze sie z Toba,ze anglicy sa bardzo uprzejmi, w zetknieciu z nimi odnosze dokladnie to samo wrazenie, dlatego jak juz sie ucze,to chce uczyc sie grzecznej formy, stad moje pytanie na tym forum :)

pamietaj ,ze moze sie zapytac ,,somethink else ,, zamiast that's all

Nikt nigdy now zapyta die that's all?no to jest po prosti niegrzeczne.raczej would you like anthg else?can I offer ...takzr o that's all forget.

Gość europa bez granic
halloooooooo - owszem zauwazylam, przygotowana tez jestem na to pytanko, dzieki :) andrzej - that's all ? owszem pytaja, moze nie anglicy a osoby anglojezyczne

Taczrj anything else.bardzo dobrze ze sie pytasz ma forum.przebywanie z prawdz anglikami bardzo fuzo fake takiego obycia.mnir bardzo brutalnies nauczono tego please I dziekuje tej osoboe za to Generalnie są mili do wyzygania

a to jest na zajecia tlumaczenie czy co? wiadomo, mowa potoczna i slang uliczny nie pokrywa sie z jezykiem literackim. andrzej i chyba juz sie dowiedzialam, dlaczego druga polowa twojego lozka focha rzucila i nie gotuje ;) :D

mnie sie zawsze pytaja czy cos jeszcze , nigdy czy to wszystko . Tez uwazam ,ze,, czy to wszystko,, jest niegrzeczne , to tak jakby sie chcialo pozbyc jak najszybciej klienta .

jesli dodasz na koncu that's all to automatycznie ubiegnieszjego pytanie i sie juz o nic pytac nie bedzie . Chociaz ja sama nie stosuje tego .

Gość europa bez granic
to jest tlumaczenie na wyjazd wakacyjny :) Ucze sie ang.krotko i zaczelam sie zastanawiac co mi sie moze przydac na wyjezdzie? w ciagu 2tyg.nie opanuje literacko angielskiego a powszechne zwroty przydadza sie na wczasach :)

Czemu? Kolejna sprawa jakiej się tu nauczyłem to...nie pytać tylko question tags Np do you want anthg to drink? To ja wake zamist tego you want sth to drink,don't you? To jest typowo spodob zadaawania pytan.bo w 1wersji putasz sie czy chcesz cod do picia a w drugiej oferujesz.grzeczniejsza I bardziej towarzysks drugs forma

I wcale nie jest prosciej I poprawniej 2 cups of coffee... Nalatwiej powiedziec 2 latte please